Nogomet

Rožman po debiju na klopi Maribora: Manjkala je pika na i

Kidričevo, 17. 04. 2021 08.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Maribor na prvi tekmi pod taktirko novega trenerja Simona Rožmana v Kidričevem ni izkoristil priložnosti, da bi s tekmo več prevzel vodilni položaj na lestvici iz rok ljubljanske Olimpije (0:0).

Rožman (na fotografiji) bo domačo klop Ljudskega vrta preizkusil v naslednjem krogu, ko v goste prihajajo njegovi nekdanji delodajalci iz Domžal.
Rožman (na fotografiji) bo domačo klop Ljudskega vrta preizkusil v naslednjem krogu, ko v goste prihajajo njegovi nekdanji delodajalci iz Domžal. FOTO: Damjan Žibert

Na težkem igrišču, ki ni dovoljevalo pretirane "umetnosti", so varovanci Oskarja Drobneta povzročali kar nekaj težav slovitim sosedom, v prvem in drugem polčasu pa so bili tudi blizu zadetku, a se je najprej po napaki gostujočega vratarja Ažbeta Juga zatresla le vratnica, Tilen Pečnik pa bi v enem zadnjih napadov na tekmi skoraj zadel za zmago, a je njegov strel z neposredne bližine blokiral Luka Uskoković.

Maribor je imel že pred tem na voljo najlepšo priložnost za zmagoviti zadetek, a je kapetan Marcos Tavares, ki je vstopil s klopi in je s 422 nastopi v elitnem državnem prvenstvu zdaj sam na drugem mestu večne lestvice (prehitel je Dušana Kosića in Janeza Strajnarja, zaostaja pa še za Sebastjanom Gobcem, ki ima 488 tekem), zapravil strel z enajstih metrov, ki mu ga je ubranil najboljši posameznik tekme Luka Janžekovič.

Rožman: Cilj v vsebinskem smislu je dosežen
"Ostaja grenak priokus. Predvidevali smo, da bo šla tekma v tej smeri, ko bo treba na počasnejšem igrišču najti dobre rešitve proti zgoščeni obrambi nasprotnika. Čakali smo na to situacijo, lepšega od enajstmetrovke si nismo mogli želeti, a žal nismo zadeli. V fazi obrambe smo bili dobro organizirani, je pa manjkala pika na i, saj smo prišli po tri točke," je spletna stran NK Maribor navajala trenerja Simona Rožmana, ki je debitiral na klopi slovenskega velikana.

"Zato smo na zgoščeno obrambo devetih, desetih domačih igralcev skušali hitreje, z enim ali dvema dotikoma v zadnji tretjini prihajati do bolj obetavnih situacij. Bili smo v kontinuiranem napadu, želja je bila prisotna, te fantom ne gre oporekati. Ogromno bo nihanj v tej zadnji četrtini prvenstva, smo pa za prvo tekmo imeli kar soliden tempo igre. Škoda zaradi neizpolnjene točkovne bere, ampak cilj v vsebinskem smislu je bil dosežen. Ostaja pa obžalovanje, da nismo zmagali," je nadaljeval nekdanji trener Celja, Domžal in nazadnje Rijeke.

Statistika tekme Aluminij – Maribor.
Statistika tekme Aluminij – Maribor. FOTO: Sofascore.com

Spoštovali nepisano pravilo
Spregovoril je tudi o dejstvu, da je žogo za ključno enajstmetrovko v svoje roke vzel legendarni brazilski kapetan. Glavni sodnik Rade Obrenović je sicer z zelo strogo izključitvijo, domnevni prekršek je bil storjen nad napadalcem Janom Mlakarjem, močno razhudil domači tabor.

"(Rok) Kronaveter in (Amir) Dervišević sta bila po spletu okoliščin že zunaj igre, nad Mlakarjem, ki je bil določen kot izvajalec v tej postavi, je bil storjen prekršek. Ob nepisanem pravilu, da ne izvaja igralec, ki je priigral enajstmetrovko, je Tavares prevzel odgovornost, kot že tolikokrat pred tem. Ni mu uspelo, premalo učinkoviti so bili tudi nekateri drugi poskusi," je nadaljeval Rožman.

"Z zmago bi to energijo, ki smo jo izrazili, še močneje prenesli v naslednjo tekmo, moramo pa se takoj osredotočiti na nove izzive. Veliko se bo še dogajalo iz kroga v krog, nedvomno pa moramo biti bolj mirni pri zaključkih akcij. Tokrat bi morali biti še hitrejši v igri, kar pa je na tem gostovanju težje storiti. Znova se je izkazalo, da ekipe, ki morajo prevladovati, imajo tukaj težave."

