Nogomet

Rožman: V Celju se je veliko spremenilo na boljše

Celje, 03. 01. 2022 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Celjski nogometni prvoligaš je danes tudi uradno predstavil svojega novega trenerja Simona Rožmana, ki se po šestih letih in pol vrača v svoj domači klub. Kot je danes povedal po trenerski turneji v Domžalah, na Reki in nazadnje v Mariboru, se je v Celju v tem času marsikaj spremenilo na boljše, zato se veseli novega izziva.

"Odkar me ni bilo, je klub naredil ogromen preskok. Po prvih občutkih gre za izjemno urejeno sredino z zelo jasnimi cilji, odgovornostmi in kompetencami. V tem projektu se zagotovo vidim in s svojimi sodelavci ter znanjem želim fantom pomagati, da uresničimo vse cilje, ki so pred nami," je dejal Simon Rožman, ki ga veseli tudi ambicioznost vodstva kluba.

Kljub mladosti ekipe si tudi osebno želi dolgoročno klub pripeljati na mesta, ki peljejo v Evropo, pri tem pa ne zgolj sodelovati v kvalifikacijskem delu, pač pa si postaviti tudi cilj, da bi tam dobro nastopili. Ob tem se zaveda velike odgovornosti, ki je pred njim, še posebej, ker bo deloval v domačem okolju, zaradi česar je njegova motivacija še toliko večja.

Rožman se je s Celjani v svojem prvem trenerskem mandatu med letoma 2014 in 2015 uvrstil v finale pokalnega tekmovanja, v državnem prvenstvu pa se zavihtel na drugo mesto. Podobnih izzivov se ne boji, a zaveda se, da jih čaka veliko dela.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spregovoril tudi o Mariboru

Po uspešnem vodenju hrvaške Reke med letoma 2019 in 2021 se je marca lani vrnil v Slovenijo kot prvi mož stroke Maribora, a za okus najtrofejnejšega slovenskega kluba ni bil preveč uspešen. Kljub temu Rožman ne meni, da je zanj to korak nazaj v karieri. Kot je brez pretiranih besed odšel iz štajerske prestolnice, o razlogih tudi danes ni želel veliko govoriti.

"Ne bi se pretirano oziral nazaj. Ta zgodba je za mano. Mislim, da smo tudi v Mariboru naredili ogromno delo glede na obdobje, v katerem sem tja prišel in glede na to, kaj se je dogajalo po mojem odhodu. So pa zagotovo tam bile stvari, ki so me motile, zato sem se v nekem trenutku tudi umaknil. Mariboru želim vse najboljše, moje misli pa so zdaj dokončno v Celju," je dejal Rožman.

Celjske nogometaše zdaj čakata dva tedna priprav doma, nato pa odhajajo na priprave v Turčijo. V tem času bodo izpopolnili svoje vrste tam, kjer so zaznali pomanjkljivosti, odigrali bodo šest ali sedem pripravljalnih tekem in nestrpno čakali na spomladanski del sezone.

Simon Rožman se je na klop Maribora usedel marca lani.
Simon Rožman se je na klop Maribora usedel marca lani. FOTO: Damjan Žibert

Prispela prva zimska okrepitev

Iz Domžal je v Celje prestopil osrednji branilec Damjan Vuklišević. ''Vsem fantom želim v nadaljevanju sezone veliko uspeha. Skupaj smo doživeli ogromno lepega, zato bom obdobje, ki sem ga preživel v Domžalah, ohranil v lepem spominu. Po vrnitvi s Češke sem se tukaj vrnil na želeno raven, sedaj pa je napočil trenutek za nov izziv. Zahvala gre seveda tudi vsem navijačem, ki so me vselej podpirali,'' se je Vuklišević ob slovesu zahvalil zdaj že nekdanjemu klubu.

Damjan Vuklišević
Damjan Vuklišević FOTO: NK Celje

"Tudi v tej sezoni je klub še vedno aktiven na obeh tekmovanjih. V pokalu se je uvrstil v polfinale, v ligi pa razlike tudi niso tako velike za kakšen vidnejši skok na lestvici," je dejal Rožman in napovedal tudi nekatere okrepitve, vendar o imenih za zdaj še ni želel govoriti. Je pa povedal, da bo v njegovem strokovnem štabu kot prvi pomočnik Aleš Kačičnik, iz nogometne šole prihaja Darko Bojović, ostali člani štaba pa ostajajo bolj ali manj isti kot doslej.

Rožmana so si v celjskem klubu zelo želeli na trenerskem mestu, kar je potrdil tudi direktor kluba Valerij Kolotilo, ki verjame, da gre v tem trenutku za najboljšega trenerja v Sloveniji. Ker želijo zgraditi najboljšo ekipo, so želeli tudi njega, zato so čakali, da se izteče njegova dosedanja pogodba. Za zdaj je ta podpisana za leto in pol, a je Kolotilo za šalo dejal, da je potni list novega stratega pri njem, tako da ga ne bodo zlahka izpustili iz rok.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Huki
05. 01. 2022 10.15
1let max bo zdrzal v klubu pol bo pa lahka sel pionirčke v Štore trenirat.
XYZO
04. 01. 2022 11.42
+2
KOMU TAKI PRODAJAJO ZNANJE SAMO V SLO....SREČNA ZVEZDA DRŽI SAMO NEKAJ ČASA ..POTEM SLEDI KVALITETA IN REALNOST..SREČNO CJELE
Uporabnik1913009
03. 01. 2022 20.45
No direktor je dober...... zna...
Kaveljc
03. 01. 2022 19.18
+0
Dosti govori, trenersko pa nič ne naredi. Hvala bogu, da smo se ga v Mariboru rešili in takoj po odhodu se je vse spremenilo na bolje.
User2062886
03. 01. 2022 18.45
+0
To ke najslapsa varianta za klub!!!
alduri
03. 01. 2022 17.24
+2
Dobro je rekel. Od kar me ni bilo je klub naredil velik napredek. No, zdaj bo verjetno še bolj dol padel..