Nogomet

Saga se razpleta: začetek pogovorov Barce in Jorgeja Messija v sredo, prihaja tudi vodstvo Cityja

Barcelona, 01. 09. 2020 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kot poročajo številni katalonski mediji, bodo v kratkem v Barcelono dopotovali predstavniki otoškega Manchester Cityja in začeli uradne pogovore okoli prestopa Lionela Messija. Kot še trdijo, se v katalonski prestolnici že nahaja Jorge Messi, Lionelov oče in tudi uradni menedžer. Jorge Messi velja za trdega in neizprosnega pogajalca. "Uradno se bodo pogovori začeli v sredo. Najprej je na vrsti Jorge Messi, nato še predstavniki angleškega kluba."

Jorge in Lionel Messi
Jorge in Lionel Messi FOTO: AP

Katalonski mediji "veselo" javljajo, da se bo prvi mož Barcelone Josep Maria Bartomeu najprej sestal z Lionelovim očetom Jorgejem Messijem, ki hkrati opravlja tudi vlogo igralčevega agenta.

Po poročanju medijev želi Messi aktivirati člen v pogodbi, ki ga je sicer zamudil, ampak naj bi bil ta vezan na konec sezone 2019/20, ki se je v primeru Barcelone zaradi koronavirusne pandemije zavlekla do 14. avgusta.

"Gre za prvi sestanek po enajstih dneh, odkar je Lionel Messi uradno dal vedeti, da se v dresu blaugrane po 20 letih ne vidi več," sporoča vselej dobro obveščen radio Cadena SER, ki še dodaja, da je načrt prvega moža Barce Bartomeua jasen. "Ponudil bo novo dveletno pogodbo, dodatno obogateno in s številnimi prijaznimi klavzulami, na drugi strani, kot je moč slišati iz tabora Messija, bo Jorge na vsak način iskal rešitev, da se sina pusti iz kluba brez odškodnine. Če je vse res in bosta strani vztrajali pri svojem, bodo pogajanja dolga in mučna. Pa saj to se je pričakovalo. Vendarle gre za najboljšega nogometaša na svetu in njegovo slovo od Barcelone bi potegnilo vrsto stvari za sabo. Ne gre zgolj za nogometaša Barcelone, tudi španska liga bi (bo) ob izgubi takšnega nogometaša marsikaj izgubila. Po Cristianu Ronaldu bi lahko odšel še Lionel Messi in še nedavno najboljša liga na svetu bi v kratkem izgubila najboljša nogometaša na zemeljski obli," vidi sliko širše El Mundo Deportivo

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugi strani pa nekateri člani Barcine uprave ne delijo predsednikovega mnenja in ne želijo na vsak način in za vsako ceno zadržati nogometaša, ki se ne vidi v klubu. 

La Liga si po Brazilcu Neymarju in Portugalcu Cristianu Ronaldu ne želi izgubiti še enega zvezdnika, za mnoge najboljšega igralca sveta Messija.

