Nogomet

Mura zopet pustila dober vtis, a ostaja brez točk

Rennes, 04. 11. 2021 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Jakob Batič, Milan Doknić
Komentarji
6

Nogometaši Mure so v četrtem krogu Konferenčne lige izgubili na gostovanju pri Rennesu z 0:1. Po štirih krogih so tako še vedno brez točk, čeprav so še drugo tekmo zapovrstjo pustili dober vtis in bi lahko z nekaj več sreče iztržili vsaj remi. Edini zadetek je v 76. minuti dosegel Loïc Bade. Na drugi tekmi skupine G je Tottenham s 3:2 ugnal Vitesse.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Mura izgubila na gostovanju pri Rennesu z 0:1.
    02:12
    Iz 24UR: Mura izgubila na gostovanju pri Rennesu z 0:1.
  • Vrhunci četrtega kroga Konferenčne lige
    08:27
    Vrhunci četrtega kroga Konferenčne lige
  • Vrhunci četrtega kroga Lige Europa
    05:49
    Vrhunci četrtega kroga Lige Europa
  • Klemen Pucko po tekmi Rennes – Mura
    01:46
    Klemen Pucko po tekmi Rennes – Mura
  • Ante Šimundža po tekmi Rennes – Mura
    01:20
    Ante Šimundža po tekmi Rennes – Mura
  • Prvi zadetek Rennesa
    01:01
    Prvi zadetek Rennesa
Mura srečanja proti favoriziranemu Rennesu ni dočakala z najboljšo popotnico, saj je za vikend izgubila v domačem prvenstvu proti Celju, pred tem pa proti Bravu izpadla iz slovenskega pokala. Na drugi strani so Francozi na zadnjih petih tekmah štirikrat zmagali in enkrat remizirali, zato je bilo jasno, kdo je v vlogi velikega favorita. 

Ante Šimundža z začetno enajsterico ni eksperimentiral. Trio osrednjih branilcev so sestavljali Marin Karamarko, Matic Maruško in Žan Karničnik, ki si je na prvi medsebojni tekmi privoščil napako za drugi zadetek Rennesa. Četverica nogometašev na sredini igrišča od leve proti desni je bila: Klemen Šturm, Nik Lorbek, Tomi Horvat in kapetan Žiga Kous. V napadu pa so začeli Mitja Lotrič, strelec Murinega gola pred dvema tednoma, Klemen Pucko in Nardin Mulahusejnović.

Obradović reševal Muraše v prvem delu
Tako kot pred dvema tednoma, je tudi tokrat bistveno bolje začel Rennes. Prvo pravo priložnost je v osmi minuti po podaji iz kota zapravil Loïc Bade, z izjemno parado se je izkazal Matko Obradović. 12 minut kasneje so domači izpeljali hiter protinapad, sprožil je Martin Terrier, še enkrat pa je veselje Rennesu preprečil Obradović z dobro obrambo. Pritisk se je v nadaljevanju le še stopnjeval, v 24. minuti bi lahko za 1:0 poskrbel Kamaldeen Sulemana, a je iz bližine meril mimo vrat. Sledila sta še strela Nayefa Aguerda in Baptista Santamarie, a Obradović se v obeh primerih ni pustil premagati. 

Muraši so po zaslugi izjemno razpoloženega vratarja sploh prvič v letošnji sezoni Konferenčne lige na polčas odšli s pozitivnim izidom, čeprav v prvih 45 minutah niti enkrat niso streljali na domača vrata. Razmerje v strelih je bilo 15:0.

Statistika tekme Rennes – Mura
Statistika tekme Rennes – Mura FOTO: Sofascore.com

Mura v nadaljevanju nevarnejša, Rennes izkoristil eno redkih priložnosti
Med polčasom sta obe enajsterici ostali nespremenjeni. Ante Šimundža je bil lahko zadovoljen s prikazanim, saj je Mura v obrambi delovala zelo čvrsto, verjetno pa je svojim nogometašem v nadaljevanju naročil, naj si več upajo tudi na nasprotnikovi polovici. Slovenski prvaki so tako prvič streljali v 58. minuti. Horvatov strel je obramba Rennesa odbila v kot, po katerem je imel priložnost še Lorbek, a je domači vratar Romain Salin uspel razčistiti. 

