Nogomet

Incident pred tekmo v taboru BiH, selektor Bajević odstopil

Sarajevo, 19. 11. 2020 09.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
4

Duško Bajević, nekdanji jugoslovanski nogometni reprezentant, je uresničil napovedi in tudi uradno odstopil s selektorskega položaja reprezentance Bosne in Hercegovine. V zgodovino reprezentance se bo vpisal kot najmanj uspešen selektor, saj na osmih tekmah, na katerih je vodil ekipo, ni dosegel niti ene zmage.

Reprezentannca BiH je izpadla iz elitne A-skupine Lige narodov, v kateri je jeseni dosegla dva remija in štiri poraze, neuspešna pa je bila tudi v polfinalu dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo, premoč je morala priznati Severni Irski. 

"Ni me sram, ponosen sem, da sem vodil reprezentanco, čeprav sem za slabe rezultate edini krivec. Poskušali smo, ni nam uspelo. Čas je za novega selektorja," je ob slovesu dejal nekdanji igralec mostarskega Veleža, 71-letni Dušan Bajević, ki se je poslovil z domačim porazom proti Italiji (0:2). Italijani so na stadionu Grbavica v Sarajevu rutinsko opravili svojo nalogo, gola sta dosegla Andrea Belotti (20.) in Domenico Berardi (68.).

Kot kaže, so bili odnosi v reprezentanci zelo napeti, saj so lokalni mediji poročali, da je malo manjkalo, da pred tekmo z azzurri ni izbruhnil pretep med Bajevićem in tehničnim direktorjem reprezentance Zvjezdanom Misimovićem. Bajević naj bi zagrabil Misimovića v jezi, ker je ta v intervjuju za časnik ostro kritiziral predsednika zveze Begovića (ki je Prosinečkega zamenjal z Bajevićem) in ostale, ki delujejo v okviru nogometne zveze.

BiH, ki bo morala poiskati novega selektorja, bo v naslednjem ciklusu Lige narodov igrala v skupini B, prav tako kot Slovenija, ki je napredovala iz skupine C.

Bajević, poznan kot legendarni "Princ z Neretve", je ob koncu lanskega leta na klopi zamenjal Hrvata Roberta Prosinečkega. Poleg selektorja bo BiH pred naslednjimi tekmami dobila tudi novega predsednika zveze, zdajšnjemu, Elvedinu Begiću, se mandat namreč izteka.

Dušan Bajević
Dušan Bajević FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
20. 11. 2020 09.26
+1
Odličen igralec je bil Duško Bajević, prava legenda. Kot trener se pa ni izkazal. Čudi me, da se pri 71 letih sploh gre tu nervirat... čas za penzijo in gledanje fuzbala ob dobri pijači...naj se mlajši trudijo dokazat.
Iniesta
19. 11. 2020 13.28
+4
Skoda Bosne ... imajo dobre posameznike, z reprezentanco jim pa slabo uspeva ...
martinov
19. 11. 2020 12.38
-5
Reakcija po Balkansko !
glavni Baja
19. 11. 2020 13.05
+4
priimek maš pa tut balkanski 🤭🤭🤭