"Vse več članov Barcinega širšega vodstva je mnenja, da je Leov odhod že "gotova stvar" in da je treba zadržati pokončno držo, razumeti situacijo in narediti vse, da se stvari uredijo na civiliziran in človeški način, ter pokazati s tem veličino kluba. Barcelona mora ostati 'gentlemenska'." Kot trdijo katalonski mediji, bodo po Jorgeju Messiju za mizo sedla še Cityjeva delegacija in se skušala dogovoriti o odškodnini. "Kot kaže, bo Bartomeu, to vsaj ves čas ponavlja, vztrajal pri tem, da ne želi slišati za Leov odhod, saj ni na prodaj. Če pa vztraja pri odhodu, potem je odškodnina znana in se ne niža," pravi El Mundo in dodaja, da je odškodnina za Messija po pogodbi točno 700 milijonov evrov. "A ker se Messiju pogodba naslednje leto izteče, bo moral Bartomeu, če želi vendarle nekaj prinesti v klubsko blagajno, popustiti in se zadovoljiti s precej nižjim zneskom," zaključuje El Mundo Deportivo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (143)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pipiripi
02. 09. 2020 20.04
+2
Kot nevtralni gledalec nogometa, nisem na nobeni strani ne Ronaldovi in ne Messijevi, za mene je Ronaldo bolj izkušen nogometas kot Messi. To je dejstvo! Naj si bo Messi zvest nogometas enemu klubu. Da nebi kdo razumel da govorim da ni dober nogometas!!! Lahko smo hvalezni da zivimo v casu takih igralcev kot sta ona dva! "vecna rivala"
revolucijakorupcijafasizem
02. 09. 2020 20.02
+1
izsiljuje ?e moj novinarček ne vem če kdaj žogo brcnil ali se odrekal popoldanskemu druženju z vrstniki
BellaCiao
02. 09. 2020 13.53
+2
Barca zaradi finančnega FAIR PLAYA MORA prodati Messija....vprašanje je samo za kako ceno. Vsekakor če so vsaj malo pametni ne bodo vstrajali da ostane pač pa bodo sprejeli kako ceno "simboličnih" 100 mio€, kar pa Citiju ni nek problem...
samomojemnenje
02. 09. 2020 14.44
-3
Od kje ti ideja, da ga morajo prodati zaradi FFP?
Kollerik
02. 09. 2020 13.13
+0
Današnje novice iz Footbal Espana: Lautaro je vedno bližje... Barcelono naslednji teden čaka na odgovor Milanskega Interja zaradi Lautara Martineza. Pogodba o zamenjavi za zvezdnika bi naj zajemala Artura Vidala, kar bi lahko zagotovila posel v korist Barcelone. BARCELONA: Wijnaldum je rekel OK!- Barcelona se že pogaja z Liverpoolom, vendar za nizozemskega reprezentanta ne bo plačala več kot 20 milijonov evrov
borut30
02. 09. 2020 13.44
+1
Čist možno, samo Inter verjemi da ne gre samo v menjavo. Barca bi morala kr dobro založiti dinarčke za Lautara. Sploh zdej, ko vsi vedo, kako ji voda teče v grlo. Vidal ni vreden praktično nič in je izpet zvezdnik. Lautaro je eden najboljših ta čas na svoji poziciji. In dvomim, da so pri Interju toliko "zaostali" da gredo zavestno v takšen posel. In iskreno, tudi Wijnaldum ni neka težka okrepitev, na tej poziciji ima Barca kar nekaj igralcev, lahko rečem boljših. Za moje pojme bi morala kupiti še kakšnega mladega, cenejšega in jih postaviti ob bok tistega kar imajo, minus seveda Messi, Busquets, Pique, Raketa, Vidal, Suarez...ki morajo leteti iz kluba. Potem se lahko začne nova doba/prenova Barcine ekipe. Imajo dobro ekipo, le kemijo morajo zopet spostaviti.
Kollerik
02. 09. 2020 13.56
