Nogomet

Rešilna bilka za Barco: PSG bi pod določenimi pogoji posodil Neymarja

Pariz, Barcelona, 20. 08. 2019 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko je Philippe Coutinho odšel v Bayern in je novo težjo poškodbo utrpel Ousmane Dembele, je Barcelona ostala praktično brez možnosti, da bi Paris Saint-Germainu v zameno za napadalca Neymarja Jr. ponudila katerega od svojih nogometašev. Zdaj je vse odvisno od Parižanov in njihove pripravljenosti, da Brazilcu dovolijo oditi na posojo, medtem ko vse skupaj budno spremljata tako Real Madrid kot Juventus.

Neymarju (na fotografiji) v primeru neuspešnih pogajanj grozi vse prej kot enostavna sezona v Parizu, kjer so mu tamkajšnji navijači že dali vedeti, da ni več dobrodošel.
Neymarju (na fotografiji) v primeru neuspešnih pogajanj grozi vse prej kot enostavna sezona v Parizu, kjer so mu tamkajšnji navijači že dali vedeti, da ni več dobrodošel. FOTO: AP
O možnosti odhoda na posojo je spregovoril tudi zvezdnik Real Madrida, srbski napadalec Luka Jović, ki pravi, da so ga tovrstna namigovanja v zadnjih dneh dodobra nasmejala. "(Trener Reala Zinedine, op. a.) Zidane verjame vame in njegovo mnenje se v tem času, odkar delava skupaj, ni spremenilo," je za Novosti dejal Jović, za katerim ni najbolj prepričljiv uvod v prvo sezono pri Realu po prestopu iz frankfurtskega Eintrachta. "Iz dneva v dan se od njega učim, zato sem zelo zadovoljen, ker gre za nekoga, ki je v vrhu svetovnega nogometa," je o Zidanu še povedal Jović, ki je dodal še: "Ne pričakujem, da bom od začetka igral vse tekme, a svoje cilje bom dosegel s trdim delom in predanostjo. Me pa tovrstne zgodbe (da bo odšel na posojo, op. a.) nasmejijo, mediji se vedno posvečajo takšnim zgodbam. Že od začetka profesionalne kariere sem vajen vseh vrst govoric, sprejel sem že, da se bodo vedno pojavljale. Čas pa bo pokazal, kaj je res."

Predsedniku Barcelone Josepu Marrii Bartomeuju je v lovu na usluge Neymarja Jr. ostala le še ena možnost, poroča madridski športni časnik AS. To je dogovor za izposojo brazilskega napadalca od Paris Saint-Germaina, in čeprav so Parižani pričakovali, da bodo že to poletje dobili občuten priliv svežega kapitala, naj ne bi zavrnili tovrstne možnosti v pogajanjih z Barcelono, ki bi seveda imela priložnost Južnoameričana po koncu sezone tudi dokončno odkupiti.

"Naklonjeni smo temu (posoji, op. a.), toda naš cilj ni končni dogovor, temveč izpolnitev finančnih pogojev," je L'Equipe prenesel izjave neimenovanega člana upravnega odbora PSG, potem ko je katalonski radio RAC1 že poročal, da je v Pariz španska prvakinja že poslala uradno ponudbo za izposojo svojega nekdanjega člana. "Pri PSG posoje ne zavračajo povsem, toda vse skupaj mora izpolniti določene pogoje," so poročali pri RAC1.

(Skoraj) vsak dan na zvezi z Realom
V Franciji medtem poročajo o vztrajnosti madridskega Reala, ki Parižanom ponuja igralce in denar, a zaenkrat neuspešno. Italijanski prvak Juventus naj bi ponujal celo argentinskega napadalca Paula Dybalo, čeprav ni jasno, če je Neymar Jr. sploh naklonjen odhodu v Italijo. Trener PSG Thomas Tuchel je že javno dejal, da Brazilec v nobenem primeru ne bo odšel, dokler v klub ne bo prišla primerna zamenjava. Ni izključeno, da bi po vsem skupaj problematični napadalec celo ostal v Parizu, kjer pa bi bilo življenje z razočaranimi navijači francoskih prvakov seveda vse prej kot enostavno.

Dnevnik AS dodaja, da ima Real dobre odnose z Neymarjem Jr. in njegovim očetom Neymarjem starejšim, ki tudi vleče vse niti v karieri svojega sina. Juni Calafat, ki je pri Realu zadolžen za iskanje okrepitev, naj bi bil "skorajda vsakodnevno" na zvezi z ljudmi, ki obkrožajo brazilskega zvezdnika, poročajo Madridčani. Predsednik Reala Florentino Perez želi ohraniti dobre odnose tudi s PSG in jim sporoča, da jim je "pripravljen narediti uslugo" pri reševanju težke situacije, vsaj z enim očesom seveda že usmerjen proti francoskemu zvezdniku pariškega prvoligaša Kylianu Mbappeju, ki je njegova velika želja. Po informacijah španskega El Chiringuita bo tudi Real kolegom iz Pariza poslal ponudbo za izposojo Brazilca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Neymar v zadnjih dneh na družbenih omrežjih objavlja enigmatična sporočila, v torek pozno popoldne je citiral legendarnega Boba Marleyja in zapisal: "Težava je v tem, da te sovražijo, ko si pristen, in te obožujejo, ko se pretvarjaš."

NEYMAR

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

laycan
20. 08. 2019 20.30
+5
Messi, suarez, dembelle, poškodovani, ostane samo grizman, nekaj morajo kupit...
modelx
21. 08. 2019 09.13
-1
veretno bo na koncu posoja za 2 leti po 40mio/leto + 150mio na koncu odkup = 240mio, kolikor psg hoče zanj
janezdollar
20. 08. 2019 19.59
-7
Uh, spet stare novice...danes se v boj za cirkusanta vključil Juve...in to z najboljšo ponudbo...
Mcmrtfg
20. 08. 2019 18.38
+4
Od Jovica so vsi pricakovali 70 golov na 6 tekmah,resno pa fant je komaj zacel igrati profesionalni nogomet.
V SHESHELJ
20. 08. 2019 18.32
+4
Bravo Ney...vsec mi je da hoce le svoje doseci...itak ga nihce ni kupil da je njegova last...tko da...sanjaj in sanje se ti bodo uresnicle...