Nogomet

River Plate kljub porazu na Bomboneri v finale pokala Libertadores

Buenos Aires, 23. 10. 2019 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši River Plata, branilci naslova v pokalu Libertadores, so si na slovitem stadionu Bombonera v Buenos Airesu priigrali napredovanje v finale, čeprav so na povratni tekmi proti mestnim tekmecem Boca Juniorsom izgubili z 0:1. Zmaga na prvi tekmi z 2:0 je bila dovolj, da so napredovali z 2:1.

Slavje nogometašev River Plata na dvorišču večnih rivalov.
Slavje nogometašev River Plata na dvorišču večnih rivalov. FOTO: AP

Zadetek 19-letnega Venezuelca Jana Hurtada deset minut pred koncem je Boci Juniorsom vlil upanje in poskrbel za dramatičen in kaotičen zaključek tekme, a Boca je na koncu ostala praznih rok. "Milijonarji" se bodo v finalu pomerili z zmagovalci brazilskega polfinala med Flamengom in Gremiom. Boci, ki je bila boljša v drugem polčasu, se tako niti ob podpori 50.000 navijačev ni uspelo Riverju maščevati za lanski poraz v finalu, ki so ga zaradi izgredov navijačev po dvotedenski prekinitvi odigrali v 10.000 kilometrov oddaljenem Madridu.

TEKMA

Lani so navijači Riverja pripravili zasedo na vhodu na stadion Monumental Antonio Vespucio Liberti in s kamenjem in steklenicami obmetavali avtobus Boce. Nekaj igralcev je bilo ranjenih, razbili pa so tudi vse šipe na avtobusu. Najtežje jo je skupil Pablo Perez, ki je dobil del stekla v oko in končal v bolnišnici. Tekmo so nato premestili v Madrid na stadion Santiago Bernabeu. Kluba nista želela igrati tam, a sta popustila pod pritiskom Južnoameriške nogometne zveze. Prva tekma se je končala z 2:2, v Madridu pa je slavil River s 3:1.

River in Boca sta sicer najuspešnejša argentinska kluba. River drži rekord s 36 naslovi argentinskega prvaka, Boca pa jih ima 33, potem ko je osvojila tri v zadnjih štirih letih. V pokalu Libertadores pa ima Boca šest naslovov, River pa štiri, a lahko letos v zbirko doda še enega.

Vrhunci tekme Boca Juniors ‒ River Plate:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.