Nogomet

Rummenigge odločen: Nemškega državnega prvaka bomo dobili na igrišču

München, 04. 04. 2020 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prvi mož bavarskega velikana Karl-Heinz Rummenigge je prepričan, da bo Nemčija svojega državnega prvaka dobila na nogometni zelenici. Tudi če bo za to treba podaljšati tamkajšnjo Bundesligo v poletne mesece.

V daljšem pogovoru za ugledni madridski športni časnik AS je Karl-Heinz Rummenigge, predsednik münchenskega Bayerna, spregovoril o aktualni problematiki v svetu športa - predvsem nogometa -, ki bo zaradi pandemije koronavirusa utrpel precejšnje posledice in spremembe.

"Tega ni pričakoval nihče. Še konec januarja smo se veselo pripravljali na spomladanski del sezone, zdaj smo pa že skoraj mesec dni brez nogometa. Športa nasploh, kar je velika škoda, a obenem nuja, če želimo premagati to zelo visoko in obenem trdoživo oviro, imenovano koronavirus," je uvodoma dejal naslednik legendarnega Ulija Hoenessa na položaju predsednika bavarskega ponosa, ki je za ključni dejavnik uspešnega delovanja kluba tudi v teh težkih časih izpostavil strategijo Bayerna v zadnjih nekaj letih, ki je temeljila na racionalni potrošnji denarnih sredstev za okrepitve in krepitvi vezi z najzvestejšimi privrženci po vsem svetu.

"Naša strateška prednost pred največjimi konkurenti se skriva prav v dejstvu, da v zadnjih sedmih, osmih letih nismo porabili veliko denarja za okrepitve. Po osvojitvi naslova evropskega klubskega prvaka smo se načrtno odločili, da bomo kljub zmanjšanemu proračunu za okrepitve sledili najvišjim mogočim ciljem tako v domačih tekmovanjih kot tudi v Ligi prvakov. Ta poteza je bila z zdajšnje točke gledišča genialna, saj ne trepetamo zaradi pandemije, ki bo marsikaterega nogometnega velikana potisnila ob zid. Jasno je, da bo tudi Bayern v določenih segmentih delovanja malce 'trpel', a bo to vse v mejah sprejemljivega. Že od prvega dne ni bilo nikakršnega dvoma o tem, da se nogometaši članskega moštva ne bi želeli odreči določenega deleža od svojih plač v znak solidarnosti do ostalih zaposlenih v klubu. Fantje so se odzvali na najboljši mogoč način in soglasno sprejeli odločitev o 20-odstotnem znižanju mesečnih prihodkov," se pravilnosti strateških usmeritev, sprejetih pred leti, zaveda Rummenigge.

Predsednik bavarskega nogometnega ponosa Karl-Heinz Rummenigge zatrjuje,da bo letošnjega nemškega državnega prvaka določilo igrišče.
Predsednik bavarskega nogometnega ponosa Karl-Heinz Rummenigge zatrjuje,da bo letošnjega nemškega državnega prvaka določilo igrišče. FOTO: AP

Superliga ne bi nikoli zaživela, Bundesliga se bo zaključila na igrišču
Na vprašanje o morebitni uvedbi evropske Superlige, ki bi delovala na podoben način kot košarkarska Evroliga, kar pomeni, da bi jo sestavljali zgolj najuglednejši evropski nogometni kolektivi, je predsednik Münchenčanov odgovoril:

"Prepričan sem, da takšno tekmovanje ne bi nikoli zaživelo. Pogovori na to temo so se začeli izključno zaradi še večje sle po denarju, zaslužkih, milijonih ... Nikoli pa ne zaradi športnih motivov. Zato Bayern nikoli ni soglašal z omenjeno idejo, saj si še naprej želimo Lige prvakov v obliki, kot jo poznamo že leta in leta. Na prvem mestu je osvajanje domačih lovorik, saj le tako lahko nekaj storiš tudi v Evropi. Brez nenehnega dokazovanja na domačih nogometnih zelenicah si brez realnih možnosti tudi na mednarodnem prizorišču," je jasen nekdanji nogometaš Bayerna, ki ob koncu zatrjuje, da bo Nemčija letošnjega državnega prvaka dobila na igrišču.

"Vseh 36 klubov iz prve in druge nemške Bundeslige soglaša s sklepom, da se bosta tekmovanji zaključili na nogometni zelenici. Tudi če bo za to treba podaljšati sezono v poletne mesece. Usmeritev Evropske nogometne zveze (Uefa) glede tega je povsem pravilna. Vsi upamo in si želimo, da se vsa nacionalna prvenstva zaključijo tako kot doslej." 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bojan Hojs
05. 04. 2020 09.58
cimprej..vse ena velika laz
Iztok Draksler
04. 04. 2020 10.24
+1
najboljs je da klubi odpustijo vse igralce....pol bodo pa res šparal....
Definbahija
04. 04. 2020 10.20
+15
Ker niso hoteli dat za Jamesa, Frlipeta in podobne po 100 milionov €, lahko sedaj brezkrbno čakajo na konec virusa. Nekje sem prebral da Juve se zeli znebiti Ronaldota zaradi prevelikih stroškov in mi edini klub s tako logiko c teh časih
Darko32
04. 04. 2020 10.11
+20
Zelo dobra odločitev. Tekme se sedaj preložijo in odigrajo kasneje. Nihče nebo zato prikrajšan. Takšno razmišljanje bi morali prevzeti vsi v športu.
Maxx365
04. 04. 2020 10.44
+9
Se strinjam. Za morebitno odpoved je še vedno čas.