Nogomet

Proti Muri, kot bi šlo za PSG

Rennes, 04. 11. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jakob Batič, Izidor Kordič
Komentarji
7

Aktualne slovenske prvake drevi čaka obračun četrtega kroga Konferenčne lige. Muro bo na svojem Roazhon Parku gostil francoski prvoligaš Rennes, ki je v vlogi izrazitega favorita, a četa Anteja Šimundže je pred dvema tednoma dokazala, da se lahko kosa tudi z na papirju bistveno kakovostnejšimi tekmeci. Tudi zato je trener Rennesa Bruno Genesio na sredini novinarski konferenci o Muri govoril z izbranimi besedami in zatrdil je, da se bo nanjo pripravil kot na vse ostale klube. Prenos bo na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Mura bo gostovala v Franciji
    02:06
    Iz 24UR: Mura bo gostovala v Franciji
  • Nik Lorbek pred odhodom na gostovanje v Rennes
    01:43
    Nik Lorbek pred odhodom na gostovanje v Rennes
  • Alen Kozar pred odhodom na gostovanje v Rennes
    01:57
    Alen Kozar pred odhodom na gostovanje v Rennes
  • Vodstvo Rennesa z 2:1
    01:08
    Vodstvo Rennesa z 2:1
  • Zadetek Mitje Lotriča za 1:1
    01:18
    Zadetek Mitje Lotriča za 1:1
  • Zadetek Rennesa za 0:1
    01:09
    Zadetek Rennesa za 0:1

Rennes je s sedmimi točkami vodilni v skupini G in bi z novo zmago storil velik korak na poti do evropske pomladi. Na drugi strani Mura še naprej lovi svoje prve točke v skupinskem delu enega od evropskih tekmovanj. Najbližje jim je bila prav v tretjem krogu, ko je bil v Ljudskem vrtu Rennes boljši z 2:1. "Imamo priložnost, da na domačih tleh nadgradimo rezultat s prve tekme. A to so tekme, ki se jih moramo lotiti na enak način, kot da bi šlo za PSG ali Marseille. Če bomo samo en nivo slabši, bomo imeli težave," je pred obračunom previden Bruno Genesio

Nekdanji nogometaš Lyona je pohvalil predstavo varovancev Anteja Šimundže na prvi tekmi: "Mura je pred dvema tednoma prikazala obilo kvalitete. Že pred tekmo smo vedeli, da so dobro organizirani in čvrsti, saj igrajo s petimi branilci, a nato smo videli, da so lahko tudi zelo nevarni, predvsem po protinapadih. Če mi ne bi bili odlični, se domov ne bi vrnili z zmago. Zavedamo se, da bomo morali ponoviti to predstavo." 

Francoski mediji namigujejo, da bo Genesio zaradi ugodnega točkovnega izkupička po treh krogih tokrat odpočil nekaj prvokategornikov, kar pa je 55-letni strokovnjak zanikal. Povedal je, da svojih nogometašev ne deli na prvo- in drugokategornike: "Že od začetka sezone govorim, da moramo delovati kot celota. Dobro je, da vsi dobijo priložnost. Da, opravil bom nekaj sprememb, a ne gre se za to, da bi stavil na drugo ekipo. Vsi, ki bodo nastopili, so kvalitetni igralci, drugače ne bi bili tu. Vedno pravim, da se kvaliteta ekipe meri po tem, kakšne nogometaši ima na klopi."

Primerjava Mure in Rennesa po treh krogih v Konferenčni ligi
Primerjava Mure in Rennesa po treh krogih v Konferenčni ligi FOTO: Sofascore.com

Rennes po 12 krogih v francoski Ligue 1 zaseda peto mesto, a je v nedeljo proti Troyesu, ko je remiziral z 2:2, prekinil niz štirih zaporednih zmag v vseh tekmovanjih. V tem obdobju je – kot edini v tej sezoni – na svojem stadionu pred glasnimi navijači na kolena spravil tudi zvezdniški PSG, bilo je 2:0. Na drugi strani je Mura v nizu slabih rezultatov, nazadnje je v domačem prvenstvu izgubila proti Celju, pred tem pa proti Bravu izpadla iz pokalnega tekmovanja. 

Kljub skromni formi pa Muraši pred odhodom v Rennes, kamor so odpotovali v sredo, niso želeli iskati izgovorov. Kaj sta povedala kapetan Alen Kozar in Nik Lorbek, si preberite tukaj

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Damir Bukva Katyuša
05. 11. 2021 08.32
zabari,stajercki..se vedno pa smo slo.prvaki...hohoho....oni igraju v ligi ki prinasa 100.000e...ostali slovencki za burek...brez sponzorjev bi jih ze pol propadlo
mackon08
04. 11. 2021 14.03
Nevoščljivci kdaj bodo vaši klubi igrali v kakšni evropski ligi, jaz vem točno na nikolovo.
TEDOxy50pMEDO
04. 11. 2021 12.19
-2
Kdo bo gledal naslednji Murin poraz?
04. 11. 2021 10.47
+2
Lovi lovi svoje prv tocke, upam da ne ulovi prevec golov....
multifit
04. 11. 2021 10.19
-1
Danes gremo po zmago.dejmo Mura
Marjan Najram
04. 11. 2021 09.04
+4
Šimundžo sem včeraj poslušal: morali bi, pa če bi, pa lahko bi, pa če ne bi... Če. če. če, treba je in pika!
Samsung Android
04. 11. 2021 13.18