Nogomet

Robben o ženinem boju s koronavirusom: Zelo sem vesel, da ni bilo prehudo

München, 10. 04. 2020 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni nizozemski nogometaš Arjen Robben pokoja, v katerega je odšel po izteku minule sezone, ne more uživati v popolnosti. Načrte družine Robben je namreč pokvaril novi koronavirus, s katerim se je borila tudi Nizozemčeva žena. "Zelo sem vesel, da ni bilo prehudo," je razkril Robben.

Kljub temu, da se je poslovil od Bayerna, je Arjen Robben (na fotografiji) tako in drugače še vedno "blizu" nekdanjim delodajalcem.
Kljub temu, da se je poslovil od Bayerna, je Arjen Robben (na fotografiji) tako in drugače še vedno "blizu" nekdanjim delodajalcem. FOTO: AP

Po koncu sodelovanja z Bayernom Arjen Robben uživa v prvi sezoni brez nogometa, ki je zaenkrat povsem v znamenju širjenja novega koronavirusa. Nemško prvenstvo naj bi se od večjih v Evropi sicer nadaljevalo med prvimi, Robben pa je novo bolezen covid-19 žal lahko spremljal zelo od blizu, potem ko je zbolela njegova žena Bernadien Robben.

"Najhuje pri ženi je bilo, da je čutila pritisk v prsih in težko je dihala. To absolutno ni bil dober občutek," je tabloid Bild citiral Robbna, ki je gostoval v uradnem Bayernovem podkastu.

Prijatelji priskočili na pomoč
"Opaziš tudi, kako dolgo traja. Ni tako, da bi se bolje počutil že po dnevu ali dveh. Zelo sem vesel, da ni bilo prehudo," je nadaljeval Robben, ki je v karieri branil barve Groningena, PSV Eindhovna, Chelseaja, Real Madrida in nazadnje Bayerna, pri katerem je pustil največji pečat in na 201 tekmi dosegel 99 golov ter osvojil skoraj vse možne domače in mednarodne pokale. 36-letnik je pohvalil tudi prijatelje, ki so mu priskočili na pomoč v težkih trenutkih.

"Na srečo imam prijatelje, s katerimi smo si zelo blizu, takrat pa so nama priskočili na pomoč. A to je bila čudna situacija, sploh ne moreš ven, nakupljene stvari dobiš pred vrata ... Imamo tudi psa, s katerim nismo smeli v gozd. Prijatelji so ga prišli iskat in šli z njim na sprehod," je še razkril Robben, ki je zadovoljen, da je zdaj vse v najlepšem redu.

"Na srečo je bilo vse vedno pod nadzorom, ni pa bilo prijetno. Res se je počutila slabo, a na srečo je zdaj test pokazal, da je negativna, tudi počuti se bolje," je presrečen eden najboljših krilnih napadalcev tega tisočletja.

Trenira z nekdanjimi soigralci
Robben, ki tudi za domačimi štirimi stenami ohranja telesno kondicijo, naj bi se nedavno udeležil tudi spletnega treninga z nekdanjimi soigralci pri Bayernu. Se pripravlja na povratek?

"Seveda me na trenutke 'zasrbi' v nogah, verjetno bo tako vedno," je ostal skrivnosten dolgoletni nizozemski reprezentant.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
10. 04. 2020 17.46
+1
No, upam da bo vse vredu. Hvala za vse, kar si storil za Bayern.