Nogomet

Rešitev za United? Vidić priznal, da želi na klop vragov

Manchester, 13. 11. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolgoletni branilec Manchester Uniteda in srbske nogometne reprezentance Nemanja Vidić je skorajda nemudoma po porazu rdečih vragov na mestnem derbiju z Manchester Cityjem javno izjavil, da si želi nekega dne sesti na klop Uniteda.

Vidić (desno) z največjim rdečim vragom vseh časov, legendarnim vezistom kluba Sirom Bobbyjem Charltonom.
Vidić (desno) z največjim rdečim vragom vseh časov, legendarnim vezistom kluba Sirom Bobbyjem Charltonom. FOTO: AP

Nemanja Vidić je kariero aktivnega nogometaša sklenil leta 2016, kot trener pa se izobražuje in polaga izpite v vrstah amsterdamskega Ajaxa, kjer mu je priložnost ponudil nekdanji soigralec iz vrst Manchester Uniteda Edwin van der Sar. Rdeči vragi so minuli konec tedna spet razočarali svoje navijače in prepričljivo izgubili mestni derbi z Manchester Cityjem (1:3), Vidić pa je kot strokovni komentator za beIN SPORTS skorajda nemudoma po zadnjem sodnikovem žvižgu napovedal, da ga morebitna služba glavnega trenerja na Old Traffordu še kako zanima.

MANUTD

"Če sem pošten, bi rad v prihodnosti trener," je dejal nekdanji branilec beograjske Crvene zvezde in milanskega Interja. "Ne bi bilo prav, da bi kritiziral Joseja Mourinha kot nekdo, ki bo v prihodnje morda postal trener. To ni prav in ni pošteno. On je trener in osvojil je veliko trofej," je nadaljeval Vidić.

'Če ne prinese rezultatov, potem je to razlog za skrb'
Branilec iz Užic se je leta 2006 iz vrst moskovskega Spartaka preselil v Manchester, kjer se sprva ni znašel, nato pa povsem uveljavil pod taktirko legendarnega Sira Alexa Fergusona in z Riom Ferdinandom predstavljal nezamenljiv branilski tandem. Zaradi nepopustljivega sloga igre in brezmadežne javne podobe so ga navijači hitro vzljubili in se od njega, ko je prišel čas za slovo, poslovili kot od legende.

Vidić (tretji z leve) je bil del uspešnega projekta Bilje 2018, ki je na zahodni slovenski meji zbral številna znana nogometna imena z vseh vetrov.
Vidić (tretji z leve) je bil del uspešnega projekta Bilje 2018, ki je na zahodni slovenski meji zbral številna znana nogometna imena z vseh vetrov. FOTO: Damjan Žibert

Vidić je na Old Traffordu proslavljal pet naslovov, tudi tistega v Ligi prvakov, ki so ga rdeči vragi osvojili v nepozabnem finalu proti angleškemu tekmecu Chelseaju. 37-letnik torej ni želel neposredno kritizirati lika in dela nepriljubljenega Joseja Mourinha, a jasno namignil, da obrambno naravnana igra  ‒ uspešno izvedena enajstmetrovka Anthonyja Martiala je predstavljala edini udarec vragov v okvir gola na derbiju ‒ še zdaleč ne dosega Unitedovih standardov, sploh če je na koncu sezone vitrina s trofejami prazna.

"Je to Manchester, ki smo ga bili vajeni gledati? Ni. To je Mourinhov Manchester, Mourinho pa je tip trenerja, ki je vedno igral takšen nogomet," je še dejal Vidić. "Ko je prišel v Manchester, si moral sprejeti, da bo igral takšen nogomet. To je slog nogometa, ki ga je igral v Interju, v Chelseaju. V Madridu je bilo morda malce bolj odprto. Če ne prinese rezultatov, potem je to razlog za skrb, ker je to Mourinhov nogomet. Če zmaguje, mislim, da kot navijač ne bi bil jezen. Če osvaja trofeje in prinaša rezultate."

TEKMA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Camil
13. 11. 2018 22.30
Po zemo navezi bo prej Vidic prevzel Olimpijo pol Cukaricki in na koncu vrh karijere Anzi mahalacka
TvojPrijatelj
13. 11. 2018 16.39
-1
brodarko
13. 11. 2018 09.29
+7
skorajda nemudoma...Ta pa je.
SAF1
13. 11. 2018 09.22
+11
Meh, zadnje zmage mufc, so bile bolj po sreči kot pa z znanjem. MUFC nekaj manjka in to se opazi. Kot da je nekaj narobe, niso prepričljivi, manjka kak igralec, taktika, nekaj manjka samo ne vem kaj.
Ka pa mislis
13. 11. 2018 11.17
+3
Le vkup uboga gmajna
13. 11. 2018 12.56
+5
Ta ekipa bi morala enakovredno parirati Cityju, Liverpoolu....ne pa da zaostaja 12 oz 10 pik za njima!
rCharles
13. 11. 2018 08.32
+17
Edn bolsih stoperjev v zgodovini, z glavo tja kamor drugi z nogo niso upali.
Camil
13. 11. 2018 22.31
+0