Koronavirus pasica nova

'Potrebovali bomo vse igralce'
Dodal je, da bo do konca sezone "veliko rotacij", ko bo Maribor po lanskem drugem mestu tokrat poskusil najbolje zaključiti prvenstvo, ki se je lani odločalo v zadnjem krogu na tekmi med Rožmanovim nekdanjim klubom Celjem in ljubljansko Olimpijo, ki je z remijem (2:2) na koncu ostala brez naslova in celo drugega mesta.

"Napovedovali smo, da bomo potrebovali vse igralce v tem finišu sezone. Z delom na treningih so si zaslužili zaupanje. Veliko bo rotacij, zato smo tokrat pri pripravi tekme razmišljali tudi o prekinitvah in o tem, kako z višino nevtralizirati skok. V končnici pa bi nato s hitrejšimi igralci in z nekaj več prostora prišli do obetavnejših situacij. Postava gostiteljev je pokazala njihov namen. Strategija tekme je šla v to smer, da bo domala vsaka žoga izbita na našo polovico igrišča. Z vso energijo, ki jo premoremo, smo šli v tekmo. Z menjavami smo omogočili ustrezen ritem tudi v drugem polčasu. Za željo, osnovni zagon ni pripomb. Prvi gol bi marsikaj olajšal in spremenil nadaljnji potek, vendar ga, žal, nismo dočakali," je dodal Rožman.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan z Doba
17. 04. 2021 21.59
gogi_
17. 04. 2021 14.26
+1
Rozman je fejst fant samo nima prostih rok. Ga ni trenerja ki bi v igri na zmago v 75 minuti iz igre potegnil Kronavetra in ga zamenjal s starimvetrom (prd....em) in mu potem se dovoliti da zastrelja 11 m za pomembne tocke za naslov. Nekaj ne stima,ali je fix ali pa stric iz od uzadi.
Urška ?akovi?
17. 04. 2021 14.10
+6
tako kot Rožman govori bi moral trenirat Real Madrid. Sta pa vsaj dva ALI TRIJE TRENERJI samo v njegovih ŠTORAH boljši kot on. To tako je je pa difovec in je to licenco pridobil zelo mlad ter ves čas pazil oz. paz kaj govori..... ne da se mi več pisat za bruhat
poserjemsenavas
17. 04. 2021 19.34
gogi_
17. 04. 2021 11.02
+3
tavares ze zadnje 4 sezone ubija igro in unicuje timski duh ,v ekipo vnasa nemir in posledicno slabe odnose med igralci. Ze zdavnaj bi moral oditi. Kar je dal klubu je hvale vredno,skoda da ni odsel ko je bil povprecen igralec,sedaj pa dela veliko skodo . Dajte igrat mladini ki zna brcat . Vi bi brazilcu postavili spomenik on pa vam v zahvalo zabija zeblje v krsto. To pove o odnosu cloveka do kluba ki mu je dal kruh,ga potegnil iz revscine. Pozresnost in pohlep unicuje klub ki naj bi imel cast.
omega _v6
17. 04. 2021 09.01
+5
Sem gledal tekmo in ni bilo kaj videti!! Ni borbenosti ni pripadnosti samo na to,da mine mesec in pride plača se gleda!! Z takšno igro si Maribor ne zasluži postati državni prvak!! Kot smo lahko videli je Tavaresu potekel rok na zelenici!! Nima brzine zato mora nujno prepustiti prostor mlajšim!!
revolucija_mb
17. 04. 2021 18.43
Problem je, ker mladi ne znajo pa štopat žoge...
Maister1
17. 04. 2021 08.53
+7
Ha...pika???MANJKA VSE TA NOGOMET NI ZA GLEDAT-igrajo kot na kakšni gasilski veselici
Bigbadjohn
17. 04. 2021 10.00
+2
Ne le, da je umanjkala pika na i- tudi strešica na č je bila premehka! (ć))
gogi_
17. 04. 2021 08.51
+0
Kaj je umetnost in talent? Da v 25ih minutah pokvaris iz zaj... vse kar je mosvo gradilo 75 min. In da posljes Krono iz igre in das v igro coklo ,res vrhunska poteza. Disi na fix.
revolucija_mb
17. 04. 2021 18.42
Ziher ti je ta mali preslab za nogometno šolo, pa si zafrustriran. hahahaha
gogi_
17. 04. 2021 19.37
+1
Revolucija-mb kaj te muci? Povedal sem svoje mnenje. Pogjej statistiko in bos presenecen. Ce je nekdo prestar,predebel in pocasen se mora umakniti mladim. Tko gre ta svet. Ce si pravi navijac bos navijal za klub ne za pokvarjenca ki dusi ekipo.
gogi_
17. 04. 2021 08.44
+5
Ha ha ha,pika na i je dal tavares kot ze velikokrat prej. Kvazi junsk ki je resil 3 tekme in zaj.... crl kup odlocilnih. Res je pika,trmna😀😀😀
pepe bolcev
17. 04. 2021 08.35
+5