Nogomet

Ronaldinho: Neymarja neupravičeno žalijo, Messi pa še ni rekel zadnje v Parizu

Pariz, 01. 04. 2022 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden od najboljših brazilskih nogometašev vseh časov Ronaldinho je v obširnem intervjuju za RMC spregovoril o številnih aktualnih temah. Še posebej se je dotaknil zvezdniške trojice v vrstah Paris Saint Germaina, Kyliana Mbappeja, Lionela Messija in rojaka Neymarja, ter poudaril, da izpad sicer pregrešno bogatega kolektiva iz elitne Lige prvakov nikakor ne bi smel biti razlog za številne (neupravičene) kritike in žalitve, s katerimi se v zadnjem času soočata predvsem argentinski virtuoz in brazilski superzvezdnik.

Svoj čas čudežni Ronaldinho, ki je s svojimi vragolijami navduševal ljubitelje nogometa po vsem svetu, priznava, da je bil poraz njegovega nekdanjega delodajalca v dvoboju osmine finala najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu proti madridskemu Realu še eden v nizu težko razumljivih. Toda v isti sapi poudarja, da je to pač del vrhunskega nogometa, v katerem so se v preteklosti dogajali še večji preobrati od omenjenega.

Zato s težavo razume številne kritike in tudi žalitve, s katerimi se v zadnjem obdobju soočata v Parizu nepriljubljena nogometna velemojstra Lionel Messi in Neymar. "Tisti, ki so se v svojem življenju ukvarjali z vrhunskim športom, predvsem pa nogometom, vedo povedati, kako težko je za poklicnega športnika oziroma športnico, ko po določenem obdobju v neki sredini spremeni okolje bivanja. To se je lani zgodilo z Messijem, za katerega vemo, da nikoli ni želel zapustiti Barcelone. Zato so njegove spremenljive igre v letošnji sezoni nekaj povsem normalnega," je uvodoma dejal 42-letni Brazilec, ki je v svoji karieri med drugim nosil drese PSG-ja, Barcelone in AC Milana.

Nekoč izjemni brazilski superzvezdnik Ronaldinho je v intervjuju za francoski RMC izrazil zaskrbljenost nad zadnjimi dogodki po izpadu Paris Saint Germaina iz elitne Lige prvakov.
Nekoč izjemni brazilski superzvezdnik Ronaldinho je v intervjuju za francoski RMC izrazil zaskrbljenost nad zadnjimi dogodki po izpadu Paris Saint Germaina iz elitne Lige prvakov. FOTO: AP

"Vsem težavam navkljub verjamem, da bo Leo še pokazal svoje v Parizu. Je predober nogometaš, da bi se ga ljudje v Franciji zapomnili po slabem. Podobno je z mojim rojakom Neymarjem, ki je pri nas v Braziliji pravo božanstvo in vodja reprezentance. Odkar se je pridružil PSG-ju, se je vselej veselil vsaj ene lovorike. Težko si razlagam žvižge in žalitve, ki kar vrejo iz ust navijačev PSG-ja. Če je pravi, v kar ne dvomim, da je, bo preprosto preslišal vse skupaj in se osredotočil na zaključek sezone," je zvezdnikoma v bran stopil Ronaldinho

Ob koncu pogovora se je Ronaldinho dotaknil svetlejše teme in izpostavil nogometno genialnost Kyliana Mbappeja. "Obožujem ga. Gre za nogometaša, ki ga preprosto želiš gledati ves čas. Poseduje vse, kar vrhunski nogometaš mora imeti ... Fizično je močan, hiter in odličen v preigravanju. Spominja me na nekoč sijajnega napadalca londonskega Arsenala Nicolasa Anelkaja. Odprta so mu vsa vrata, na koncu pa bo moral dobro razmisliti in sprejeti zase najboljšo možno odločitev," je pristavil Brazilec.  

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
02. 04. 2022 12.45
-1
messi pojdi v ameriko...v farmerski ligi si tako ali tako pogrnil na celi crti...kaj bi sele bilo ce bi odsel v anglijo ali italijo...
Od Halerja ati
02. 04. 2022 19.15
+2
Ma mogu bi vse te zlate zoge in nagrade nosit s sabo predalec je to hihihi pa se potem bi cicibanko moral bedeti ponoci in gledat tekme v MLS 😀😃
blazter
01. 04. 2022 21.42
Kollerik
01. 04. 2022 19.13
+11
Messi si vsekakor ne zasluži tako gnilih, nespoštljivih navijačev...
cripstoned
02. 04. 2022 12.44
-2
tudi barca kot klub si ne zasluzi taksnih navijacev kot si ti in ostali tukaj...samo hejteri reala in nic drugega...
Kollerik
02. 04. 2022 18.29
+1
Ne vem sploh, o čem to govoriš. Se pa vidi, da si vse pomešal. Daleč največji hejter in sramota za svoj klub si ravno ti.
Dildoslav
01. 04. 2022 14.55
-15
Neymar je najbolj precenjen nogometaš v zgodovini
Kumul
01. 04. 2022 14.49
-1
To so veterani!
Hellsrael
01. 04. 2022 14.21
+4
Ronaldinho, Ronaldo , dva g.o.a.t.
dark horse
01. 04. 2022 16.01
+9
fedr?k
01. 04. 2022 16.41
+9
A obstaja še kaksen drug Ronaldo? Aja še un narcis ki se zmeraj userje na svetovnem prvenstvu. Ni omembe vredn itak.