Nogomet

Reus dokazuje, da je v današnjih časih tudi to mogoče

Dortmund, 10. 04. 2020 21.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V sodobnem času le redko naletimo na nogometaša, ki bi bil zvest enemu ali pa maksimalno dvema kluboma skozi vso kariero. Eden od takšnih je dolgoletni član dortmundske Borussije Marco Reus, ki ga tudi večkratna (mikavna) ponudba bavarskega velikana Bayerna ni nikoli zamikala do te mere, da bi prestopil v vrste najhujšega rivala.

Marco Reus je že osem let zvest rumeno-črnim iz Dortmunda. Kot je sam dejal v pogovoru za Bild, tega dresa ne bi zamenjal za nič na svetu. "Da se razumemo, zelo spoštujem Bayern in vse njegove uspehe, toda od nekdaj sem si želel igrati le v dresu Borussije iz Dortmunda," je bil kratek in jasen Reus, ki pri 30 letih doživlja drugo nogometno pomlad.

"To je klub, za katerega navijam že od malih nog. Tudi ko sem v preteklosti igral v drugi Borussiji iz Mönchengladbacha, je bil prihod v Dortmund na vrhu mojega seznama želja. Če mi ne bi uspelo zaigrati za Dortmundčane, bi si zagotovo poiskal klub izven nemških meja," je poudaril nemški reprezentant, ki si tako nikoli ne bi mogel nadeti dresa najhujšega rivala iz Münchna. "Poudarjam, da zelo spoštujem bogato Bayernovo zgodovino, a nič več kot to. Ko sva se pred prihodom v Dortmund pogovarjala z mojim zastopnikom o nadaljnjih korakih v karieri, je bil naslednji cilj popolnoma jasen; želel sem zgolj in samo k Borussiji." 

Marco Reus je izjema, ki potrjuje pravilo: kljub nekaterim mikavnim ponudbam že osem let s ponosom brani barve dortmundske Borussije.
Marco Reus je izjema, ki potrjuje pravilo: kljub nekaterim mikavnim ponudbam že osem let s ponosom brani barve dortmundske Borussije. FOTO: AP

V Nemčiji športni novinarji nemalokrat v svojih člankih vlečejo vzporednice med statusoma Reusa v Dortmundu in Thomasa Müllerja v münchenskem Bayernu. "Prepričan sem, da navijači še posebej spoštujejo takšne igralce, kot sva midva s Thomasom. Oni zlahka prepoznajo, kdo se popolnoma identificira s klubom in kdo ne. Zato je ta vez na koncu še toliko močnejša," je ob koncu pristavil Marco Reus, ki je v dresu Borussije iz Dortmunda debitiral avgusta pred osmimi leti. 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DerWeltmeister
11. 04. 2020 13.04
+1
Messi(Barcelona), Francesco Totti(AS Roma), Ryan Giggs (MaUn), Paolo Maldini (AC Milan), Sergio Ramos (Real Madrid), Oliver Kahn(Bayern München) itd.
vennegoor
11. 04. 2020 11.07
+0
Ja, če bi igral za Spodnji Duplek, bi tudi odbil Bayern. Saj tip igra za največjega konkurenta bavarcem, kaj ni jasno avtorju?
Trend01
11. 04. 2020 10.45
+1
Reus je sicer imel nekaj ponudb top moštev. A v njegovi zgodovini igranja profi nogometa, sta samo 2 sezoni, ko ni bil huje poškodovan. Zato ga tudi ni nihče potem kupil. Zakaj bi bil torej legenda, če ni v končni fazi ni nihče želel kupiti. To je tako kot bi dejal, da je Bale legenda Reala, ker ne gre v drug klub. Pa sta približno enako dolgo v zadnjih klubih. Le leto dni je razlike v prid Reusa. "Stekleni" igralci pač niso prioriteta nakupov top moštev.
HalaCr77
11. 04. 2020 08.59
+2
Eden redkih zvezdnikov,danšnjega časa
samomojemnenje
11. 04. 2020 09.38
+1
Eden redkih? Zvezdnikov pa kar mrgoli, kamor koli pogledaš.