Ronaldo o razveljavljenem golu v Beogradu: Oškodovan je bil cel narod

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.J. STA /
KOMENTARJI
225
Močno odmevajo dogodki v izdihljajih sobotne nogometne tekme v Beogradu v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo med Srbijo in Portugalsko. Poskus Cristiana Ronalda v 93. minuti, ko je žoga po televizijskih posnetkih prečkala golovo črto, a sodnik zadetka ni priznal, je sprožil burne odzive. Tekma se je končala z 2:2.

Cristiano Ronaldo
Cristiano RonaldoFOTO: AP

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo se je nad odločitvijo nizozemske sodniške trojke tako razhudil, da je na zelenico odvrgel kapetanski trak. Po tekmi je dejal: "Ponosen in privilegiran sem, da lahko nosim kapetanski trak Portugalske. Vedno sem dal vse od sebe za svojo državo in to se ne bo nikoli spremenilo." V nadaljevanju večera se je oglasil tudi prek Instagrama. "Obstajajo pa tudi težki trenutki, še posebej, ko čutiš, da je bil oškodovan cel narod. Dvignimo glave in soočimo se z novimi izzivi. Naprej, Portugalska," je zapisal Ronaldo. Portugalski trener Fernando Santosje po tekmi za portugalsko televizijo RTPdejal, da "je nemogoče, da zadetek ni bil priznan".

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Na tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo ni videotehnologije VAR, zato glavni sodnik ni priznal zadetka. Srbski branilec Stefan Mitrovicje žogo izbil, ko je ta verjetno že prečkala golovo črto s celotnim obsegom. "Dosegli smo zadetek, ki pa ni bil priznan, čeprav je bila žoga v golu. Takšne napake se na tekmah tako visoke ravni ne bi smele dogajati," je dodal Santos.

Portugalska je v Beogradu zapravila vodstvo 2:0. V prvem polčasu je dvakrat zadel Diogo Jota, v nadaljevanju pa sta za izenačenje poskrbela Aleksander Mitrovićz glavo in Filip Kostićiz protinapada.

Koronavirus pasica nova