NOGOMET

Ronaldo prvi športnik, ki je virtualno prevzel newyorški Times Square

New York, 22.11.2022, 11:24 | Posodobljeno pred 15 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Ni dneva, da sedma sila ne bi imela razloga za poročanje o Cristianu Ronaldu. Vrsto let je to počela predvsem zaradi izvrstnih predstav, doseženih golov in osvojenih lovorik. Minuli teden pa na primer zaradi odmevnega intervjuja s Piersom Morganom, ta teden zaradi že zdaj ikonične slike z največjim rivalom Lionelom Messijem, ponoči po našem času pa zaradi spektakla, ki ga je njegova podoba uprizorila na newyorškem Times Squaru.

Še eno v vrsti voščenih lutk, ki jih najdemo v muzeju Madame Tussauds, so izdelali v podobi Cristiana Ronalda in jo začasno razstavili na enem najbolj znanih trgov največjega mesta v ZDA. Tega je prvič virtualno prevzela podoba športnika, kapetana Portugalske. Ta je prek velikih zaslonov pozdravil večtisočglavo množico in nagovor končal s kultnim "Siiiiii!" (Da!, op. p.)

Šlo je sicer za projekt portugalskega ministrstva za turizem, ki si želi pod sloganom "Visit Portugal" (obiščite Portugalsko, op. p.) privabiti čim več (severno)ameriških gostov. Še večja promocija Portugalske bi sicer bila, če bi Ronaldu in druščini uspel veliki met na mundialu v Katarju. Svojo pot začenja v četrtek na obračunu z Gano. Strokovnjaki evropskih prvakov iz leta 2016 sicer ne uvrščajo v krog najožjih favoritov za končno zmago, so pa nedvomno na seznamu tistih, ki lahko presenetijo.

Cristiana Ronalda s Portugalsko v četrtek čaka uvodna tekma mundiala proti Gani.
Cristiana Ronalda s Portugalsko v četrtek čaka uvodna tekma mundiala proti Gani.FOTO: AP

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.