Nogomet

Rosell v prvem intervjuju na prostosti: Brez dvoma bi kupil Neymarja

Barcelona, 19. 04. 2020 09.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Barcelonski športni časnik Mundo Deportivo je objavil prvi del intervjuja z nekdanjim predsednikom nogometnega kluba Barcelona, Sandrom Rosellom, potem ko je proslavil prvo obletnico prihoda na prostost. Španske oblasti so ga v tako imenovanem preventivnem priporu zadrževale skoraj dve leti.

 

Ena zadnjih novinarskih konferenc na položaju: Rosell (spredaj) s svojim naslednikom Bartomeuom v ozadju.
Ena zadnjih novinarskih konferenc na položaju: Rosell (spredaj) s svojim naslednikom Bartomeuom v ozadju. FOTO: AP

Čeprav se je njegov padec z mesta predsednika Barcelone začel ravno s prestopom Neymarja Jr., je Sandro Rosell za Mundo Deportivo zatrdil, da je za to, da katalonski klub vnovič poskuša pripeljati brazilskega zvezdnika. Ta je na Camp Nou prišel leta 2013, ob razkrivanju nečednosti pri izpeljavi posla, cena katerega je nato močno narasla, pa se je klub z Rosellom in sodelavci na čelu znašel na sodišču. Rosell je januarja 2014 odstopil, nasledil pa ga je trenutni predsednik Josep Maria Bartomeu, ki se mu mandat s koncem naslednje sezone izteče.

"S športnega vidika bi brez dvoma kupil Neymarja,"  je za Mundo Deportivo povedal Rosell. "A s prilagodljivo pogodbo, ki bi bila vezana na športne in družbene dosežke ter obnašanje. Črno na belem," je vsem morebitnim naslednjim delodajalcem problematičnega Brazilca, ki je Barco zapustil leta 2017, ko je okrepil Paris Saint-Germain, namignil Rosell.

'Messi si ob sebi želi ostale najboljše'
Ta je prihod Neymarja Jr. klub vsem težavam, ki so nastali s prihodom nekdanjega člana Santosa, vedno izpostavljal kot kronski dragulj svojega mandata, ki je trajal od leta 2010 do 2014. Brazilca je namreč kot mnogi v klubu videl kot naravnega naslednika Lionela Messija, ki naj bi se v zadnjem času in tudi tik pred Brazilčevim slovesom od kluba večkrat zavzel, da ostane oziroma se mu spet pridruži.

"To pa zato, ker želi Messi, ki je najboljši igralec v zgodovini nogometa in je zelo pameten, ob sebi  tudi ostale najboljše igralce sveta, da bi z njimi osvojil vse. Neymar je edinstven. Prinaša prirojen nogometni talent in osebno avro, ki ima veliko komercialno vrednost," je nadaljeval Rosell in opozoril, da je treba razmišljati tudi o prihodnosti kluba po slovesu legendarnega Argentinca.

"To je nogometaš, ki je zgodovini kluba prinesel največ. Toda enkrat bo tudi on zgodovina, zapustil bo sicer neizbrisen spomin, Barca pa bo šla naprej," je dodal Rosell.

Ne bo kandidiral, ker je obljubil mami
Nekdanji predsednik Barcelone se je glede prestopa Neymarja Jr. že pogodil s sodiščem in davčno službo, nazadnje pa so ga preiskovali v povezavi s spornim prodajanjem TV-pravic Brazilske nogometne zveze. Sam je prepričan, da je šlo za načrtovane napade nanj in na njegove sodelavce, saj do trenutka, ko je začel opravljati funkcijo predsednika Barcelone, bojda ni imel nikakršnih težav z zakonom. Potrdil je tudi, da na prihajajočih volitvah, na katere bi se lahko podal njegov največji sovražnik in predhodnik na vročem stolčku Joan Laporta, ne namerava kandidirati.

"Mami sem obljubil, da ne bom kandidiral, dokler bo živa. Upam pa, da bo živela 150 let! Poleg tega pa je treba znati obrniti stran v življenju, ne smeš biti večno na nekem položaju," je vsaj malce zbodel Laporto, s katerim je na začetku mandata leta 2003 tesno sodeloval, nato pa se je zaradi domnevnega avtokratskega načina vodenja od njega oddaljil in s somišljeniki nato dobil volitve leta 2010.

