Nogomet

Tri točke proti Grčiji nujne v boju za lov na drugo mesto

Ljubljana, 29. 11. 2021 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po najvišji zmagi v kvalifikacijah za SP 2023 so v taboru naše ženske reprezentance hitro pozabili na obračun proti Estoniji in vse mislili usmerili v tekmo proti Grčiji. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo v 6. tekmi kvalifikacij pomerili z Grčijo, ki je z 0:5 izgubila na gostovanju pri Walesu. Slovenija ima po petih tekmah 10 točk, Grčija je po petih preizkušnjah pri šestih točkah.

Borut Jarc z varovankami.
Borut Jarc z varovankami. FOTO: NZS

"Sedaj je treba hitro pozabiti tekmo in vse misli usmeriti na tekmo proti Grčiji. Tudi ta tekma je še kako pomembna za nas. Potrebujemo točke, nič drugega kot zmaga ne pride v poštev," je v imenu ekipe po petkovem uspehu proti Estonkam obračun proti Grkinjam v izjavi za spletno stran NZS napovedala kapetanka Mateja Zver. "Grčija je povsem druga reprezentanca, kot pa smo z njo igrali v prvem delu. Takrat je manjkalo nekaj igralk. Mi se moramo predvsem fokusirati na svojo igro, svoj sistem. Če bomo nadaljevale, kot znamo, potem ne bi smelo biti težav," je jasna slovenska kapetanka. Spomnimo – Slovenija je pred dobrim mesecem (26. 10.) v Grčiji slavila zmago s 4:1. Selektor Borut Jarc pa se ob tem nadeja, da igralke ohranijo zbranost v zaključku akcij, za kar jih je pohvalil po tekmi proti Estoniji. "Veseli me, da so bile veliko bolj koncentrirane v zaključkih, kot je bilo to v navadi malce nazaj. Upam, da taka zbranost ostane. V torek nas čaka nova tekma proti Grčiji. Nujno rabimo tri točke, da bi z dobrim temeljem mirno naskakovali tisto, kar nas čaka aprila in septembra prihodnje leto," je še dodal selektor.

Slovenija:
Nika Babnik (Clube de Albergaria), Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt), Nina Predanič (Grasshopper Club Zürich), Kristina Erman (Royal Charleroi Sporting Club), Kaja Eržen (S.S.D. Napoli Femminile), Mateja Zver (SKN St. Polten), Zala Meršnik (Turbine Potsdam), Dominika Čonč (Valencia CF Femenino), Lana Golob (Worcester Smiles FC), Lara Klopčič (ŽNK Olimpija Ljubljana), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Izabela Križaj (ŽNK Olimpija Ljubljana), Sara Nemet (ŽNK Olimpija Ljubljana), Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana), Nika Šapek (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija Ljubljana), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Sara Makovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje), Eva Vodušek (ŽNK Radomlje).

Slovenija ženske nogomet
Slovenija ženske nogomet FOTO: NZS

Kako do svetovnega prvenstva?
Evropa bo dala 11 direktnih potnic na svetovno prvenstvo, ki bo potekalo v devetih mestih in na desetih štadionih v Avstraliji in Novi Zelandiji. Devet zmagovalk skupin se neposredno uvrsti na svetovno prvenstvo, devet najboljše drugouvrščenih ekip pa gre v dodatno razigravanje (t. i. play offs). Le-to bo na koncu dal še dve potnici za svetovno prvenstvo, tretja ekipa končnice pa si zagotovi udeležbo na dodatnih interkontinentalnih kvalifikacijah za mesto na SP 2023, kjer bodo na voljo še tri vozovnice za svetovno prvenstvo, kjer bo uvodno tekmo gostil Auckland, finale pa Sidney. To bo sicer že deveto svetovno prvenstvo. Prvič v zgodovini bo na zaključnem turnirju najboljših ženskih reprezentanc sodelovalo 32 reprezentanc, prej 24. Naslov prvakinj bodo branile nogometašice Združenih držav Amerike, ki so se z naslovom svetovnih prvakinj okitile v letih 2014 in 2018.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.