Nogomet

Rooney uradno končal kariero in prevzel vajeti pri Derbyju

Derby, 15. 01. 2021 15.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
3

Wayne Rooney je končal nogometno kariero, v kateri je postal najboljši strelec v zgodovini angleške nogometne reprezentance, ter je s pogodbo do leta 2023 postal trener ekipe Derby County, ki igra v angleškem drugoligaškem tekmovanju. Rooney je bil od novembra lani v ekipi igralec in trener, ko so odpustili začasnega trenerja Phillipa Cocuja.

Rooney (na fotografiji) je pustil velik pečat pri angleški članski izbrani vrsti in Manchester Unitedu.
Rooney (na fotografiji) je pustil velik pečat pri angleški članski izbrani vrsti in Manchester Unitedu. FOTO: AP

Petintridesetletni Wayne Rooney je najboljši strelec v zgodovini angleške izbrane vrste in klubskega velikana Manchester Uniteda. Kot najstnik je zablestel pri Evertonu, Unitedu se je pridružil leta 2004 in zanj dosegel 253 zadetkov na 559 tekmah v 13-letnem obdobju pri "rdečih vragih". Je tudi najboljši strelec reprezentance, pred njim je bil rekorder legendarni Bobby Charlton, svetovni prvak z Anglijo 1966, Rooney pa ga je odnesel s prestola s 53 goli na 120 tekmah.

Rooney je sicer v dresu Manchester Uniteda, za katerega je igral med letoma 2004 in 2017, osvojil pet naslovov državnega prvaka, Ligo prvakov in Ligo Evropa. Napadalec je pred prihodom k Derby Countyju nosil tudi dres ameriškega DC Uniteda.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Derby je po 22 odigranih tekmah šele na 22. mestu drugoligaškega Championshipa, s tekmo manj ima enako število točk (19) kot na 21. mestu Sheffield Wednesday, ki bi v primeru, če bi se prvenstvo končalo v tem trenutku, kot zadnji obstal v drugoligaški konkurenci, Rooneyjevi "ovni" pa bi se morali preseliti v tretjo ligo (League 1).

"Ne morem nadzirati tistega, kar se dogaja s prevzemom (kluba, op. a.). Lahko nadziramo le tisto, kar počnemo v slačilnici, na treningih in na dan tekme. Moramo zaupati, da bo na ravni upravnega odbora vse pripravljeno tako, kot potrebujemo," je ob predstavitvi dejal Rooney, ki bo sodeloval z nekaterimi znanimi obrazi otoškega nogometa. Na klopi mu bosta pomagala dolgoletni vratar irske reprezentance Shay Given in nekdanji mladi angleški reprezentant Liam Rosenior.

Najlepši goli Rooneyja za reprezentanco po izboru angleške nogometne zveze:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
16. 01. 2021 09.40
+1
Kej ta Derby je od Rastoderja privat klub?😂
ZRCC
15. 01. 2021 17.36
+5
Wayne legenda.
Diegol14
15. 01. 2021 16.10
+5
Mandariiiiič.....ukrepaj.!