"Vsem novicam (v klubu, op. a.) sledim zelo pozorno. Želim si le, da noben kandidat ne bi predstavljal medijskih ali finančnih interesov, ki so želeli vedno nadzirati klub, da bi tako lažje služili denar na njegov račun, kot se je denimo dogajalo v nekaterih prejšnjih mandatih. Ne bi podprl tistega, ki bi zastopal medijske interese, finančne in/ali politične, ko pa bo napočil trenutek in če me bodo člani kluba pripravljeni poslušati, bom javno okrcal tiste, ki zastopajo prej omenjene interese, da jih ne bi volili," nadaljuje Rosell.

Ostro nad medije
Svojega naslednika Bartomeua, ki se je v zadnjem času prav tako že nekajkrat osramotil v javnosti, je pohvalil, da je "veliko močnejši kot si ljudje mislijo". Njegove zadnje poteze po odhodu šestih članov upravnega odbora so nekateri mediji povezovali prav z Rosellom, saj zdaj vplivne funkcije v klubu zasedajo zgolj najožji sodelavci Bartomeua, številni so stari znanci tudi iz Rosellovih časov.

"To je laž, neprofesionalni novinarji širijo dezinformacije brez dokazov. 'Barto' je sprejel svoje odločitve, on sam, vsi direktorji, ki so ostali, pa so bili tam že prej. Če bi na to vplival jaz, bi denimo poskušal zagotoviti, da bi moj prijatelj Silvio Elias ostal v upravnem odboru. Moralo bi me presenečati, da del medijev govori to, a žal me ne. Vsi ti mediji so 'slučajno' razširili to isto informacijo, kot da bi šlo za narek, ki bi ga koordiniral nekdo nad njimi, gre pa za iste medije, ki so bili vedno proti od leta 2010 in še dandanes. Veliko jih je z našim prihodom na predsedniško mesto pri Barci izgubilo svoje privilegije. Ni mi pa še uspelo razvozlati, kaj pomeni oznaka 'rosellist', ko jo uporabljajo. Je to negativno in pozitivno? (smeh)" je v malce bolj spravljivem tonu vseeno zaključil Rosell.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
19. 04. 2020 14.53
+4
Ta Rosell naj bo samo tiho in čim bolj stran od Barce že dovolj trpi ugled kluba zaradi njega pa že dovolj je sedanje vodstvo zmešano.
romantika umira
19. 04. 2020 15.06
+6
Točno tako zapirač še Bartomea da se barca reši in pove par krepkih zvezdnikom v slačilnici pa bo bodo spet na konju
Kollerika
19. 04. 2020 15.55
-4
krpan gotovi ste sprijazni se.mogoče čez 10 20 let bo boljše zdej pa hodi samo nauzdol leta in leta boste rabli da si klub opomore od raznih skorumpiranih predsednikou preplačanih idolou ki ne pustijo da se igralci menjujejo in zahtevajo okrepitve po svoji izbiri... nič osebnega tako pač je zdej se šele vidi škoda nedotakljivosti nekaterih igralceu sploh pa kapetana
samomojemnenje
19. 04. 2020 16.01
+1
samomojemnenje
19. 04. 2020 16.04
+2
Brgolino
19. 04. 2020 16.12
+2
samomojemnenje
19. 04. 2020 13.46
-2
cripstoned 19.04.2020, 10:40:57 +2 odkar je dembele prisel v barcelono ima odigranih vsega skupaj 12 tekem (3.sezone) imel je 13 poskodb (stegno, misica)..
samomojemnenje
19. 04. 2020 13.47
+0
samomojemnenje 19.04.2020, 10:58:59 -1 Cripsi, od kje ti podatek, da je odigral 12 tekem? Kar nekaj na pamet pišeš. V prvi sezoni je odigral 17 tekem in bil 1x poškodovan. V drugi sezoni je odigral 29 tekem in bil 3x poškodovan, letos je odigral 5 tekem in bil 3x (2x na tekmi in 1x na treningu)poškodovan. Zdaj pa seštej, saj bo šlo...
