Nogomet

Robin van Persie: Arsenal mi nikoli ni ponudil podaljšanja

London, 18. 08. 2019 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Robin van Persie je bil od leta 2004 do leta 2012 nogometaš londonskega Arsenala. Ko je Emirates naposled zamenjal za Old Trafford, si je s tem nakopal gnev navijačev topničarjev. Sedaj pa je nekdanji nizozemski napadalec predstavil svojo plat zgodbe o odhodu iz Londona, ki bo marsikoga presenetila.

Robin van Persie je 17. avgusta 2012 uradno postal član Manchester Uniteda.
Robin van Persie je 17. avgusta 2012 uradno postal član Manchester Uniteda. FOTO: Reuters

48 tekem, 37 zadetkov in 14 asistenc. To je bila izjemna statistika Robina van Persieja v njegovi zadnji sezoni pri Arsenalu. Kar težko je verjeti, da klub, ki naj bi se boril za najvišja mesta v angleškem prvenstvu, takšnemu nogometašu ne bi ponudil podaljšanja pogodbe, a po Nizozemčevih besedah se je to zares zgodilo.

"Razmerje s klubom je kot zakon z ženo. Z Arsenalom sem bil poročen osem let, a so se me v klubu naveličali. Do konca pogodbe sem imel le še eno sezono, podaljšanja pa mi niso želeli ponuditi, zato sem se začel spogledovati z drugimi možnostmi. Imel sem ambicije, ki jih v klubu niso imeli. Pred začetkom poletnega prestopnega roka sem prejel tri ponudbe. Klub iz tujine je svojo kaj kmalu zatem umaknil, tako da sta se zame zanimala le še Manchester United in Manchester City. Želel sem si osvojiti prvenstvo in bil sem mnenja, da imam za to boljše možnosti na Old Traffordu," je razloge za prestop k Manchester Unitedu razkril 36-letnik.

V pogovoru za BT Sports je Van Persie še razkril, da je v zadnji sezoni na Emiratesu z vodilnimi v klubu opravil kar nekaj pogovor, a nove pogodbe kljub temu ni dočakal: "Za mizo sem se vsedel skupaj z Arsenom Wengerjem, nekaj pogovorov sem opravil tudi z Ivanom Gazidisom in še z nekaterimi drugimi ljudmi v klubu. Dobil sem občutek, da nikakor ne bomo našli skupnega jezika. Faza odhoda iz kluba je dolgotrajna, takšne odločitve ne sprejmeš kar čez noč. Z ženo sva bila v Londonu zelo srečna, tako da bi zagotovo premislila o podaljšanju, če bi mi ga pri Arsenalu sploh ponudili. Na koncu se to ni zgodilo in nisem imel druge možnosti, moral sem poiskati nove izzive."

Med poletjem 2012 je Van Persie nov izziv naposled našel na Old Traffordu. Oblekel je številko 20 in bil s 26 zadetki ter 15 asistencami eden od protagonistov 20. Unitedove zvezdice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kura_Brez_Glave
19. 08. 2019 08.57
+3
Arsenal ni ponudil nove pogodbe, a že prej so se vsedli za mizo in ugotovili, da ne bodo našli skupnega jezika. Pohlepnež od pohlepneža. Arsenal mu je stal ob strani, ko je bil po cele sezone na bolniški, potem pa se jih končno otrese in najde pravo formo ter po eni sezoni vidi "ambicije"
SAF1
18. 08. 2019 18.49
+6
Prestopil je, postal top igralec in osvojil lovriko + naslov v eni sezoni. RVP nima kaj obžalovati ker je zapustil Arsenal in ker mu pri Arsenalu niso ponudili podaljšanja.
blef
18. 08. 2019 15.08
+4
Arsenal se včasih čudno obnaša. Upajmo, da bo bolje.