Nogomet

Stari dobri Rooney: borba do zadnjega diha in podaja za zmago v 96. minuti

Washington, 13. 08. 2018 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dolgoletni angleški reprezentant in član Manchester Uniteda Wayne Rooney navdušuje v severnoameriški ligi MLS, kjer se je izkazal na sinočnji tekmi njegovega D. C. Uniteda z Orlando Cityjem (3:2). Rooney je v zadnjih sekundah tekel na lastno polovico in priboril žogo za United, nato pa prekrasno podal za zmagoviti gol.

Rooney (desno) slavi s soigralcema Yamilom Asadom (levo) in junakom dvoboja Acosto.
Rooney (desno) slavi s soigralcema Yamilom Asadom (levo) in junakom dvoboja Acosto. FOTO: AP

Luciano Acosta je dosegel vse tri gole za D. C. United, ki je v šesti minuti sodnikovega podaljška doma premagal Orlando City. Gostje s Floride so na Audi Fieldu ostali z igralcem manj in bili na pragu velike točke, trener Uniteda Ben Olsen pa je ob zadnjem kotu v kazenski prostor poslal tudi vratarja. Rdeče-črni niso zadeli in so celo tvegali, da bi dobili gol v protinapadu, nato pa je na sceno stopil njihov največji zvezdnik Wayne Rooney, ki si je priboril žogo in jo nato v prekrasnem loku poslal do Acoste, ki je z glavo zadel za nepozabno zmago. 

United sicer ostaja na zadnjem mestu v vzhodni konferenci, a ima vsaj tri tekme manj od tekmecev v boju za končnico. Rooney pred vrati ni imel svojega večera in je v 22. minuti tudi zapravil najlepšo priložnost, ko je po protinapadu, ki se je začel na robu kazenskega prostora Uniteda, stekel proti golu Orlanda, a ga je vezist Oriol Rosell dohitel še pred strelom, Angleževa podaja Zoltanu Stieberju pa ni obrodila sadov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.