Nogomet

Ronaldinho bi v priporu lahko ostal kar pol leta

Asuncion, 11. 03. 2020 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko brazilskemu nogometnemu zvezdniku Ronaldinhu na sodišču v paragvajskem Asuncionu niso omogočili odhoda v hišni pripor, nekdanji član Gremia, Paris Saint-Germaina, Barcelone in AC Milana z bratom Robertom de Assisom Moreiro ostaja v strogo varovanem zaporu, kjer bo očitno moral ostati še kar nekaj časa, morda celo pol leta.

Ugled Ronaldinha (na fotografiji desno) med sodnimi postopki v Paragvaju močno trpi.
Ugled Ronaldinha (na fotografiji desno) med sodnimi postopki v Paragvaju močno trpi. FOTO: AP

Ronaldinhov obisk Paragvaja že skoraj ves teden polni naslovnice južnoameriških in svetovnih medijev. Nekdanji svetovni prvak in član Gremia, Paris Saint-Germaina, Barcelone ter AC Milana je z bratom Robertom de Assisom Moreiro v petek z letalom prispel v Paragvaj, ob predložitvi osebnih dokumentov pa so tamkajšnji policisti odkrili, da Brazilca uporabljata ponarejena paragvajska potna lista. Skupaj z večjim številom paragvajskih dokumentov naj bi ju kot darilo prejela takoj po pristanku, ob nadaljevanju preiskave pa so ju priprli.

Čeprav je sprva kazalo, da bodo zadevo na predlog javnega tožilca pometli pod preprogo zgolj z denarno kaznijo, je sodnik odredil pripor. Ronaldinho in Roberto bi lahko v strogo varovanem zaporu na obrobju Asunciona po zadnjih informacijah ostala kar šest mesecev, oziroma do zaključka preiskave, je dejal sodnik Gustavo Amarilla.

'Njegova prisotnost v državi je nujna'
"Ronaldinhova svoboda bi lahko privedla do obstrukcije (pravice, op. a.) ali pobega. Njegova prisotnost v državi je nujna," je medijem povedal Amarilla, potem ko sta brata v varščino ponudila na 770.000 dolarjev (682.570 evrov) ocenjeno nepremičnino, a je tudi tožilec Marcelo Pecchi ocenil, da sta begosumna. Paragvajski tožilci so tudi menili, da je glede na Ronaldinhovo bogato športno pot ponujeni znesek prenizek.

"Preiskava se šele začenja, preverjamo še nekatere primere, ki bi lahko bili povezani. Če ti ljudje zdaj odidejo, potem jim nikoli ne bomo mogli soditi, saj Brazilija svojih državljanov ne izroča," je dejal Pecchi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marcuus
12. 03. 2020 12.25
Tip mi je legendaren, še vedno.
igor1
12. 03. 2020 08.02
+1
vsaj se je moral maskirat ker da gre svetovno znani nogometas z ponarejenim pasaportom v drugo drzavo se mi zdi nesmiselno ali idiotsko
ehjaehja
11. 03. 2020 19.38
-2
Sam si je kriv ker se dela norca.škoda res da človek tako propade..
samomojemnenje
11. 03. 2020 20.21
+4
Zapiralo, tudi ti se delaš norca. Pazi, da ne propadeš.👀😊