Nogomet

Ronaldo: Po zmagah sem rad proslavljal. In ker smo vedno zmagovali, je to postala težava

Madrid, 09. 09. 2020 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo Luis Nazario de Lima, za mnoge največji talent, ki jih je nogomet 'videl', je priznal, da je zelo rad proslavljal po zmagah svoje ekipe. "In ker smo vedno zmagovali, je to postala težava. A vendarle je bila legenda o zabavah bistveno večja, kot je bilo v resnici," je razložil brazilski virtuoz, ki danes predseduje španskemu prvoligašu Real Valladolidu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ni bilo tako hudo. Vedno sem bil zelo odgovoren. Vedno sem pazil, da to ne bi oviralo moje fizične pripravljenosti, mojega telesa, toda po zmagah mi je bilo, da priznam, všeč proslavljati," je v pogovoru za Movistarjevo televizijsko oddajo Universo Valdano dodal Ronaldo. "Vse je bolj mit, z izjemo mojega rojstnega dneva, ki se je vpisal v zgodovino najbolj famoznih zabav. Prihod avtobusa (polnega mičnih deklet, op. p.) je bila grozna. Mislim, da je prav to botrovalo k legendi," je poudaril Brazilec. "Obdobje v Madridu je bilo spektakularno. Real Madrid in Madrid sta najboljša kombinacija mesta in ekipe, ki ga lahko nekdo najde v življenju," je še dodal nekdanji napadalec Cruzeira, PSV-ja, Barcelone, Interja, Real Madrida, AC Milana in Corinthiansa. 

Obdobje v Madridu je bilo spektakularno. Real Madrid in Madrid sta najboljša kombinacija mesta in ekipe, ki ga lahko nekdo najde v življenju.  Ronaldo Nazario de Lima

Ronaldo se je spomnil tudi debitantskih nastopov za brazilsko reprezentanco, kjer je moral kot novinec opravljati določene naloge, ki so mu jih naložilo soigralci. "Romario je bil izjemen do mene. Prosil me je za kavo vsake dve do tri ure. Po treningu mi je dal svoje nogometne čevlje, da sem mu jih očistil. In seveda je to počel pred vsemi soigralci," je pojasnil danes 43-letni Brazilec, ki pa se bo kmalu imel (nov) razlog za proslavljanje, saj bo 18. septembra praznoval 44. rojstni dan. 

Spregovoril je tudi o nenavadni poškodbi kolena, ki je zaznamovala njegovo kariero, ob prelomu tisočletja je zaradi dolgotrajnega okrevanja izpustil več kot dve leti nogometa. "Tedaj je šlo za poškodbo, ki je nogometni svet ni poznal. Ni se vedelo, kako jo zdraviti, koliko časa je potrebno za vrnitev. Mnogi so v pogovorih z novinarji dejali, da ne bom več mogel igrati nogometa, saj da je po takšni poškodbi nemogoče okrevati," se je spomnil Brazilec. Ta se je kljub črnim napovedim vrnil in se vrnil na izjemno visoko nogometno raven. 

Res je, zmage sem rad proslavil, priznava Ronaldo.
Res je, zmage sem rad proslavil, priznava Ronaldo. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mrtvi_macak
09. 09. 2020 21.34
+2
To je nekaj, kar Christianu ronaldu in Đessiju ni uspelo, da bi kot vodji popeljala reprezentanci do naslova svetovnih prvakov.
mrtvi_macak
09. 09. 2020 21.33
+11
Dobro se spomnim, kako je lastnonožno 2002 na svetovnem v finalu razmotiral nemčijo.. Takšnega suverenega napadalca, ki je dejansko bil prevaga na zelenici in ni smao nekaj brezvezno driblal, pač pa dejansko v pomembnih tekmah zadeval svet še dolgo ne bo videl.
Homer.Simpson
09. 09. 2020 20.33
+5
Ronaldo, največji, ne pa neki Messi !!!!
User416781
09. 09. 2020 16.44
+16
Hehehe. Dobra izjava.