Nogomet

Rijeka spomladanski del začela z veliko zmago v Zagrebu

Zagreb, 19. 01. 2021 19.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z dvema goloma v razmaku petih minut je Rijeka sredi drugega polčasa odločila derbi v Zagrebu in se vodilnemu Dinamu ob začetku spomladanskega dela prvenstva še dodatno približala na lestvici (2:0).

Simon Rožman (na fotografiji) je tudi na tretji tekmi z Dinamom v tej sezoni ostal neporažen (dve zmagi in remi).
Simon Rožman (na fotografiji) je tudi na tretji tekmi z Dinamom v tej sezoni ostal neporažen (dve zmagi in remi). FOTO: Damjan Žibert

Rečani, ki imajo tri tekme manj od Zagrebčanov, so v drugem polčasu povedli po zaslugi nekdanjega nogometaša Dinama in ljubljanske Olimpije Luke Menala. Ta je v 66. minuti po zapravljeni enajstmetrovki Bruna Petkovića, ki ga je izvrstno zaustavil gostujoči vratar Ivan Nevistić, izvrstno prodrl po desnem boku in v sredini zaposlil osamljenega Stjepana Lončarja, ki ni grešil pred čuvajem mreže hrvaške članske izbrane vrste Dominikom Livakovićem.

Šok v Maksimirju je bil popoln že pet minut kasneje, ko je "polkontro" gostov uspešno zaključil Franko Andrijašević. Zmaga bi lahko bila še višja, če bi v enem zadnjih napadov rednega dela natančneje "iz kolena" meril Robert Murić. Vso tekmo je v gostujočih vrstah odigral Adam Gnezda Čerin, medtem ko je obračun s klopi za Dinamo pospremil Petar Stojanović.

Dinamovci tudi v tretjem poskusu v aktualni sezoni niso uspeli premagati ekipe slovenskega trenerja Simona Rožmana, ki ima še vedno deset točk manj od vodilnih Zagrebčanov, a v žepu tudi še tri preložene obračune. Enako število točk (33) kot Dinamo, a tudi tekmo več, ima Osijek, kjer pod taktirko nekdanjega trenerja Dinama Nenada Bjelice igrata Damjan Bohar in Mario Jurčević.

Na tretjem mestu je še vedno Gorica (30), ki ima tako kot Dinamo tekmo manj od Osijeka in tri več od Rijeke. Klub iz predmestja Zagreba je na uvodni torkovi tekmi spomladanskega dela prvenstva v Pulju remiziral z zadnjeuvrščeno Istro (1:1).

Izid 1. HNL, prestavljena tekma 6. kroga:

Dinamo Zagreb ‒ Rijeka 0:2 (0:0)
Lončar 65., Andrijašević 70.
Bruno Petković (Dinamo) je v 53. minuti zapravil enajstmetrovko.
Petar Stojanović (Dinamo) je bil na klopi, Adam Gnezda Čerin (Rijeka) je igral vso tekmo.

Prestavljena tekma 14. kroga:

Istra 1961 ‒ Gorica 1:1 (0:0)
Vuk 57.; Jovičić 68.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Žac
19. 01. 2021 20.04
+5
Bravo Reka in Rozman. Rozmanov podpis na to zmago.