Nogomet

Zmagi za Bayern in Dortmund, Kampl ob zmagi Leipziga obsedel na klopi

Sinsheim, 17. 10. 2020 20.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Borussia Dortmund je v četrtem krogu nemške Bundeslige slavila na gostovanju pri Hoffenheimu. Na areni PreZero je edini zadetek na tekmi v 76. minuti dosegel Marco Reus. To je bila še tretja zmaga za Dortmundčane, Hoffenheim pa je vpisal drugi zaporedni poraz. V večerni tekmi je Bayern s 4:1 slavil na gostovanju pri Arminii Bielefeld.

Mahmoud Dahoud (Dortmund) in Kevin Vogt (Hoffenheim) v boju za žogo.
Mahmoud Dahoud (Dortmund) in Kevin Vogt (Hoffenheim) v boju za žogo. FOTO: AP

Če smo vajeni, da mrežo tekmecev redno trese Erling Braut Haaland, pa se je tokrat norveški čudežni deček vpisal med podajalce. V 76. minuti je namreč nesebično z levico tik pred vratarjem domače zasedbe Oliverjem Baumannom podal žogo do osamljenega Marca Reusa, ki je imel še toliko časa, da je naredil še en korak in žogo brez težav zanesljivo poslal v nebranjeno mrežo Hoffenheimovega gola. Borussia je vpisala še tretjo zmago in deveto točko, Hoffenheim pa ostaja pri šestih, potem ko je uvodni dve tekmi izgubil, zdaj pa vpisal dva zaporedna poraza.

Do zmage se je dokopal tudi RB Leipzig, pri katerem je tokrat nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl obsedel na klopi. Rdeči biki so na gostovanju v Augsburgu slavili z 2:0 in se tako (znova) zavihteli na sam vrh ligaške lestvice. 

Visoka zmaga Bayerna
Nogometaši Bayerna so vpisali novo, še tretjo zmago v novi sezoni nemške Bundeslige. V četrtem krogu so na gostovanju pri Arminii Bielefeld slavili s 4:1. Gostje iz Münchna so hitro povedli, natančneje v osmi minuti, ko je zadel Thomas Müller, ki pod vodstvom Hansija Flicka igra kot prerojen. Nato je za dva zadetka še pred iztekom prvega polčasa zabil prvi strelec lanske Lige prvakov Robert Lewandowski. Na začetku drugega polčasa je z mojstrskim strelom 's prve' – podajal je Lewandowski – znova zablestel Müller, ki je v 51. minuti povišal vodstvo Bayerna že na 4:0. Častni zadetek za domačine je nato dobrih pet minut pozneje dosegel japonski vezist Ritsu Doan. Bayern se je tako razveselil še tretje zmage v sezoni, zaenkrat pa igra izvrstno v napadu, saj v povprečju dosega 4,25 gola na obračun. 

Bayern - Arminia B.
Bayern - Arminia B. FOTO: AP

Izidi 4. kroga nemške Bundeslige: 
Augsburg - RB Leipzig 0:2 (0:1)
Freiburg - Werder Bremen 1:1 (1:1)
Hertha Berlin - Stuttgart 0:2 (0:1)
Hoffenheim - Borussia Dortmund 0:1 (0:0)
Mainz - Bayer Leverkusen 0:1 (0:1)
Arminia Bielefeld - Bayern München 1:4 (0:3)

Statistika tekme Hoffenheim - B. Dortmund
Statistika tekme Hoffenheim - B. Dortmund FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
17. 10. 2020 20.51
+2
Joachim Löw je res naredil neumno napako. Cela Nemčija pa še preostala Evropa se mu smeje. Ven je vrgl Müllerja, ki je eden nosilcev igre. Tip je v super formi za Bayern in doživlja drugo pomlad. Skrajni čas, da se Joachima znebijo, ker Nemčija ne igra več pravega nogometa
RUBEŽ
18. 10. 2020 08.42
+1