Nogomet

Ribery: Kakšna Borussia? Prvak bo Bayern, v to sem prepričan

Dortmund, 23. 12. 2018 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Serijski nogometni prvak iz bavarske prestolnice je jesenski del Bundeslige končal z gostujočo zmago v Frankfurtu proti Eintrachtu (3:0). Junak prepričljive zmage je bil veteran Franck Ribery, ki je dosegel dva gola in imel še asistenco. Francoz je prepričan, da je točkovni zaostanek za vodilno Borussio iz Dortmunda ulovljiv. "Prvaki bomo. V to sem prepričan," je Bildu obljubil Ribery.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Eintracht - Bayern
    03:14
    Vrhunci tekme Eintracht - Bayern
  • Vrhunci tekme Borussia (D) - Borussia (M)
    02:01
    Vrhunci tekme Borussia (D) - Borussia (M)
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Franck Ribery
Franck Ribery FOTO: AP
Bayern je v tej sezoni pod vodstvom novega trenerja Nika Kovača igral po principu toplo - hladno. Takšni so bili tudi rezultati. Večkrat med jesenskim delom je bil Hrvat na klopi bavarskega ponosa na prepihu, tudi že na izhodnih vratih, a vselej se je obdržal na klopi, ki je sedaj zanj precej bolj trdna po zmagah v končnici Bundeslige in tudi v Ligi prvakov, kjer se bo v osmini finala udaril z lanskoletnim finalistom Liverpoolom. "Lepo je, da smo z zmago končali prvi del prvenstva. Tekma v Frankfurtu je bila ena boljših sploh v tej sezoni. To nam mora biti iztočnica za naprej," je po blesteči zmagi proti Eintrachtu povedal Franck Ribery.

Bayern je jesenski del sezone končal z visoko zmago v Frankfurtu.
Bayern je jesenski del sezone končal z visoko zmago v Frankfurtu. FOTO: AP

Francoz je bil junak prepričljive bavarske zmage. Zabil je dva gola in podelil asistenco. "Nisem še za staro šaro, kot bi nekateri radi verjeli. Imam še visoke ambicije, nisem še rekel zadnje v karieri," je Bildu obljubil francoski veteran, ki verjame, da je točkovni zaostanek za Borussio, ta znaša šest točk, ulovljiv. "Tudi Dortmundčani bodo še delali napake. Ni še konec boja za naslov prvaka. Prepričan sem, da jih lahko ujamemo in se vnovič veselimo laskavega naslova. Šest točk zaostanka v Bundesligi ni prevelik zalogaj," trdi Ribery, ki se veseli tudi dvoboja Lige prvakov proti lanskoletnim finalistom iz Liverpoola. "Čeprav so trenutno v fantastični formi in na vseh frontah meljejo vse pred sabo, pa bomo še videli, če bodo sredi februarja enako udarni in učinkoviti. Prepričan sem, da jih bo še ujela rezultatska kriza. In mi bomo tisti, ki jo bomo kaznovali. Bayern pred nikomer ne bo slekel hlač in ne glede na vse, Liverpool ne more biti favorit dvoboja."

Izida:
Eintracht - Bayern 0:3 (0:1)
Ribery 35., 79., Rafinha 89. 

Borussia (D) - Borussia (M) 2:1 (1:1)
Sancho 43., Reus 54.; Kramer 45.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PIERREBRICE
23. 12. 2018 21.49
+7
Bayern se nikoli ne preda. Možnih je še 51 točk za razdeliti v sedemnajstih kolih. Pritisk za Dortmund bo velik. Dortmund pa pride še v München. Nič še ni odločenega, prav nič!
ehjaehja
23. 12. 2018 22.18
-11
kaje Mia San Mia hahahaha boste dobili tudi v ligi prvakov porcijo..
PIERREBRICE
23. 12. 2018 22.30
+9
idiu3krasne
23. 12. 2018 20.23
-11
fronk....ne kenjaj