Nogomet

Ronaldo in Icardi zaslužna za novi zmagi Juventusa in Interja

Milano/Torino, 15. 12. 2018 23.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 16. krogu italijanskega državnega prvenstva je krepko vodilni Juventus v mestnem obračunu pomeril moči s Torinom in ga z zadetkom Cristiana Ronalda iz enajstmetrovke premagal z 1 : 0. Z identičnim rezultatom je do novih treh točk prišel tudi milanski Inter našega Samirja Handanovića proti Udineseju.

Na Meazzi je gostoval nekdanji klub Samirja Handanovića Udinese, ki je nekoliko nesrečno ostal praznih rok. Gostje iz Vidma so prikazali čvrsto in organizirano igro v obrambi, ki je favoriziranemu Interju povzročala obilne preglavice. Trener Milančanov Luciano Spalletti se je v primerjavi z zadnjo tekmo v ligi prvakov proti nizozemskemu PSV-ju odločil za korenite spremembe v začetni enajsterici svojega moštva.

Tako je na klopi za rezervne igralce med drugimi pustil Ivana Perišića in Candrevo, priložnost za igro od prve minute pa so dobili Šime Vrsaljko, Marcelo Brozović, Joao Mario in Keita. Inter je po nekoliko slabših predstavah v zadnjem obdobju in štirih zaporednih tekmah brez zmage nujno potreboval uspeh za večji 'mir v hiši'. A do 10. prvenstvene zmage se je dokopal na vse prej kot lahek način. Odločilen trenutek na dvoboju se je zgodil v 75. minuti, ko je v gostujočem kazenskem prostoru z roko igral Fofan, glavni sodnik Abisso pa je upravičeno pokazal na belo točko. Zanesljivi izvajalec najstrožje kazni je bil nihče drug kot Mauro Icardi

Cristiano Ronaldo je z natančno izvedeno enajstmetrovko Juventusu prinesel novo prvenstveno zmago v mestnem obračunu s Torinom.
Cristiano Ronaldo je z natančno izvedeno enajstmetrovko Juventusu prinesel novo prvenstveno zmago v mestnem obračunu s Torinom. FOTO: AP

Ronaldo za zgodovino
Na svojem prvem mestnem derbiju na Apeninskem polotoku se je portugalski super zvezdnik Cristiano Ronaldo vnovič vpisal v nogometno zgodovino. Potem ko je v 14. minuti prvega polčasa zapravil lepo priložnost za vodstvo Juventusa v obračunu z mestnim rivalom Torinom, je vse skupaj popravil le šest minut pozneje, ko je po prekršku gostujočega rezervnega vratarja Ichaza, ki je zamenjal poškodovanega Salvatoreja Siriguja, glavni sodnik srečanja Marco Guida pokazal najstrožjo kazen, ki jo je s precej sreče v vodstvo in, kot se je kasneje izkazalo, v končno zmago pretvoril ravno 33-letnik iz Madeire. To je bil obenem 5000. zadetek črno-belih v Serie A, s čimer je Ronaldo postal pomemben del bogate zgodovine predlanskega finalista elitne lige prvakov.

To je bil že četrti zaporedni 'Derby della Mole', ki se je končal v korist 'Bianconerov'. V drugem polčasu je zadetek za Juventus dosegel tudi Mario Mandžukić, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja hrvaškega napadalca upravičeno razveljavljen. 'Juve' (46 točk) je še s 15. prvenstveno zmago povečal točkovno prednost pred najbližjim zasledovalcem Napolijem na 11 točk (35). 

Italijansko državno prvenstvo, 16. krog, izida:
Juventus - Torino 1 : 0 (1 :0)
Ronaldo 20.

Inter Milano - Udinese 1 : 0 (0 : 0) 
Icardi 75.  

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JackSparrowww
16. 12. 2018 18.47
+0
Ej vi spodaj! Samo zadrgo dol potegnem in vas polulam. Isto kot Ronaldo.
apodgra
16. 12. 2018 16.39
+1
Težko prebavim besedo super zvezdnik", posebno , če je ta pri lepljena na njega . Njegova zvezda , se kot komet bliža zemlji in v zračnem prostoru izgorela ali po sreči zgrešila svoj cilj .
apodgra
16. 12. 2018 16.34
+2
Ronaldo je samo pojedel tisto, kar mu je Manđukić pripravil na krožniku . Še dobro , da ima toliko strelov iz bele točke, da lahko preizkusi , če zna še zadeti . Presenečen sem nad sodnikom , ki je dopuščal zelo grobo igro . Branilec Juventusa drži napadalca Torina z obema rokama za njegovo roko in ga po rokoborsko položi na tla, sodnik pa nič. TV je ta sporni prekršek predvajala velikokrat iz vseh kotov in lepo se je videlo , da je žoga celo letela na glavo tega napadalca. Če bi se taki prekršek zgodil v španski ligi bi bil strel iz bele točke neizogiben .
wertex
16. 12. 2018 15.14
+0
Ce bi prepovedal penale..bi bil ronaldo dobr za 3 slovensko ligo
resnicaosvobaja
16. 12. 2018 09.12
+3
Ne vem, kaj bi Juventus brez Ronalda ! Lep gol s prostega strela
šumar
16. 12. 2018 09.03
+5
ronaldo 100 strelov proti golu 90 jih gre mimo vrat in potem seveda 11 metrovka in ronaldo glavni junak tekme haha
Kollerik
16. 12. 2018 08.54
+10
Rončy spet raztura...enajstmetrovka!!!!.... kako je že ona,.. prosto po Obrezu? (....penaldo, press....)...