Nogomet

Robben o Kovaču: Niko je eden od nas, 'ubija' se od dela

München, 28. 11. 2018 18.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši münchenskega Bayerna so po dolgem času znova dokazali, da niso za 'odpis'. Kljub dejstvu, da so nosilci igre bavarskega ponosa v zrelih nogometnih letih, je zadnja visoka zmaga v elitni ligi prvakov proti lizbonski Benfici (5 : 1) potrdila dvig forme čete, ki ji od poletja poveljuje nekdanji hrvaški selektor Niko Kovač. Slednjemu je stopil v bran tudi izkušeni Nizozemec Arjen Robben.

Po visoki zmagi proti Benfici je nizozemski veteran v zasedbi Bayerna Arjen Robben prvič, odkar je poleti vajeti vodenja bavarskega ponosa prevzel nekdanji hrvaški selektor Niko Kovač, stopil v bran svojemu strategu. "Zelo pomembno je bilo za vse nas doseči eno takšno zmago. Po razočaranju v domačem prvenstvu smo končno odigralo eno pravo, moško tekmo, povrh vsega pa smo dosegli še veliko zadetkov. Za našo dušo in publiko, ki je bila vnovič enkratna," so bile uvodne besede Arjena Robbena, nato pa je izkušeni Nizozemec odločno ovrgel govorice, da mu je izkušeni del slačilnice Bayerna že zdavnaj obrnil hrbet.

"To je daleč, daleč od resnice. Skupaj zmagujemo in skupaj tudi izgubljamo tekme. Srečen sem tudi za Nika Kovača, da smo visoko premagali Benfico, saj je trener eden od nas. Je izjemen delavec, 'ubija' se od dela, zato mu brezpogojno zaupamo," je bil kratek, a jasen napadalno usmerjeni vezist Münchenčanov. Zelo podobno razmišljajo tudi v vodstvu kluba, športni direktor Hasan Salihamidžić je denimo ostro zanikal vse glasnejše navedbe nemških medijev, da legendarni Arsene Wenger že čaka v ozadju.

Nizozemski veteran Arjen Robben je po visoki zmagi münchenskega Bayerna proti lizbonski Benfici odločno stopil v bran pogosto kritiziranemu trenerju Niku Kovaču.
Nizozemski veteran Arjen Robben je po visoki zmagi münchenskega Bayerna proti lizbonski Benfici odločno stopil v bran pogosto kritiziranemu trenerju Niku Kovaču. FOTO: AP

"O tem smo pred časom govorili na tiskovni konferenci, ki ste jo vi mediji označili za največjo farso v zgodovini Bayerna. Zdaj ste pa tudi sami dojeli, da v klubu mislimo resno, ko govorimo o neomajni podpori našemu trenerju Kovaču. Trdim stoodstotno, da nikoli nismo navezali stika z Wengerjem," je odločno poudaril nekdanji vezist Bayerna Salihamidžić ter pristavil: "V klubu smo več kot zadovoljni z delom Nika Kovača."  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
28. 11. 2018 20.01
+13
Bravo Bayern! Kar oci so se mi zarosile ko sem videla pravi veselje v oceh Nika Kovaca in tudi igralcev! Vsi so igrali srcno in borbeno! Cestitam Robberyu za krasne gole in igro! 24 ur pa nerabite biti pristranski, ko Bayern visoko zmaga nic ne govorite al pohvalite ko pa Real Madrid prvic zmaga po nevem kuk tekmah jih pa date na tapeto kot da so bili nevem kako vrhunski. Standard, da Real vedno dobi prednost kljub temu da so v letosnji sezoni slabi! Nevem zakaj bele baletke vedno povelicujete drugi klubi pa niso vredne obseznejse objave na portalu!