Nogomet

Rodrygo: Skoraj bi postal igralec Liverpoola

Madrid, 09. 04. 2024 13.59 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
0

Rodrygo, brazilski krilni napadalec in zvezdnik madridskega Reala, je bil leta 2017 blizu prestopa v Liverpool. Tedaj je še nastopal za Santos, do odhoda v Premier ligo pa ni prišlo zaradi njegove osebne odločitve. Brazilec se je kot kaže odločil za pravo pot, saj v belem dresu piše zgodovino in osvaja lovorike.

Rodrygo
Rodrygo FOTO: AP

"Do sklenitve posla ni prišlo, ker si tega nisem želel. Moja želja je bila ostati v Santosu, čeprav sem imel na mizi zelo dobro ponudbo. Pot, ki so mi jo obljubili, je bila res dobra za mojo kariero. Svoj študij bi dokončal v Angliji in se pripravil na evropski nogomet. Vedno sem sanjal o igranju v Evropi. Vse je bilo odlično, toda moje srce je prevladalo. Pri Santosu sem se želel zapisati v zgodovino. Ampak drži, skoraj sem se pridružil Liverpoolu," je o skorajšnjem prestopu na Anfield spregovoril Brazilec Rodrygo.

Rodrygo je leta 2017 zavrnil ponudbo Liverpoola, ki je imel priložnost, da ga odkupi za pičlih tri milijona evrov. "Klopp si je v Južno Ameriko  osebno prišel ogledati 16-letnega Rodryga. Liverpool je bil prvi, ki je pokazal interes do sedanjega zvezdnika Real Madrida," je že pred leti pojasnil Brazilčev agent Nick Arcuri.

Liverpool Jurgena Kloppa je v osmini finala Lige prvakov z 2:5 izgubil proti madridskemu Realu, Rodrygo je vpisal asistenco.
Liverpool Jurgena Kloppa je v osmini finala Lige prvakov z 2:5 izgubil proti madridskemu Realu, Rodrygo je vpisal asistenco. FOTO: AP

"Na Youtubu je (Klopp) v iskalnik vpisal 'talenti z Brazilije', tam je opazil mladega Rodryga. Prišel je v Brazilijo, 16-letnik pa mu je bil všeč," je dokaj bizarno zgodbo razkril agent Rodryga.

Brazilski krilni napadalec, ki je v Madridu že doživel številne trenutke slave, tako ni bil daleč od prestopa v Premier ligo. Spomnimo, Rodrygo je leta 2019 prišel v špansko prestolnico, v dresu galaktikov pa je osvojil vse, kar se osvojiti da. V sezoni 2021/22 je na Realovi poti do naslova evropskih prvakov prispeval tri zadetke, ki bodo za vselej ostali v spominu tistih, ki pesti stiskajo za beli balet.

Proti Chelseaju je namreč z zadetkom poskrbel za podaljšek, nato pa je v sodniškem dodatku polfinalnega obračuna dvakrat zatresel tudi mrežo Manchester Cityja in znova tekmo popeljal v podaljšek. 23-letni Brazilec bo proti aktualnim angleškim prvakom tokrat iskal napredovanje v polfinale elitnega tekmovanja.

"Gre za zmagovalce lanske Lige prvakov, svetovne prvake in za najboljšo ekipo na svetu, zato imamo precej spoštovanja do njih. Pri njih ni slabih ali povprečnih igralcev. Ni igralca ob katerem bi pomislil: Igral bom nanj, ker ni dovolj dober, kar nam bo omogočilo zadetek ali veliko priložnost. Imajo odličen nadzor nad igro, igrajo lep nogomet in so zelo zahtevna ekipa. Težko je igrati z njimi, toda verjamem v naše moštvo," se je četrtfinalnega nasprotnika dotaknil Rodrygo. 

Špansko-angleški dvoboj dveh gigantov si boste lahko ogledali na Kanalu A in Voyo.

Real Madrid - Manchester City
Real Madrid - Manchester City FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.