Nedolgo tega je pisalo, da se za Lautara zanimajo tudi angleži... MC ali MU, ne spomnem se. Tako da prej ne kot ja, da bo kdaj prišel v Barco. Winajldum je vsaj razmeroma "poceni" okrepitev, kar pri Kataloncih v zadnjem času nismo bili tako vajeni. Gre za Nizozemca, kaj je morda olajšalo Koemanovo odločitev.
Vladimir.Krutov
02. 09. 2020 19.04
Borut.....točno tako kot si napisal...majo doma bolše kot pa vajnaldum
SAF1
02. 09. 2020 12.01
+2
"Katalonski mediji "veselo" javljajo, da se bo prvi mož Barcelone Josep Maria Bartomeu najprej sestal z Lionelovim očetom Jorgejem Messijem, ki hkrati opravlja tudi vlogo igralčevega agenta." Najbrž bo najprej fotr zase probal poskrbet in izcuzat kolkr gre.
samomojemnenje
02. 09. 2020 12.29
+2
Novinar: Bo Leo zapustil Barcelono ali ne? Jorge Messi: Ne vem. Novinar: Kaj vi menite? Jorge Messi: Težko. Novinar: Težko, da bi ostal? Jorge Messi: Da.
Kollerik
02. 09. 2020 13.15
+2
Footbal Espana, 2.9.: BARCELONA: Iz oči v oči - agent Lionela Messija in oče Jorge je prispel v Barcelono in se namerava s predsednikom kluba Josepom Bartomeu pogovoriti o prihodnosti svojega sina. Klubu bo povedal, da želi doseči sporazumno poravnavo med obema stranema.....
samomojemnenje
02. 09. 2020 11.12
+0
Barca je pripravila svečanost ob odhodu Rakitića in se mu je lepo zahvalila za 6 let igranja in za vse, kar je doprinesel Barci.
samomojemnenje
02. 09. 2020 11.09
-2
Barca naj bi se z Liverpoolom dogovorila za nakup Wijnalduma. Cena med 15 in 20M.
Kollerik
02. 09. 2020 12.28
+3
samomojemnenje
02. 09. 2020 12.31
+0
alien8potnik
02. 09. 2020 08.58
+3
no, zmenili se bodo za ene sto milijončkov odškodnine plus kakšnega igralca. malo bo še drame prej. da ne bo barti izpadel prevelika revca.
Johnny_J
02. 09. 2020 10.59
+8
On že nekaj časa izpada reva. Rakitica je prodal za milijon, ker mu gori pod nogami. Mladega talenta je zamenjal za starino. Prav tako bodo slab posel izvedli z vidalom suarezom in seveda tudi Messijem. Če bi že nekaj teh igralcev lani prodali, bi bilo veliko bolje, sedaj je pa še ta prevara s korono... Tudi za pikeca in busqutsa ne vem kaj bodo lahko dobili, če jim ne bodo ostali na njihovi grbi. Žalostno kadrovanje in poslovanje s strani bartokretena.
samomojemnenje
02. 09. 2020 11.05
+6
Danes je nekaj pisalo, da bodo dali Vidala v Inter brez odškodnine. Suarezu naj bi celo dali 14M zato, da prekinejo pogodbo in bo prost igralec in naj bi šel v Juve po zadnjih podatkih. Bartomeu je pripeljal Barco na podn. Samo da se rešijo starih igralcev, ki so veliko breme pri plačah in ker to vsi vedo, nobeden noče z Bartomeom govoriti o kakšni odškodnini in bi vzeli igralce samo če bodo zastonj. In Bartomeo jih šenkuje. Ker ni denarja so tudi izpustili nakup van de Beeka, ki je šel v ManU. Ne vem koko bi kupili Lavtara, če je blagajna prazna. Bomo videli kaj bo, do konca prestopnega roka je še več kot mesec dni.
borut30
02. 09. 2020 11.29
+5
