Nogomet

Rooney ne dvomi: Jaz bi naredil vse, da bi v United prišel Pochettino

Manchester, 19. 01. 2019 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Napadalec washingtonskega D. C. Uniteda in dolgoletni član Manchester Uniteda, napadalec Wayne Rooney, je nekdanjim delodajalcem z Old Trafforda svetoval, da naj naredijo vse, da si zagotovijo usluge Tottenhamovega trenerja Mauricia Pochettina.

Rooney (levo) ob Louisu van Gaalu, ki je podobno kot njegov "učenec" Mourinho precej neslavno zapustil klop "rdečih vragov".
Rooney (levo) ob Louisu van Gaalu, ki je podobno kot njegov "učenec" Mourinho precej neslavno zapustil klop "rdečih vragov". FOTO: AP

Manchester United po prisilnem odhodu Joseja Mourinha sicer trenutno uspešno vodi "izposojeni" Ole Gunnar Solskjaer, ki naj bi se po koncu sezone vrnil v matični Molde. 33-letni Wayne Rooney je starega znanca pohvalil za odlično opravljeno delo in dodal, da si zasluži tudi dolgoročnejšo pogodbo, a vseeno priznal, da bi, če bi lahko izbiral, raje na vročo klop posedel Mauricia Pochettina.

"Najprej moraš Oleju ponuditi priložnost, ta pogovor morajo opraviti Glazerji (lastniki kluba družina Glazer, op. a.)," je v pogovoru za ESPN FC pred začetkom nove sezone v ligi MLS povedal Rooney. "A če bi imel priložnost, da nekoga najamem, bi storil vse, da bi to postal Pochettino. Mislim, da je Manchester United, gotovo v zadnjih 20 ali 30 letih, od Alexa Fergusona naprej, temeljil na mladih igralcih, kaljenju igralcev. Mislim, da on iz svojih igralcev iztisne najboljše predstave, pa če so mladi ali starejši," je nadaljeval član D. C. Uniteda.

"Vidite nekaj mladih igralcev, ki jim je ponudil priložnost pri Tottenhamu in Southamptonu, ki so se prebili tudi do državne reprezentance, zato mislim, da izpolnjuje vse pogoje v smislu njegove kakovosti kot trener, a tudi pripravljenosti, da mladim ponudi priložnost."

Bo Mourinha (levo) res nasledil Pochettino (v ozadju).
Bo Mourinha (levo) res nasledil Pochettino (v ozadju). FOTO: AP

Tudi Ronaldu in Messiju ne smeš dati preveč zadolžitev
Glavna razlika pri Unitedu je po odhodu Mourinha po mnenju Rooneyja ta, da nogometaši pod taktirko Solskjaerja "uživajo" v igri. Najboljši strelec v zgodovini angleške reprezentance je bil sicer član šampionskih moštev pod taktirko Sira Alexa Fergusona, je pa tudi sam sodeloval pri manj bleščečih poglavjih klubske zgodovine, ko so člane vodili David Moyes, Louis van Gaal ter Mourinho.

"Kaj je drugače? Uživanje. Mislim, da ni bilo lepo gledati Manchester United v zadnjem letu, zavedajoč se, da igralci niso zadovoljni, da niso uživali in mislim, da je storil to, da jim je rekel: 'Pojdite igrat, pojdite se izražat in uživat!'" pred naslednjo ligaško tekmo "rdečih vragov" proti Brighton & Hove Albionu meni Rooney.

MUFCBRIGHTON

"Mislim, da če vzamete Cristiana Ronalda in Lionela Messija ter jima rečete, da morata igrati nekje, da morata storiti to in ono ... Potem ne bosta enaka igralca. Ko igraš pri Manchester Unitedu, si dovolj dober, da veš, kako igrati to igro, veš tudi, kaj moraš storiti na igrišču. Potrebuješ majhne podrobnosti, seveda, a največja reč, ki jo igralci potrebujejo, je, da gredo zgolj igrat in uživat," dodaja rojeni Liverpoolčan.

'Paul Pogba bo izgubil žogo, a podaje bodo ustvarile zadetke'
Med tistimi, ki pod vodstvom Solskjaerja igrajo kot prerojeni, je tudi vezist Paul Pogba, ki je imel v Mourinhovem času veliko več obrambnih zadolžitev in svoje nezadovoljstvo (neuradno) tudi večkrat izrazil v ostrih pogovorih z nepriljubljenim Portugalcem.

POGBA

"Glede Paula pa ... Gledal sem ga, kako je napredoval skozi akademijo pri Unitedu, zelo veliko spretnosti ima, a ti težki časi, ki jih je preživljal ... Če nimaš dobrega odnosa s trenerjem, potem je težko biti na vrhuncu. če imaš občutek, da trener pod drobnogled jemlje vsako tvojo odločitev, vsako podajo," je o nekdanjem soigralcu še povedal Rooney.

"Paul Pogba bo izgubil žogo, poskusil bo podati in občasno to ne bo prava podaja, a to mu moraš dovoliti, ker bosta dve ali tri od tistih podaj ustvarile zadetke, ustvarile bodo priložnosti. Mislim, da mu je bilo pod Mourinhom težko. Mislim, da sta se spopadla velika ega igralca in trenerja, razplet pa nikoli ni mogel biti dober."

LESTVICA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
19. 01. 2019 16.05
-6
Ta tabela je narobe, mufc in Arsenal imata 41 točk, s tem da je mufc na 6 mestu.
Spegu
23. 01. 2019 14.00
Ti si verjetno prespal zadnjo tekmo oziroma pojma nimaš!
TvojPrijatelj
19. 01. 2019 13.45
-16
Ne Rooneya omenjat v povezavi z Man Unitedom ker je bil eden izmed najbolj zgrešeni nakupov v zgodovini kluba. Trpeli smo z njim 13+ let, a za klub ni naredil ničesar.
mitja999
19. 01. 2019 14.08
+12
Pa ti pojma nimas o Unitedu. Ce si ti navijac...
Anticripstoned
19. 01. 2019 22.01
+5
Pa kaj je s tabo...ManU brez Rooneya 10 lovorik manj
###Vedran###
19. 01. 2019 12.29
+0
Po mojem bi pa bilo najboljše da pride na klop Zidane. Njega vidim kot najboljšega odrešitelja. Z zidanom bi bil United kot v najboljših časih