Nogomet

Rummenigge: Čeferin je zelo previden, razmišlja o Euru v eni državi

Berlin, 19. 01. 2021 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izvršni direktor nemškega nogometnega velikana Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je v pogovoru za münchenski časopis Münchner Merkur dejal, da predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin zaradi pandemije novega koronavirusa razmišlja tudi o izvedbi letošnjega evropskega prvenstva v samo eni državi.

Rummenigge (na fotografiji) je v zadnjih dneh že nekajkrat postregel z "ekskluzivnimi" informacijami v povezavi z Uefo.
Rummenigge (na fotografiji) je v zadnjih dneh že nekajkrat postregel z "ekskluzivnimi" informacijami v povezavi z Uefo. FOTO: AP

Evropsko prvenstvo, ki bi moralo biti že lani, je letos predvideno med 11. junijem in 11. julijem po 12 evropskih mestih. A visoko število okužb z novim koronavirusom sili v razmišljanje o novih načrtih.

"Ne smemo pozabiti, da je ideja o EP v več državah nastala pred pandemijo oziroma pred novim koronavirusom. Takrat je bila to iniciativa Evropske komisije, ki si je želela, da je nogomet po vsej Evropi," je za omenjeni časnik dejal Karl-Heinz Rummenigge.

Uefa izjav ne demantira
Kot je povzela francoska tiskovna agencija AFP, je nekdanji nemški reprezentant dodal: "Vem pa, da predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki je zelo previden, kar zadeva covida-19, razmišlja o tem, ali ne bi bilo bolj smotrno turnirja izpeljati v le eni državi."

Predstavnik Evropske nogometne zveze (Uefa) za stike z javnostjo tega v torek ni zanikal, ko ga je o tem povprašal AFP, pa je poudaril, da zdaj ni glede tega nobene nove informacije ali komentarja. Dodal je, da Uefa nadaljuje delo na podlagi tega, da bo zaključni turnir stare celine po predvidenih evropskih državah.

"V soglasju z 12 mesti trenutno delamo na štirih scenarijih: polnih stadionih, stadionih, ki bodo polni med 50 in 100 odstotkov oziroma med 20 in 30 odstotkov, ali pa pred praznimi tribunami," je še dejal predstavnik Uefe.

Slednja naj bi odločitev o tem, ali bo turnir izpeljan po predvidenem planu, sporočila 5. marca.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

EnKandidatDosmrtniMandat
20. 01. 2021 08.27
+5
Zanimivo, da tuji cenjeni možje ocenjujejo, da je "predsednik Uefe Aleksander Čeferin zelo previden, kar zadeva covida-19", medtem pa v njegovi domači Sloveniji Vlada zadeve ne jemlje resno in imajo porazne rezultate, najslabše v EU.
RUBEŽ
20. 01. 2021 08.53
+6
Primerjanje gospoda Čeferina z NESPOSOBNO VLADO IVANA JANUZAJA JANSHE - ORBAN, je žalitev za prvoimenovanega.