Nogomet

Rooney še ni snel 'kopačk', pa že dobiva ponudbe za trenersko delo

Washington, 28. 06. 2019 13.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ni skrivnost, da se Wayne Rooney spogleduje s trenerskim položajem. Nekdanji angleški reprezentant je že večkrat izrazil željo po tem, da bi po koncu kariere poklicnega nogometaša zaplaval v trenerske vode. Čeprav Rooney še ni končal šolanjem za trenerja pa si njegovih uslug že želijo številni nogometni klubi.

Nekdanji nogometaš rdečih vragov Wayne Rooney, seje po dolgih letih igranja v angleškem prvenstvu preselil v Ameriko, kjer brani barve DC Uniteda. Kljub umiku s stare celine pa nogometaš še vedno navdušuje z izjemnimi zadetki. Na zadnji tekmi z Orlando Cityjem je tako sprožil strel s svoje polovice igrišča in presenetil vratarja ter dosegel zadetek.

Wayne Rooney bi nekaj nogometnega znanja lahko črpal tudi od svojih dosedanjih trenerjev: Alexa Fergusona, Louisa van Gaala,...
Wayne Rooney bi nekaj nogometnega znanja lahko črpal tudi od svojih dosedanjih trenerjev: Alexa Fergusona, Louisa van Gaala,... FOTO: AP
Rooney, ki bo jeseni upihnil že 34 svečko, se sicer že spogleduje s trenersko vlogo, kljub temu, da s trenerskim izobraževanjem še ni končal, pa se zanj že zanimajo številni nogometni klubi. "Izobražujem se za trenerja, ko končam z igranjem nogometa pa bom videl, kakšne priložnosti se bodo pokazale. Ponudbe že prihajajo, a v tem trenutku sem še vedno nogometaš in v tem želim uživati vse dokler bo mogoče. Potem pa bomo videli, katera ponudba se bo izkazala za pravo in kje bom končal," je v pogovoru za Sky Sports News povedal Rooney in ob tem priznal, da ga številne ponudbe še kako mikajo.

Številni nekdanji angleški reprezentanti so po koncu nogometne poti zajadrali v trenerske vode, med njimi je tudi nekaj Rooneyjevih nogometnih kolegov, ki so mu pri tem v velik vzor. V tem trenutku je najodmevnejši položaj Franka Lamparda, ki naj bi v kratkem sedel na trenerski stolček Chelseaja. Steven Gerrard pili svoje znanje na stolčku Rangersov, ki jih je popeljal do drugega mesta v škotskem prvenstvu, John Terry pa kot pomočnik trenerja z Aston Villo prihaja med angleško elito.

John Terry se je z Aston Villo prebil v angleško Premier League, Franku Lampardu pa se obeta mesto trenerja pri Chelseaju.
John Terry se je z Aston Villo prebil v angleško Premier League, Franku Lampardu pa se obeta mesto trenerja pri Chelseaju. FOTO: AP

"Mislim, da je to fantastična priložnost za Franka, pa tudi za vse mlade angleške nogometaše in tiste, ki so ravno končali z kariero nogometaša, ko eden izmed nogometnih velikanov kot je Chelsea ponudi priložnost nekdanjemu igralcu, da se dokaže," je dejal Rooney in dodal: "Prepričan sem, da bo v naslednjih nekaj letih podobno priložnost pri Liverpoolu dobil tudi Gerrard."

"Scott Parker, John Terry,... To je odlično zame, saj želim tudi sam zaplavati v trenerske vode. Ko vidim, kakšne priložnosti se jim ponujajo, dobim veliko mero upanja, da se bo kaj takega zgodilo tudi meni," je zaključil nogometaš DC Uniteda.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.