Nogomet

Ronaldo treniral z rojaki, Cancelo ga hvali: Z njim je vse lažje

Oeiras, 19. 03. 2019 18.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tokratni reprezentančni premor bo nekaj posebnega (tudi) za privržence portugalske izbrane vrste. Po tem, ko sta se v reprezentančni jati vrnila Jan Oblak (Slovenija) in Lionel Messi (Argentina), z rojaki prvič po koncu lanskega svetovnega prvenstva vadi tudi Cristiano Ronaldo.

"Cristianu ni več treba dokazovati česarkoli. Spisal je zgodovino z reprezentanco in v vsakem klubu, za katerega igra. Jasno je, da bo z njim v postavi kakovost reprezentance poskočila. Tako je vedno in tako je v vsaki ekipi, za katero igra," je na novinarski konferenci dejal Joao Cancelo, sicer soigralec Cristiana Ronalda v vrstah Juventusa.

Prvi strelec svoje države in torinskega velikana se je reprezentanci priključil prvič po izpadu v osmini finala lanskega svetovnega prvenstva v Rusiji, kjer je bil za Portugalce usoden Urugvaj (1:2). Od tedaj je minilo devet mesecev, ekipa, ki jo vodi selektor Fernando Santos, pa se je tudi brez prvega zvezdnika uvrstila na zaključni turnir Lige narodov, ki ga bo gostila na domačih stadionih v Portu in Guimaraesu.

Ronaldo (levo) med treningom v Oeirasu v okolici Lizbone.
Ronaldo (levo) med treningom v Oeirasu v okolici Lizbone. FOTO: AP

'Če imaš igralca, kakršen je on ...'
Portugalci od izpada na mundialu ne poznajo poraza na šestih tekmah, za vstop v finale zaključnega turnirja Lige narodov pa se bodo 5. junija udarili s Švicarji. Drugi polfinalni par sestavljata Nizozemska in Anglija. Ronaldo se je v domovino vrnil po izjemni predstavi na povratni tekmi polfinala Lige prvakov proti madridskemu Atleticu, ko je k zmagi s 3:0 in napredovanju v četrtfinale prispeval vse tri gole v mreži Jana Oblaka.

"Trije goli Cristiana so bili za nas zelo pomembni, a mislim tudi, da je vsa ekipa opravila odlično delo. Tisti, ki so gledali tekmo, vedo, da smo si zaslužili zmago. A seveda: če imaš igralca, kakršen je on, je vse skupaj lažje," je na torkovi novinarski konferenci še povedal Cancelo.

Ronalda in soigralce, s katerimi bo branil naslov evropskega prvaka iz Francije, na uvodnih preizkušnjah kvalifikacij za Euro 2020 čakata tekmi z Ukrajino in Srbijo. 34-letni Ronaldo bo lahko kot najboljši reprezentančni strelec stare celine še povečal naskok pred zasledovalci, trenutno je na 154 tekmah v dresu z državnim grbom zbral 85 golov.

LESTVICA

STATISTIKA

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
21. 03. 2019 08.08
+1
Zadnji poraz Juventusa proti Genovi , njegov sloves" velikana " je precej omajal.
apodgra
20. 03. 2019 16.51
+2
Ronaldo treniral z reprezentanco Portugalka .24 ur tudi Messi že trenira z reprezentanco Argentine.
Iniesta
19. 03. 2019 20.55
+17
Le od kje se najde motivacijo? Neverjeten profesionalec ....
Carrasco
20. 03. 2019 14.45
+3
apodgra
21. 03. 2019 08.01
+1
INiesta Njegova motivacija je samo njegov zvišani ego. Za svojo slavo in medijsko prepoznavnost, bo storil čisto vse , da se o njem veliko piše in manj vidi . Iz svoje kože me more. Počakajmo na tekme , pa bomo videli njegovo pravo motiviranost , oziroma uspešnost .Eden njegovih klubski igralec pri Juventusu je izjavil, da se njemu ni več treba dokazovati , ker je že preveč pokazal oziroma dosegel. Potem , pa se naj poslovi od nogometa in mesto prepusti drugemu igralcu željnega nogometa .
Frigo
19. 03. 2019 19.16
-23
Super sam da se je lesi vrnil ups messi
resnicaosvobaja
19. 03. 2019 20.08
+17
Ko bi za tvojo vrnitev lahko trdili isto , pa ne moremo...
apodgra
21. 03. 2019 08.04
+1
Frigo Ta lesi ,se piše Messi. Kaj če bi tvoj priimek nekdo zamenjal z besedo "Picajzel" ali "Nesramna uš".