Kmalu zatem sta se oba trenerja odločila za prve spremembe. Namesto Martina Terrierja in Baptiste Santamarie sta pri Rennesu v igro vstopila Flavien Tait in Gaetan Laborde. Pri Muri pa je iz igre odšel napadalec Mitja Lotrič, zamenjal ga je vezist Samsindin Ouro.

Mura je bila še naprej nevarna. V 70. minuti je po podaji Šturma zopet streljal Horvat, kmalu zatem pa je imel Lorbek lepo priložnost, a mu žal ni uspelo zaključiti. Nato pa je "iz nič" prišla kazen za zapravljene priložnosti. V 76. minuti je Lovro Majer izvedel prosti strel z velike razdalje, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Loïc Bade, ki je Obradovića ujel na napačni nogi. 

Do konca je Mura skušala priti do še kakšne priložnosti, a poznala se je tudi utrujenost, saj je Rennes brez večjih težav držal žogo v svoji posesti in svojo prednost ohranil do konca. 

'Treba bo zadržati kakšno žogo več'
Šimundža je po tekmi pohvalil svoje varovance in jim čestital za taktično zelo dobro oddelano tekmo, v kateri so, tako kot so se nadejali, veliko pretrpeli. Dodal je, da jim nima česa zameriti. "Njihova delovna vnema in požrtvovalnost eden za drugega je bila maksimalna. Moramo se naučiti, da pod obremenitvijo, ko je visok srčni utrip, zadržimo kakšno žogo več," je še povedal trener Mure.

Mura bo prve točke tako lovila v petem krogu, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval Tottenham, ki je tokrat s 3:2 v pravi drami in na debiju Antonia Conteja premagal Vitesse. V zadnjem krogu pa bodo slovenski predstavniki gostovali na Nizozemskem. 

Srečanje v Rennesu je spremljalo skoraj 30 tisoč navijačev, a se Muraši glasnega vzdušja niso ustrašili.
Srečanje v Rennesu je spremljalo skoraj 30 tisoč navijačev, a se Muraši glasnega vzdušja niso ustrašili. FOTO: 24ur.com

4. november, Konferenčna liga, 4. krog: 

Rennes – Mura 1:0 (0:0)
Bade 76. 

Začetni postavi:

Rennes: Salin, Truffert, Aguerd, Bade, Assignon, Bourigeaud (od 76. Tel), Majer, Santamaria (od 66. Tait), Sulemana (od 86. Tchaouna), Terrier (od 66. Laborde), Guirassy (od 76. Abline).

Mura: Obradović, Karničnik, Maruško, Karamarko, Kous, Horvat (od 88. T. Cipot), Lorbek (od 89. Kozar), Šturm (od 88. Buček), Lotrič (od 68. Ouro), Pucko, Mulahusejnović (od 82. Maroša).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.04

Najlepša hvala za vašo pozornost in lep pozdrav do naslednjič

23.04

Statistika tekme

23.01

Mura v Ljudskem vrtu pričakuje Tottenham

Mura je s porazom tudi matematično ostala brez možnosti za napredovanje. Prekmurski navijači bodo svojo ekipo na domačih tleh zadnjič letos v Konferenčni ligi lahko spremljali 25.11., ko se bo v Ljudskem vrtu spopadla s Tottenhamom.

22.58

Branilec Mure Klemen Pucko se je po srečanju pridružil komentarjem svojega trenerja.

"Vsak igralec je danes dal svoj maksimum."

22.54

Ante Šimundža po tekmi nad igro svojih varovancev ni bil nezadovoljen

"Imamo ogromno izkušenj s te tekme. Fantom ne morem zameriti ničesar," je novinarju Izidorju Kordiču po tekmi povedal Šimundža.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

podalpski
05. 11. 2021 09.53
+1
fenominalna izvedba Hrvata Lovra Majerja kar je zadostovalo za domačo zmago .....Hrvat pač...:::)))
Dildoslav
04. 11. 2021 21.21
+4
Kaj blesti Obradović. Eno je branil. Komentar pred tekmo in komentiranje same tekme pa tako, da ni za poslusat.
kompost
04. 11. 2021 20.50
+1
Ajde gemo Muraši.
Uros Mlinar
04. 11. 2021 19.51
-6
Upam da čim več zgubijo
RONALDO G.O.A.T
04. 11. 2021 18.38
+2
Upam, da bo Muri uspelo, zelo se trudijo.
SamoPovemMojeMnenje
04. 11. 2021 18.32
-3
privilegoj zgubit 4:0 proti x y ekipi