Jp..slabo kadrovanje zadnjih nekaj let se sedaj vrača v obliki velikih "obresti". Sej človek ne more verjeti, kaj so počeli zadnjih 5 let. Nenormalno. Sicer iskreno, kupovali niso tako slabo, kot izgleda (pustimo finančno, ker so vse preplačali za 50%), ampak igralce niso imeli slabe. Je bila pa kemija med staroselci in novimi tako slaba, da je prišlo do razdora ekipe. In če pogledamo, koliko so bili staroselci plačani, ni čudno..da se je finančni balon totalno sesul. Denarja praktično Barca nima oz je v takšnih izgubah, da to ni res. Messi je imel 70mio plače. A se vi zavedate kakšne cifre so to??? Fak, ok je najboljši igralec ekipe, ampak fuc.k... 70 mio na leto? Zraven pa še prva ekipa, ki je požrla toliko denarja, da to ni res. Vsako leto so kupovali za minimalno 100 mio igralcev, ki ne igrajo?! Kje je tukaj logike, res ne vem. Verjamem ja, da se je zaradi vsega napisanega Bartu malo skeglalo in dela revolucijo. Moral bi jo kakšno leto prej, pa na normalen način. Tako pa ima zdej nezadovoljstvo med starimi igralci, novimi igralci, navijači itd. Ok, ima vsaj jajca, da ne odstopi (mu je treba priznati). Razprodaja pa staroselce, ki jih je prej enormno plačal in tudi plačeval. Le za Messija želi zaslužiti, da bo vsaj nekaj dobil nazaj. Suarez, Raketa, Busquets, Pique...te bodo šli za badžatelo. Sicer o zadnjih dveh s enič ne sliši, ker verjetno jih tudi zastonj noben ne kupi. Lahko da bodo ostali v ekipi za minimalno plačo in kot rezerva. Vglavnem totalni kaos, ki mu ni videti konca. Ko pogledam Barco recimo 6-7 let nazaj, ko je imela ekipi za prste polizati in če jo pogledamo sedaj.....kot da človek sanja.
Vladimir.Krutov
02. 09. 2020 11.33
+1
J...++++ma kaki vajnaldum....spet nekaj na brzino.....koeman pa pravi as.....zizu francoze....roland pa nizozemce....beda od bede
samomojemnenje
02. 09. 2020 12.24
+2
Koeman je izjavil oz. povedal Piqueju, da bo tudi prihodnjo sezono steber obrambe. Ne vem sicer zakaj, jaz bi postavil Aravha in Lengleta. Če pripeljejo še Erica Garsio, potem ne vem, kaj še tišči Piqueja. Bousqetsu pa naj bi rekel, da si lahko poišče klub, ker ne bo več med prvih 11. Zdaj naj bi pripeljali še Wijnalduma, če je to res. Bo kar malo gužva v zvezni vrsti...De Jong, Pjanić, Bousqets, Puig, Roberto, Alena, Coutinho, ki naj bi igral na položaju napadalnega vezista, pa če še Wijnalduma pripeljejo, ki je sicer poceni 15-20M. Mogoče bo igral Koeman s 4-4-2, torej v zvezni vrsti de Jong, Wijnaldum, Pjanić in Coutinho, pa spet izpade Puig in v napadu Dembele/Fati in Griezmann, kar pa spet ni njegova pozicija, saj mu najbolj odgovarja lažna 9ka. Potem je tu še Trincao in stegujejo lovke po Depayu in Lavtaru. Sicer bi to bilo kar ok, daljša klop, ampak problem je, ker nihče noče greti klopi. Če se fantje uigrajo in Griezmann zaigra sproščeno, ker ne bo Messija, zaradi katerega je bi fant vseskozi v krču, potem mogoče še lahko računamo, da bo še kaj iz njih. Bomo videli.
Vladimir.Krutov
02. 09. 2020 12.31
+2
Nihče noče greti klopi točno.....mladi pa spet kratko....bolano
Nimasmisla
02. 09. 2020 08.25
+3
nobena župca se ne poje tako vroča kot se skuha
samomojemnenje
01. 09. 2020 21.48
-2
Sky Sports piše, da se Inter ne zanima več za Messija zaradi finančne situacije, jih pa zanima Vidal, če ga bo Barca pripravljena prodati za pameten denar. Tudi PSG je odstopil od borbe za Messija. Torej naj bi ostal samo City. In če še City odstopi, kaj bo pa potem z Messijem? Amerika? Rosario, kamor ga vabi Argentinski predsednik.
cripstoned
01. 09. 2020 21.08
+5
tako ja messi....pojdi v city bodi prvak anglije in osvoji ligo prvakov z cityem...mu brez problema privoscim...naj dokaze nasprotno vsem ki dvomijo o njegovem uspehu izven barcelone vkljucno z mano...
