Nogomet

Robinho podpisal s Santosom, plača tik nad brazilsko minimalno

Sao Paulo, 13. 10. 2020 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji zvezdnik Real Madrida, Manchester Cityja in AC Milana, brazilski napadalec Robinho, je podpisal petmesečno pogodbo z "matičnim" Santosom, kjer bo njegova mesečna plača znašala 1.500 brazilskih realov ali 230 evrov.

Robinho (desno) med lansko tekmo Lige Evropa v Gradcu, kjer se je z Bašakšehirjem pomeril proti avstrijskemu Wolfsbergerju.
Robinho (desno) med lansko tekmo Lige Evropa v Gradcu, kjer se je z Bašakšehirjem pomeril proti avstrijskemu Wolfsbergerju. FOTO: AP

Robinho je ob povratku v domači Santos pristal na plačo, ki je tik nad zakonsko predpisano minimalno. Za 230 evrov na mesec se nekdanji zvezdnik Real Madrida, Manchester Cityja in AC Milana kot prost igralec vrača v domovino, potem ko je nazadnje nastopil za turškega prvoligaša Istanbul Bašakšehir in mu v prejšnji sezoni pomagal do senzacionalnega naslova državnega prvaka. 

36-letnik se tretjič v karieri vrača k Santosu, od koder je leta 2005 tudi odmevno prestopil v Real Madrid, a se v Evropi nikoli ni zares prebil v ospredje. Brazilca iz časov igranja v Milanu preganjajo tudi obtožbe o posilstvu. 

"Igral bom za minimalno plačo, a najpomembnejša stvar je, da sem tukaj," je za uradno spletno stran kluba v petek dejal Robinho. "Sem v dobri telesni in psihološki formi, jasno pa je, da mi manjka nekaj ritma, a to se bo sčasoma popravilo," je dodal nekdanji reprezentant.

'Pravi trenutek za tiste, ki lahko kaj naredijo'
Pri Santosu je Robinho že osvojil dva državna naslova, dvakrat pa je bil s črno-belimi najboljši v zveznem prvenstvu Paulista in enkrat še v brazilskem pokalu.

"Veliko lepih spominov imam. Navijači so lahko prepričani v to, da bom dal vse od sebe, da bi pomagal Santos FC na in ob igrišču," je dodal. "Santos FC preživlja težke finančne trenutke. Zato je to pravi trenutek za tiste, ki lahko kaj naredijo. Želim pomagati klubu, ki mi je vedno nudil vse. Santos FC je zame že naredil veliko, tudi s tem majhnim prispevkom se ne bom dovolj odkupil."

Zaradi dolgov Santosu, ki je v svetovno nogometno orbito, med drugim, poslal tudi Peleja in Neymarja Jr., grozi prepoved kupovanja nogometašev Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Čilski Huachipato zahteva okoli 2,9 milijona evrov odškodnine za prestop venezuelskega napadalca Jeffersona Sotelda, medtem pa naj bi kolumbijskemu Atletico Nacionalu pri klubu iz okolice Sao Paula še vedno dolgovali 656.433 evrov od prodaje branilca Felipeja Aguilarja.

Pazite nase in ostanite zdravi.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
16. 10. 2020 10.15
Evo, tako bi morali imeti plače tudi drugi v nogometu. Dobro za evropske razmere 2.000 evrov na mesec
le?o
13. 10. 2020 18.01
+0
230€ na račun...nadure pa na roke. Brazil>Balkan
Definbahija
13. 10. 2020 15.35
+1
Kaj pomeni navezan na klub. Predvidevam da je bilo podobno pri Olimpiji, Kopru in Muri ko so začeli iz dna
le?o
13. 10. 2020 18.31
Ne boš verjel a je bilo tako....Čeh, Pavlin, Rudonja, Kitić, Ščulac, pokojni Zoki Ubavić, Englaro...Pavlin in Ubavić sta bila celo med najboljšimi strelci v eni sezoni nižjih mnz lig.
cripstoned
13. 10. 2020 13.12
-4
lepa gesta robinha... nogomet pred denarjem... pohvalno..
glavni Baja
13. 10. 2020 16.05
+5