Nogomet

Rezervist Quintero s projektilom v 109. minuti tekme zagotovil naslov prvaka River Plateu

Madrid, 09. 12. 2018 22.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši River Platea so veliki zmagovalci dramatične izvedbe Cope Libertadores 2018. Na povratni tekmi finala so v Madridu s 3:1 premagali mestnega tekmeca iz Buenos Airesa Boco Juniors. Spomnimo, tekma se je igrala v Madridu zaradi izgredov na ulicah Buenos Airesa, ko bi se dvoboj moral odigrati na Monumentalu. Odločil je gol rezervista Juana Quintera v 109. minuti tekme.

Rezervist Quintero je s projektilom poskrbel, da je naslov prvaka Cope Libertadores romal v roke River Platea.
Rezervist Quintero je s projektilom poskrbel, da je naslov prvaka Cope Libertadores romal v roke River Platea. FOTO: AP
Za River je to četrti naslov po letih 1986, 1996 in 2015 (še dvakrat je bil v finalu), Boca Juniors pa ostaja pri šestih (1977, 1978, 2000, 2001, 2003, 2007). Še petkrat je igrala v finalu.

Nogometaši Boce so po dokaj zaspanem prvem polčasu prišli do vodstva v samem zaključku, ko je v 44. minuti mrežo River Platea zatresel Dario Benedetto. S krasno in natančno dolgo podajo po tleh ga je našel Nahitan Nandez, Benedetto pa je preigral enega od branilcev Riverja in z roba kazenskega prostora matiral vratarja Franca Armanija. Benedetto se je pod zadetek podpisal že na prvi tekmi v Buenos Airesu, ki se je zaključila z izidom 2:2. Trikrat pa je zadel tudi na dveh polfinalnih obračunih z brazilskim Palmeirasom. Poleg zadetka je imela Boca prek Pabla Pereza še dve priložnosti za zadetek, a je bil Perez obakrat premalo natančen.

V drugem polčasu do 68. minute nismo videli pretiranih nevarnih strelov. Potem pa šah mat River Platea v treh potezah. Lucas Pratto se je lepo odkril v kazenskem prostoru, podal mu je Ignacio Fernandez, in z natančnim strelom matiral nemočnega Estebana Andrado. Na semaforju Santiaga Bernabeua je tako pisalo 1:1. To je bil tudi končni izid rednega dela. Ker v finalu Cope Libertadores pravilo prednosti gola v gosteh ne velja, je bil na vrsti podaljšek dvakrat 15 minut.

Boci Juniors je po prvem polčasu odlično kazalo, nato pa je popustila.
Boci Juniors je po prvem polčasu odlično kazalo, nato pa je popustila. FOTO: AP

Prvih 15 minut podaljška se za Boco ni začelo najbolje, saj so že v 92. minuti ostali brez Wilmarja Barriosa, ki si je prislužil drugi rumeni karton. Kljub temu so v prvem delu podaljška zdržali pri izidu 1:1. River pa je do zadetka le prišel v 109. minuti po natančnem strelu rezervista. Juan Quintero je z roba kazenskega prostora poslal pravi projektil naravnost pod prečko Bocinih vrat in poskrbel za navdušenje navijačev River Platea na Santiagu Bernabeuu ter povsod po svetu. V zadnji minuti drugega dela podaljška je Boca sicer prek Leonarda Jare še stresla okvir vrat Riverja, a do izenačenja ni zmogla. Na drugi strani je po prihodu vratarja Andrada v kazenski prostor Riverja Gonzalo Martinez po hitrem protinapadu v 122. minuti tekme postavil končnih 3:1 v nebranjeno mrežo Boce Juniors.

Copa Libertadores, finale, povratna tekma (Santiago Bernabeu, Madrid):

River Plate – Boca Juniors 3:1* (0:1) /2:2/
Pratto 68., Quintero 109., Martinez 120+2.; Benedetto 44.

/izid s prve tekme/
*po podaljšku

TEKMA

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.