Nogomet

Rijeka proti Napoliju ni zdržala, Harryju Kanu dvojni jubilej

Reka, 05. 11. 2020 23.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rijeka, ekipa slovenskega trenerja Simona Rožmana in zveznega nogometaša Adama Gnezde Čerina, je v Ligi Evropa v tretjem krogu še tretjič izgubila. Tokrat je morala priznati premoč Napoliju, ki je zmagal z 2:1. Uspešnejši je bil Rapid Dejana Petrovića, ki je s 4:3 ugnal Dundalk. Na 300. tekmi za Tottenham je Harry Kane zabil 200. zadetek za dvojni jubilej v dresu Londončanov. Angleži so slavili pri Ludogorcu (3:1).

Luka Menalo
Luka Menalo FOTO: Damjan Žibert

Rijeka je na prazni Rujevici tekmo odlično začela. Do 30. minute je bila boljši tekmec, v 13. je tudi povedla, ko je lep gol dosegel Robert Murić. Toda pred odhodom na odmor so gosti izkoristili veliko napako domače obrambe, izenačil je Diego Demme. V drugem polčasu so imeli gosti pobudo, a Rečani bi lahko še enkrat povedli, toda Luka Menalo, še lani igralec Olimpije, je zadel le vratnico. Končni izid so gosti postavili v 62. minuti, ko je Filip Braut nesrečno premagal svojega vratarja. Rapid si je v skupini B prvo zmago zagotovil v končnici tekme. Irski Dundalk je v sedmi minuti povedel, do odmora so domači izenačili, v 72. minuti je Dejan Petrović odšel iz igrišča, a drama se je začela. Dunajčani so v 79. minuti spet povedli, že tri minute pozneje so gostje z bele točke spet izenačili, toda Maximilian Hofmann in Yusuf Demir sta zadela v 87. in 90. minuti, gosti pa so nato izid kozmetično popravili iz še ene najstrožje kazni. S polnim izkupičkom se lahko v tej skupini po treh krogih pohvali londonski Arsenal, ki je s 4:1 ugnal norveški Molde.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najvišjo zmago v prvih današnjih tekmah je zabeležila Roma, ki je v obračunu vodilnih v skupini A kar s 5:0 premagala Cluj, dva gola je dosegel Borja Mayoral. Enak dosežek je na tekmi med Paokom in PSV Eindhovnu, ki so jo zanesljivo s 4:1 dobili Grki, uspel Andriji Živkoviću. Z dvema goloma se je izkazal Mikael Ishak, ki je svojemu Lechu iz Poznanja zagotovil zmago 3:1 nad Standardom iz Liegea. Dva gola je dosegel tudi Leon Bailey, njegov Bayer Leverkusen je v gosteh s 4:2 premagal Hapoel Beer Shevo.

Stojanović izpustil tekmo s covidom zdesetkanega Dinama
Slovenski nogometaš Petar Stojanović je izpustil tretjo tekmo zagrebškega Dinama v Ligi Evropa. Zagrebčani so doma proti avstrijskemu Wolfsbergu zmagali z 1:0, v kadru pa ni bilo številnih nogometašev, potem ko so v klubu skupaj zabeležili devet pozitivnih testov na novi koronavirus. Imen okuženih nogometašev niso sporočili, med manjkajočimi pa je bil tudi desni bočni nogometaš slovenske reprezentance, ki je pred tem odigral obe tekmi v skupini K. V kolikor je Stojanović med okuženimi nogometaši Dinama, bi lahko bil vprašljiv tudi njegov nastop v novembrskem reprezentančnem ciklu. Prejšnja obračuna Zagrebčanov sta se sicer končala z 0:0, na današnjem pa so Zagrebčani prek Nigerijca Iyayija Atiemwena le zabili prvi gol v tem tekmovanju in osvojili tri točke ter se povzpeli na vrh razpredelnice. Avstrijci ostajajo drugi, tretji pa je po zmagi s 3:1 proti CSKA Moskvi zdaj Feyenoord.

Petar Stojanović
Petar Stojanović FOTO: Damjan Žibert

Zadnji slovenski predstavnik Žiga Laci je za AEK Atene obsedel na klopi, njegova ekipa pa je visoko s 4:1 v gosteh ugnala ukrajinsko Zorjo iz Luganska. V isti skupini je v dvoboju vodilnih Leicester povozil Brago s 4:0 in s popolnim izkupičkom zaseda vrh lestvice v skupini G.

Na preostalih tekmah je presenetljivo nenevarni Milan na San Siru doživel visok poraz proti francoskemu Lillu. Slednji so prek Yusufa Yazicija povedli po enajstmetrovki v prvem polčasu, v drugem pa je isti igralec izkoristil tako slabo posredovanje Gianluigija Donnarumme v vratih rdeče-črnih kot hiter protinapad svojega moštva za končnih 3:0.

Yusuf Yazici vs Milan
Yusuf Yazici vs Milan FOTO: Sofascore.com

Na 300. tekmi za Tottenham je Harry Kane zabil 200. zadetek za dvojni jubilej v dresu Londončanov. Po porazu v Antwerpnu prejšnji teden si tokrat varovanci Joseja Mourinha niso privoščili spodrsljaja v Razgradu, kjer so ugnali moštvo Ludogorca s 3:1. V skupini L ima devet točk po treh krogih tudi nemški Hoffenheim. Slednji so bili kar s 5:0 boljši od Slovana iz Libereca, medtem ko je v isti skupini zmago proti Gentu slavila Crvena zvezda, ki ima zdaj šest točk.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

glavni Baja
06. 11. 2020 08.12
+0
a je Ibrahimović igral za ac milan 🤭🤭🤭