Nogomet

Robinho se vrača: nekdanji brazilski reprezentant znova pri Santosu

Sao Paulo, 11. 10. 2020 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Robinho, nekdanji nogometaš Real Madrida, Manchester Cityja in Milana, se je vrnil v klub, pri katerem je dočakal prvo priložnost v članski konkurenci. Pri 36 letih bo še četrtič v karieri oblekel dres brazilskega Santosa. Podpisal je do konca sezone 2020/2021.

Robinho je zadnjega od svojih 28 zadetkov za Brazilijo dosegel v četrtini finala Cope Americe leta 2015.
Robinho je zadnjega od svojih 28 zadetkov za Brazilijo dosegel v četrtini finala Cope Americe leta 2015. FOTO: AP

Robinho je nazadnje nastopal v Turčiji. Iz Sivassporja je prestopil v istanbulski Basaksehir, kjer mu je avgusta pretekla pogodba. Ker se strani nista dogovorili za podaljšanje, je bil od takrat prost igralec. Ob njegovi naznanitvi so na uradni spletni strani brazilskega velikana zapisali: "Večni kralj preigravanj je nazaj. Robinho bo še četrtič oblekel naš dres. Podpisal je petmesečno pogodbo."

100-kratni brazilski reprezentant je za Santos igral na začetku kariere, ko je nase najprej opozoril v futsal ekipi. Leta 2005 je zapustil Brazlijo in se podal v Evropo, kjer je okrepil madridski Real. Tri leta kasneje je postal prva okrepitev novih lastnikov Manchester Cityja, a na Otoku ni upravičil velikih pričakovanj. Drugo polovico sezone 2009/2010 je tako preživel na posoji pri Santosu, kamor se je znova vrnil poleti 2014, takrat kot posojen nogometaš Milana. 

Nekdanji Pelejev klub je v letošnji sezoni še vedno aktiven na vseh frontah. V domačem prvenstvu je trenutno sedmi, v Copi Libertadores pa si je tekmo pred koncem skupinskega dela že priigral napredovanje v osmino finala. V brazilskem pokalu se bo Santos prav tako v osmini finala pomeril s Cearo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.