Nogomet

Riera ostal brez Vidovška, a zagotavlja: Ničesar ne bomo spreminjali

Ljubljana, 25. 08. 2022 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
1

Šest tekem, šest zmag, deset doseženih zadetkov in niti enega prejetega. Takšen je izkupiček Olimpije po sanjskem uvodu v domače prvenstvo, ki pa je na derbiju s Koprom minulo soboto dobil (prvo) črno piko. Poškodoval se je namreč doslej nepremagani čuvaj mreže Matevž Vidovšek. Nadomestil ga bo Denis Pintol, za katerega bo sobotni obračun z Radomljami prvi v prvoligaški konkurenci.

Albert Riera na klopi Olimpije v prvi ligi še ne pozna drugega kot zmage. Doslej jih je zabeležil šest.
Albert Riera na klopi Olimpije v prvi ligi še ne pozna drugega kot zmage. Doslej jih je zabeležil šest. FOTO: Luka Kotnik

Zmaji so v soboto na Bonifiki v derbiju kroga ugnali Koper in svojo prednost na vrhu prve lige povečali na znatnih šest točk. Ob zmagi z 2:0 je veselje nekoliko skazila poškodba Matevža Vidovška. 22-letnik si je zlomil dlančnico.

"Imamo samo 20 nogometašev, zato so vsi še kako pomembni. Vidovšek je seveda eden najbolj pomembnih. Pokazal je, kako kvaliteten je. A ne želim ustvarjati drame, z njim ali brez njega bomo igrali enako. Preostalima vratarjema popolnoma zaupam, še posebej Pintolu, ki bo sedaj prvi med vratnicama," je na četrtkovi novinarski konferenci povedal trener Albert Riera. 

Španski strokovnjak je ostal brez enega najboljših posameznikov z začetka sezone, a izgovorov ne želi iskati. Namesto Vidovška bo v soboto proti Radomljam začel Denis Pintol, ki je pred sezono prišel iz Primorja, članske izkušnje pa ima tudi iz Krke in Brd. Riera je odločno poudaril, da produktu goriške nogometne šole popolnoma zaupa, kar si je Pintol prislužil z dobrim delom na treningih. 

Leta 2000 rojeni Denis Pintol je šel skozi mladinske selekcije Gorice, kjer je nekoč branil njegov oče. Prvo člansko priložnost je dočakal v drugi ligi v dresu sosednjih Brd. V sezoni 2020/2021 je zelo dobro branil za novomeško Krko, s katero se je uvrstil v dodatne kvalifikacije za prvo ligo, a nato izgubil proti Kopru. Lani pa je Pintol branil za ajdovsko Primorje. Zbral je 24 tekem, devetkrat ni prejel zadetka.

'Nekateri se vrnejo prej, drugi pozneje'

"Kot pravim, pripravljeni smo igrati enako tudi z drugim vratarjem. Ničesar ne bomo spreminjali," je med drugim na druženju z mediji povedal Riera.

Koliko časa se bodo morali zmaji znajti brez Vidovška, ni povsem znano. Prve napovedi so, da 22-letnika ne bo približno dva meseca. "Ne vem, to ni odvisno od nas. Vsak nogometaš je, kar se tiče okrevanja, drugačen. Nekateri se lahko vrnejo prej, kot je predvideno, drugi potrebujejo več časa. Glavno je, da ostane pozitiven. Ničesar ne moremo spreminjati. Vsak dan je z nami, vse bo storil, da se bo čim prej vrnil," je na vprašanje, koliko časa ne bo mogel računati na Vidovška, odvrnil Riera. 

Do konca prestopnega roka je še nekaj dni, tako da ne gre izključiti niti dejstva, da bi v Stožice v tem času prišel nov vratar. 40-letnik je bil glede tega precej skrivnosten: "Nogomet je to, kar se dogaja danes. Kaj se bo zgodilo naslednji teden, ne vem. Trenutno je Pintol naš prvi vratar, nanj računam, ker mu zaupam." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Krefl se vrača

Riera je lahko zadovoljen, da drugih težav s poškodbami nima. Na voljo ima prav vse varovance, tudi Aljaža Krefla, ki je proti Gorici in Kopru manjkal zaradi poškodbe, a jo je v nekaj dneh uspel sanirati, tako da bo na voljo že za obračun z Radomljami. 

Varovanci Nermina Bašića so solidno vstopili v novo sezono. Po zmagi v Ljudskem vrtu v prvem krogu so zbrali še šest točk, tako da so trenutno pri devetih, kolikor jih imajo tudi Domžale in Mura na tretjem oz. četrtem mestu. Riera je o Radomljanih govoril z izbranimi besedami. Poudaril je, da gre za taktično dovršeno ekipo, ki igralni sistem pogosto spreminja kar med tekmo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ni nam vseeno
25. 08. 2022 16.31
-1
Zaradi tega ne bodo ničesar spreminjali.....Torej bo Vidovšek vseeno v prvi postavi ?