Nogomet

Richarlison: Od van Dijka so boljši vsaj trije branilci

Liverpool, 20. 06. 2020 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec Evertona Richarlison je pred nedeljskim derbijem Merseyside dejal, da Liverpoolov Virgil van Dijk še zdaleč ni najboljši branilec na svetu. Po njegovem mnenju so od Nizozemca trenutno boljši Thiago Silva, Marquinhos in Sergio Ramos.

Richarlison (številka 7) je v letošnji sezoni Premier League na 27 tekmah dosegel deset zadetkov.
Richarlison (številka 7) je v letošnji sezoni Premier League na 27 tekmah dosegel deset zadetkov. FOTO: AP

V pogovoru z brazilskim youtuberjem Desimpedidosom je Richarlison poskrbel za izjavo, s katero je še dodatno razgrel že tako vroče ozračje v pričakovanju večnega liverpoolskega derbija. "Ljudje radi govorijo, kako dober je Virgil van Dijk. To drži, a po mojem mnenju še zdaleč ni najboljši na svetu."

Na naslednje vprašanje, kdo je torej boljši od 28-letnega Nizozemca, je napadalec karamel odgovoril: "Thiago Silva, Marquinhos in Sergio Ramos." Richarlison se je ob tem pohvalil, da mu je van Dijka v preteklosti tudi samemu že uspelo preigrati, dodal pa je še, da v Angliji prav vsi sovražijo Liverpool. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Naslednji že pregovorno vroči derbi Merseyside bo na sporedu v nedeljo na Evertonovem Goodison Parku. Če bodo slavili gostje, bo njihova prednost na ligaški razpredelnici narasla na 25 točk. Za matematično potrditev naslova bodo v tem primeru potrebovali zgolj še eno zmago. 

V letošnji sezoni sta se ekipi pomerili dvakrat, v obeh primerih pa je slavil Liverpool. 4. decembra se je premierligaški derbi na Anfieldu končal s 5:2, dober mesec pozneje pa so varovanci Jürgena Kloppa domači uspeh ponovili še v FA pokalu, ko so slavili z 1:0. Edini zadetek je zabil Curtis Jones

Everton na zmago nad sosedi z Anfielda čaka že skoraj desetletje. Nazadnje so bile karamele boljše 17. oktobra 2010, ko sta na domačem Goodisonu za zmago z 2:0 zabila Tim Cahill in Mikel Arteta

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Razumen osebek
20. 06. 2020 12.06
+3
Obozujem nogomet in obozujem rivalstvo. Prvic sem stavil za barcelono da osvoji la ligo kot ze x zaporedoma tako da se mi je zdela varna stava pa ceprav sem za Real. Ampak ne spomnim se kdaj bi nazadnje tudi kaksno stavo zadeu tako da se mi zdi da je nebom tudi tokrat. Fingers crossed
yanay
20. 06. 2020 09.43
+11
Van Dijk je zelo pameten igralec in verjamem, da se bo na tako provokacijo odzval na najboljši možni način.
Scouser96
20. 06. 2020 09.12
+13
In to da izjavi da liverpool vsi sovražijo v angliji pove precej o tem da nima dosti v glavi. Vsak velik klub ima v svoji državi ogromno navijačou in ogromno "sovražnikov". Enako lahko rečemo za man united chelsea arsenal city itd.
Scouser96
20. 06. 2020 09.09
+17
Waw kakšen udarec za Van Dijka. Klubski evropski, svetovni prvak in prvak anglije je sigurno totalno na tleh po tej izjavi
Mererrek
20. 06. 2020 08.11
+1
Koliko lovorik ima s svojo reprezentanco 24 ur ?? Pričakujem odgovor vas strokovnjakov za nogomet
dark horse
20. 06. 2020 08.06
+19
Vau enkrat ga je uspel celo preigrati. Najbolje da o tem posname film kako zelo dober je :D