Nogomet

Rummenigge: Številni klubi ne bodo preživeli morebitne vnovične prekinitve in odpovedi sezone

München, 11. 10. 2020 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji velikan nemškega nogometa in aktualni predsednik Bayerna iz Münchna Karl-Heinz Rummenigge opozarja na velikansko škodo, ki bo prizadela nogomet zaradi prepovedi obiska tekem. V pogovoru za časnik Bild am Sonntag je opozoril na izgubo nogometne kulture, pa tudi na velik finančni izpad. "Pri nas govorimo o 100-milijonski izgubi. V Evropi klubi izgubljajo od 50 do 200 milijonov v sezoni, če se bodo tekme igrale brez gledalcev. In povsem preprosto je na prstih ene roke prešteti, kako dolgo to klubi lahko zdržijo."

Karl Heinz Rummenigge in Uli Hoeness
Karl Heinz Rummenigge in Uli Hoeness FOTO: AP

Trenutno zaradi širjenja epidemije Bayern domače tekme igra brez gledalcev, v Bundesligi pa sicer poteka testna faza do konca oktobra, kjer preverjajo 20-odstotno odprtost tribun. Načrti so izdelani, a konec oktobra bo politika odločila, kako naprej. Karl-Heinz Rummenigge dodaja, da klub dobro sodeluje z deželnimi oblastmi Bavarske, ima pa občutek, da se je v zadnjem času "nekoliko izgubila rdeča nit". Prvi mož bavarskega velikana opozarja politiko, naj najde konstruktivne rešitve. Prepričan je namreč, da številni klubi v Bundesligi "ne bodo preživeli morebitne vnovične prekinitve in odpovedi sezone", kar bi močno spremenilo celotno ligaško tekmovanje. V pogovoru za nemški časnik predsednik Bayerna opozarja še na težave, s katerimi se v zadnjem obdobju sooča nogomet. Kot pravi, so se izgubile nekatere tradicionalne vrednote. Predvsem se vse preveč vrti okrog denarja. Posebej kritičen je do zveze, kjer so po osvojitvi naslova svetovnih prvakov leta 2014"prednost pred nogometom dali denarju, marketingu in politiki", je za nemški časnik še povedal 65-letni Rummenigge.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V tej luči opozarja tudi na sredinio prijateljsko tekmo s Turčijo (3:3), za katero pravi, da si je selektor Jogi Löw ni želel, a jo je zaradi milijonskih dohodkov, ki jih je prinesel ta obračun, Nemčija morala odigrati.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
12. 10. 2020 08.32
+2
.. ali pa bodo morali znižati apetite in pohlep ter preiti na normalne plače. 2000 € na mesec recimo.
bacekjon1
11. 10. 2020 20.08
+2
Jamrajo a,ker nej,navajeni izobilja pol pa k tega več ni pa.v jok. Da jih mal pomirim,tud z jurjem na mesec se da preživet,nekateri in ni jih malo pa lahko o jurju na žalost samo sanjajo.
Definbahija
11. 10. 2020 19.26
+2
Tako je. In ne boste verjeli da med temi klubi so vsi "velikani" iz Evrope. Na čelu z Ralom, Barco in tud Juvetom zarad unga šminkerja