Nogomet

Romelu Lukaku se vrača v London

London, 07. 08. 2021 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
3

Poletna nogometna tržnica bo bogatejša za nov megalomanski prestop. Kot poročajo SportItalia in številni drugi mediji, je aktualni prvak Lige prvakov, londonski Chelsea, dosegel dogovor z milanskim Interjem o prestopu belgijskega reprezentančnega napadalca Romeluja Lukakuja za 115 milijonov evrov.

Romelu Lukaku je na Stamford Bridgeu že igral med letoma 2011 in 2014, zdaj pa naj bi podpisal petletno pogodbo, ki mu bo letno navrgla med 12 in 13 milijonov evrov neto, s čimer bo najbolje plačani igralec modrih iz Londona, poroča The Athletic.

Chelsea je sprva sicer želel v prestop vplesti tudi nekaj nogometašev, ki bi znižali vsoto za odškodnino, saj je želel Inter dobiti vsaj 118 milijonov evrov oziroma 100 milijonov funtov, Londončani pa so si želeli vsaj do nedelje zvečer dokončati prestop in plačati manj kot 100 milijonov funtov.

Kot vse kaže, sta strani dosegli kompromis, tako da bo Interju pripadel zajeten kup denarja – brez vpletenih drugih igralcev – dokumentacijo za 28-letnega in 190 centimetrov visokega napadalca, ki je poklicno pot začel pri Anderlechtu, pa naj bi še danes poslali v London.

Novico je na družbenem omrežju Twitter potrdil tudi vselej zanesljivi Fabrizio Romano.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lukaku se je sicer avgusta 2011 prvič znašel pri Chelseaju, a takrat ni pustil posebnega vtisa. Odtlej je igral še za West Brom, Everton, Manchester United in nazadnje od poletja 2019 za Inter. Pod vodstvom Antonia Conteja je blestel in na 95 tekmah prispeval 64 zadetkov ter bil ključni mož pri osvojitvi prvega Interjevega naslova italijanskih državnih prvakov po desetih letih.

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku FOTO: AP

Letošnje poletje je zaznamoval tudi prestop angleškega reprezentanta Jacka Grealisha iz Aston Villa k Manchester Cityju za nekaj manj kot 120 milijonov evrov, Manchester United pa je iz Borussie Dortmund pripeljal svojega reprezentančnega kolega Jadona Sancha za 85 milijonov evrov.

Pred vrati Paris Saint-Germaina pa je po poročanju medijev dolgoletni zvezdnik Barcelone Lionel Messi, ki se bo sicer v Pariz preselil kot prosti igralec, tam pa naj bi ga čakala dvoletna pogodba z možnostjo podaljšanja še za eno leto, ki mu bo letno navrgla 40 milijonov evrov. PSG je sicer že pred tem odštel 60 milijonov evrov za Achrafa Hakimija, ki je prestopil iz Interja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
07. 08. 2021 19.09
-2
Pametno....prodati takoj ko se pojavijo kupci....115M pa danes za klube ni malo....lahko kupijo dva mlada super talenta...
JJdiktator
08. 08. 2021 08.06
ne morejo. ker morajo unitedu plačati polovico
Vladimir.Krutov
08. 08. 2021 17.55