Nogomet

Zidane o Ronaldu: Sijajen je, a trenutno je nogometaš Juventusa

Madrid, 13. 03. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem ko so španski mediji razburkali nogometno javnost z govoricami, da se agent Cristiana Ronalda dogovarja z madridskim Realom za morebitno vrnitev, je moral na vprašanja, povezana s Portugalcem, odgovarjati tudi trener belega baleta Zinedine Zidane. Francoski strokovnjak ni skrival naklonjenosti, ki jo goji do nekdanjega varovanca, a je dodal, da bodo morale vse govorice še nekoliko počakati.

Cristiano Ronaldo je v dresu belega baleta zapustil izjemen pečat.
Cristiano Ronaldo je v dresu belega baleta zapustil izjemen pečat. FOTO: Sofascore.com

Poročali smo že o prahu, ki se je dvignil, potem ko so v odmevni španski pogovorni oddaji El Chiringuito dejali, da je Ronaldov agent Jorge Mendes že govoril z Realom o možnosti vrnitve na Santiago Bernabeu. Pozneje je govorice le še pospešilo poročanje sicer dobro obveščene madridske Marce, da se je v misli Portugalca zares prikradla možnost vrnitve. 

Vse to je seveda moral komentirati tudi Zinedine Zidane, ki je z mediji kramljal pred sobotnim obračunom z Elchejem, po katerem pa ga z varovanci že čaka povratni obračun osmine finala Lige prvakov z Atalanto (prenos bo v torek na Kanalu A in VOYO, studijski del bomo začeli ob 20.30). 

"Vsi veste, kdo je, kaj vse mu je uspelo in kako radi ga imamo v Madridu. Tukaj je bil del zgodovine, sijajen je, a trenutno je nogometaš Juventusa, tako da govoric medijev ne morem komentirati. Spoštovati moram dejstvo, da je igralec Juventusa," je na namigovanja, ki so jih sprožile govorice, da bi se Cristiano Ronaldo po koncu sezone utegnil vrniti v Madrid, odgovoril Zidane. 

Ne samo Ramosu, pogodbe se konec te sezone iztečejo tudi Luki Modriću, Lucasu Vazquezu in mladeničema Hugu Duru in Sergiu Arribasu. Do poletja 2022 pa imajo dogovore podpisane Karim Benzema, Marcelo, Nacho Fernandez, Isco Alcoron, Dani Carvajal in že omenjeni Varane. 

Iztekajoče se pogodbe in vse večje skrbi 
V taboru galaktikov imajo kar veliko dela tudi pred svojim pragom, saj se številnim nogometašem v kratkem izteče pogodba. Kapetan Sergio Ramos jo ima sklenjeno le še za nekaj mesecev, njegov partner v osrčju obrambe Raphael Varane pa je na Santiago Bernabeu vezan do poletja 2022. 

Portal Goal.com je pred časom poročal, da se za Francoza zanimajo pri Manchester Unitedu, Zidane pa je tudi te govorice zanikal. "Ne verjamem, da razmišlja o drugih klubih. Vselej je s priznanimi besedami govoril o Realu. Mislim, da je tu srečen, zato ga drugod ne vidim." 

Eduardo Camavinga je šele novembra dopolnil 18 let, kljub temu pa je na Transfermarktu vreden že 60 milijonov evrov.
Eduardo Camavinga je šele novembra dopolnil 18 let, kljub temu pa je na Transfermarktu vreden že 60 milijonov evrov. FOTO: AP

Na drugi strani pa se z Realom že od lanske sezone močno povezuje Eduarda Camavingo. 18-letnik v vrstah Rennesa namreč velja za enega najbolj talentiranih zveznih nogometašev na svetu. "Ni naš igralec. Je odličen, mlad, pred seboj ima svetlo prihodnost. Česa drugega pa ne bom rekel. Še enkrat poudarjam, ni naš nogometaš," je bil jasen Zizou, ki ga poleti očitno čaka kar precej dela s sestavljanjem kadra pred prihodnjo sezono.

Real sicer v soboto čaka prvenstveni obračun z Elchejem, na katerem bi se morda lahko vrnil Eden Hazard, ki od leta 2019 v Madridu –  tudi na račun poškodb – nikakor ne ujame prave forme. Zidane je o Belgijcu povedal: "Kot vidim, je tako fizično kot čustveno na najvišji ravni. Poškodbe so za njim. Zagotovo bo v kadru, upam, da bo lahko zaigral." 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zavetnik baleta
13. 03. 2021 21.40
-16
Kaj resničnega še želite za 10 minusov ?
zavetnik baleta
13. 03. 2021 21.23
-16
Če so ga pri 1000M odkupni klavzuli prodali za 117M, potem bodo sedaj dobili dobre 3M od 29M?
zavetnik baleta
13. 03. 2021 21.21
-15
To so preverljiva dejstva. Vem, da vam ni vseeno, saj tudi Juventusu ni...
zavetnik baleta
13. 03. 2021 20.39
-15
Vseh 6 prejemnikov nagrad za sezono 2019/2020 in ki so bili v nečem najboljši v ligi imajo skupaj manj kot 55% Ronaldove letne bruto plače
zavetnik baleta
13. 03. 2021 20.41
-16
Še več......Kaj dobiš za polovico Ronaldove plače ? Najboljšega golmana , najboljšega napadalca, najboljšega igralca sredine, najboljšega branilca, najboljšega strelca ,najboljšega asistenta, MVP igralca Serije A . To pa je razlog , ko iz 117M prideš na 29M, da o plači sploh ne govorimo
zavetnik baleta
13. 03. 2021 20.39
-17
No tako je , ko Arabci pametujejo. Če je bil lani Dybala MVP Serije A je bil verjetno tudi najboljši igralec Juventusa.
Vladimir.Krutov
13. 03. 2021 16.20
-3
Ali je problem elche da ne komentirate svojega kluba in legende??...tudi zidanu bi lahko namenili malo pozornosti....v primeru današnje zmage pa delirij....
Bigbadjohn
13. 03. 2021 15.26
-1
Res, da ima CR-7 Realov DNK, dejansko pa je galaktikom odletel ogromen meteor od srca, da zahod njihovega sončka financira Juve...!