8°C

Ronaldo in Mayorga kmalu še na zveznem sodišču v Nevadi?

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
J.K. /
KOMENTARJI
21
Na zveznem sodišču v Nevadi se bo očitno zgodil epilog v primeru nogometnega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki ga Kathryn Mayorga obtožuje posilstva v Las Vegasu pred več kot desetimi leti. Sodnica Jennifer Dorsey je namreč dejala, da bo po predstavitvi dokazov sama presodila, ali je bila Mayorgova leta 2010 psihično dovolj stabilna, ko je sprejela 319.000 evrov za podpis pogodbe o molku.

Ronaldo (na fotografiji) si še vedno ni povsem opral imena na ameriških sodiščih.
Ronaldo (na fotografiji) si še vedno ni povsem opral imena na ameriških sodiščih.FOTO: AP

Datum sojenja še znan, najnovejših informacij z zveznega sodišča v Nevadi pa ni komentiral niti Peter Christiansen, ki zastopa zvezdnika torinskega Juventusa Cristiana Ronalda. Za zdaj kljub elektronskim sporočilom in SMS svetovnih medijev glede odločitve sodišča, ki nosi datum 30. september, molčijo tudi zastopniki Kathryn Mayorga, ki jih vodi Mark Stovall. Ta je skupaj s sodelavci v zadnjem času omenjal tudi učne težave Mayorgove v otroštvu, ki naj bi dokazovale, da ob pritisku Ronaldovih zastopnikov ni bila sposobna razumeti dokumentov, ki jih podpisuje.

Sodnica Jennifer Dorseyje zapisala, da bi morali odločati o razumevanju Mayorgove, ko je podpisala dogovor o zaupnosti z Ronaldovimi predstavniki, oziroma ali je takšen dogovor veljaven. Za zdaj ni jasno niti, ali se bosta morala na sodišču zglasiti Ronaldo in Mayorgova, ki trdi, da jo je nogometaš (takrat je bil član Real Madrida) posilil v svoji suiti v lasvegaškem hotelu.

Zaupna pogodba in razkritja v evropskih medijih
"Sodišče se mora odločiti, ali je bila Mayorgova sposobna dojeti, kaj prinaša dogovor,"je zapisala Dorseyjeva, ki je vpletenim dala čas do konca novembra, ko se bodo dogovorili za načrt obravnave, na kateri ne bo porote. Christiansen bi se lahko še vedno pritožil na odločitev sodnice, a še ni potrdil, ali bo to storil. Ronaldo je s svojimi odvetniki podrobnosti dogovora z Mayorgovo iz leta 2010 do zdaj uspešno skrival pred očmi javnosti. 

35-letni Portugalec je eden najbogatejših športnikov na svetu in kapetan domače reprezentance Portugalske. 37-letna Mayorga, nekdanja učiteljica in model, ki živi na območju Las Vegasa, je v tožbi zapisala, da je Ronaldo s svojimi zastopniki kršil prvotni dogovor iz leta 2010, ko je leta 2017 omogočil s tem povezane objave v različnih evropskih medijih. Mayorgova si obeta vsaj še 170.000 evrov odškodnine, medtem ko Ronaldovi odvetniki trdijo, da so se informacije v medijih pojavile zaradi hekerskega vdora in poznejšega preprodajanja na črnem trgu. Trdijo tudi, da so dokumente priredili in da tožba Mayorgove škodi Ronaldovemu ogledu.