samomojemnenje
19. 04. 2020 13.49
-1
Lažnivec in pisec nebuloz Cripstoned. Že velikokrat ujet na laži in natolcevanju in izmišljanju dejstev. Scvrti možgani mu pač ne dopuščajo kaj več.
romantika umira
19. 04. 2020 15.04
+2
Sram te je lahko da navijač Reala pove bistveno več o klubu za katerega navijaš kakor ti. Postal si črna ovca tega portala čisto si izgubil kompas samo obtožuješ in žališ o nogometu pa nič pametnega ne poveš
Brgolino
19. 04. 2020 15.27
+2
Marrin krpan se en fejk profil kvazi navijaca barce...kaksni otroci ste eni....pogresam blaugrano itd...da bi malo zapiram kdo pohvalil...🤣🤣🤣
samomojemnenje
19. 04. 2020 15.36
-2
Brgolino, ko Cripsija poteptaš z dokazi in mu serviraš njegovo laž oz. nebulozo in je stisnjen v kot, tedaj vedno zamenja profil in se oglasi kot martinkrpan, ki naj bi bil navijač Barce. Tako deluje ta revček Cripsi.
Brgolino
19. 04. 2020 15.42
-1
Ne vem ce je ravno kripsi ampak vseeno🤣🤣🤣
Brgolino
19. 04. 2020 15.45
+1
Fora je da ne ti ne jaz in se mnogo drugih nimamo nic proti realu ampak ko take nabluze beres od nekaterih ti pa gor dviguje...pa enako velja tudi za dolocene nasprotne navijace...sej bo bolse ko se tekme zacnejo...😀😀😀
samomojemnenje
19. 04. 2020 15.59
+2
Brgolino, ja se strinjam s tvojim zadnjim komentarjem. Glede martinkrpan pa se sigurno ne motim. Profil ustvarjen 19.1.2020 in že prvi komentar, ki ga je dal, je popljuval mene, ko sem Cripsiju dokazal, da je napisal laž. In potem vedno, ko sem ga stisnil v kot in mu dokazal kakšno stvar, je Cripsi izginil in se je oglasil martinkrpan. Kot v zgornjem postu, ko je Cripsi vehementno napisal, da je Dembele odigral 12 tekem za Barco in sem mu postregel s podatki, koliko jih je odigral in koliko poškodb je imel, na to potem cripsi ne odgovori in se pojavi martinkrpan. Saj meni je vseeno, naj se človek zabava po svoje, če mu to toliko pomeni. Ko bo to prebral, bo verjetno zamenjal taktiko, ampak komu mar.
Brgolino
19. 04. 2020 16.13
+3
cripstoned
19. 04. 2020 20.48
-2
Lessihinav?ek
19. 04. 2020 12.55
-6
neki so tiho,razni samo,resnica,kollerik,horsič,123fcb,kje ste vi in vaš general,diktator,sram vas je,ste se skrili v mišjo luknjico
samomojemnenje
19. 04. 2020 13.09
+0
Iz mišje luknjice si prilezel ti, in že nekaj cviliš. Da te ne bo muca pojedla. Mi navijači Barce podpiramo poštenje, zato smo tudi obsojali Rosella in ne maramo Bartomea. Če bi ta dva bila v realu, bi jim ti in tvoji peli slavospeve. In zakaj bi naprimer mene bilo sram? Če bil naprimer sin ali hčerka kriminalca ali oče, bi me lahko bilo sram. Jaz nisem bolan z Barco ali Messijem, kot si ti z Ronaldom in Realom. Ali celo obseden. Navijaš na tekmi, zmagaš, gremo dalje, izgubiš, gremo dalje. Osvojiš prvenstvo, gremo dalje, si drugi, tretji, gremo dalje.
cripstoned
19. 04. 2020 13.21
-4
samomojemnenje...vi niste navijaci barce vi ste samo hejteri real madrida...posledicno ronalda...po novem se juveta in liverpoola...ko gre messi greste vi...v jok in nazaj v luknjo komentirat novice z 4 razlicnimi profili...pa ne pozabi se kollerika in njegovih 5 profilov...pa ste ekipa ki se sama skipa...hahahahah
samomojemnenje
19. 04. 2020 13.44
+3
A to hočeš zrcaliti svoje početje na druge, Crpsi alias razni profili.
