Nogomet

Roma še naprej v ameriških rokah: Friedkin bo nasledil Pallotto

Rim, 06. 08. 2020 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijansko nogometno moštvo Roma ima novega lastnika. Dosedanji ameriški lastnik James Pallotta je po dolgotrajnih pogovorih v sredo zvečer za 591 milijonov evrov ekipo iz večnega mesta prodal svojemu rojaku Danu Friedkinu.

Roma (na fotografiji napadalni vezist Nicolo Zaniolo) ostaja v ameriških rokah.
Roma (na fotografiji napadalni vezist Nicolo Zaniolo) ostaja v ameriških rokah. FOTO: AP

Iz tabora trikratnega italijanskega in devetkratnega pokalnega zmagovalca so sporočili, da bo končni prodajni sporazum podpisan do konca avgusta. James Pallotta je klub kupil leta 2012, 100-odstotni lastnik pa je od leta 2014.

Novi lastnik Dan Friedkin prihaja iz Teksasa. Njegovo premoženje je ovrednoteno na 3,6 milijarde evrov in je 504. najbogatejši človek na svetu po lestvici ameriške poslovne revije Forbes.

Roma je v prejšnji sezoni osvojila peto mesto v Serii A, drevi pa jo v Duisburgu čaka tekma osmine finala evropske lige proti španski Sevilli. Zmagovalec tekme se bo prebil na zaključni turnir osmih najboljših moštev v tem tekmovanju, ki bo med 10. in 21. avgustom v Kölnu, Gelsenkirchnu, Duisburgu in Düsseldorfu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.