Lessihinav?ek
19. 04. 2020 12.27
-11
rosseli kriminale,mafijaš,,,....mafijaški klub,ki ga nekateri obožujete,..še kmalu bartomue za zapahi
samomojemnenje
19. 04. 2020 14.02
+4
Na tvoje komentarje pa res nima smisla karkoli komentirati, saj nisi sposoben napisaati več kot par besed hejtanja in sovraštva. Cripsi vsaj napiše cele romane nebuloz in se na vsak cca. dvajseti komentar uspe napisati celo kaj delno normalnega. V kopici nebuloz in laži.
cripstoned
19. 04. 2020 12.05
+5
bartomeu je lutka rosella...dejstvo je pa da oba nimata kaj iskati pri barceloni...v kolikor pride rosell mislim da bo tudi xavi premislil 2x o sluzbi...edini pravi moz za predsednika barcelone je bil in bo laporta...predsednik ki ima spostovanje tudi od legend barcelone kot so xavi, iniesta, puyol, pique in messi....je pa res da bo po odhodu messija vse drugace...tako kot je vse drugace od upokojitve xavija in inieste...srecno barceloni v izbiri novega predsednika upam da se jim poklopi kar se predsednika tice in letosnjih nakupov...
Lessihinav?ek
19. 04. 2020 12.29
-14
in še vedno dobiš minus od hejterov barcelone,upam da jih še kar naprej vodijo mafijaši
samomojemnenje
19. 04. 2020 12.56
+7
Od hejterjev Barcelone jih dobiva? Lepo. Torej si mu tudi ti dal minus, poleg še kakšnega hejterja Barcelone. Je pa res, da je pisal z desno roko, v levi pa je držal figo.
stoj?kov
19. 04. 2020 13.21
+8
saj veš da nima smisla komentirati pacijentom,ki še vedno ne znajo brati članka,npr-preventivni pripor ;) po drugi strani je fake ronaldo priznal utajo davkov in plačal 19 mil...in ni bil edini iz vrst brezmadežnega kluba kot je real,najdeš podatke tudi za bivšega igralca baleta ki je dejansko bil zaprt,mal poguglajte pacijenti...po drugi strani pa razumem da se vžigajo pod vsakim člankom,ker ko se postaviš na njihovo mesto,men bi se vrjetno utrgalo da bi nas real posiljeval iz leta v leto kot to počne Barca...
cripstoned
19. 04. 2020 13.22
-4
minus hejterjev je v bistvu plus in dokaz da imam prav...pa ceprav imata samomojemnenje in kollerik skupaj 8-10 profilov s katerimi upravljata...vsak dan po celi dan...nolajferji ...hejteri hejtajo...
cripstoned
19. 04. 2020 13.27
-6
vazen je real madrid in ne ronaldo...nekaj kar stojckov in ostali ne bodo nikoli razumeli...hejteri hejtate zmagovalci se vam smejimo...pa vi veste da pljuvate po navijacih in po najbolj uspesnem kluba v zgodovini nogometa? vojna izgubljena ze vnaprej...bo potrebno ustvariti nove profile in se vrniti kot dolgoletni navijaci bayerna itd...ob tem boste morali se spremeniti nacin komentiranja in tudi kdaj cestitati real madridu da vam bomo ostali verjeli karkoli...pa ceprav mene ne boste nikoli prepricali..jaz sem tu zaradi reala...kdo bo pljuval po realu in legendah bo dobil porcije in jokal...vi pljuvate, vi jocete...jaz se smejim in vas zabijam brez problema...ko boste zaceli spostovati boste spostovani ...do taktrat pa pljuvajte po najboljsem ker ste do danes se vedno vzeli vse besede nazaj...karma ne pociva ko hejter ne da mira...
samomojemnenje
19. 04. 2020 14.04
+5
Cripsi....a smo vzeli besede nazaj? Katere?
stoj?kov
19. 04. 2020 16.39
+3
karma ob takih nebulozah ne počiva,je dokazal Telo v dresu Betis-a...