samomojemnenje
01. 09. 2020 21.51
+1
Kollerik
02. 09. 2020 12.32
+2
Komaj je čakal revček teke velike probleme v Barci
samomojemnenje
01. 09. 2020 20.58
-2
Cripstoned živi v deželi Cripstonlandiji, kjer imajo nogometne ekipe 15 igralcev v polju. V Cripstonlandiji so znani tudi po odličnem pisanju nebuloz.
Vladimir.Krutov
01. 09. 2020 20.31
+1
Foter se nima kaj pogovarjat....kupec je city....oni naj se zmenijo pametno
samomojemnenje
01. 09. 2020 20.46
+3
Foter je tudi njegov agent, tako da v tem primeru je upravičen, da se pogovarja.
alien8potnik
01. 09. 2020 20.30
+5
novo dveletno pogodbo bo barti ponudil?! ta je res na glavo padel.
Marcuus
01. 09. 2020 17.33
+0
Upam da podpiše za Bešiktaš
žitja hras
01. 09. 2020 16.57
-12
Španska liga najmočnejša??? Samo imena in igranje prekrškov. Prave lige so Premier in Bundesliga. Tam je nogomet in dinamična igra.
Kollerik
01. 09. 2020 17.13
+1
User416781
01. 09. 2020 17.32
+5
...vsaka liga ima svoje obdobje. Španska liga trenutno pač ni na vrhuncu, to pa samo zaradi preveč denarja.
Iztok Draksler
01. 09. 2020 19.56
+2
angleska isto..denarja kot solate....najvec v evropi...vsak klub dobi lep denar....torej..
cripstoned
01. 09. 2020 20.18
+4
smesni ste...najvec evropskih naslovov so v zadnjem letu odnesli prav spanci..real ligo prvakov, sevilla pa ligo evropo...evropa je merilo...kdorkoli je prisel proti tem dvem je potegnil kratko...potem je tu se atletiko ki je vedno med favoriti lige prvakov...medtem ko angleski klubi z izjemo liverpoola v zadnjih letih nimajo ekipe ki bi se lahko kosala z spanci (real, atletiko) in nemcijo (bayern)...bayern in psg imata med vsemi drugimi ligami (anglija, spanija, italija) se najlazjo pot saj v domacem prvenstvu lahko igrajo z 2.ekipo pa bodo boljsi od vseh ostalih v laligi...tako ostane vec casa da se nosilci igre lahko osredotocijo na evropska tekmovanja...v bitvu je domaca liga samo trening za najvecji oder...medtem ko je v angliji, spaniji in italiji vse skupaj drugace...
alien8potnik
01. 09. 2020 20.33
+2
crisp, rm je nazadnje osvojil lp pred dvema letoma, ne pred letom. la liga je v krizi. odšla sta ney in cr7. zdaj bo šel še messi. pač, v krizi s(m)o.
samomojemnenje
01. 09. 2020 20.53
-2
Po mojem je najmočnejša Angleška liga, sledita Španska in Nemška, ki sta sedaj tu nekje ob boku druga drugi, šele nato sledi Italijanska, kjer je Juve serijski prvak že devet let, pa čeprav se je letos bolj matral, ker je Sarri skoraj vse uničil. Nato sledi še Francoska liga, ki se pa tudi dviguje po kvaliteti, kar je dokazal tudi sedmi Lyon. Španska liga je kar lepo stagnirala, saj več skoraj ni bila zanimiva zadnjih deset let, ko je Barca redno osvajala naslove, z dvema izjemama. Zdaj znajo biti El Clasici zanimivejši, kar se je pokazalo že letos. Tudi Atletico zna biti zelo visoko, morda tudi v boju za naslov, kar bi bilo zelo dobrodošlo.
cripstoned
01. 09. 2020 21.14
+0
alien poglej zadnjih 10let kateri klubi so bili najveckrat prvaki lige prvakov in lige europe...totalna prevlada spancev...kar se pa italije tice bodo pa samo hejteri ronalda govorili da je nemska in francoska liga pred italijansko pa ceprav vsi vemo da seria a velja za najbolj grobo ligo kjer ne more noben posameznik zabiti vec kot 40golov na sezono...
User416781
01. 09. 2020 21.17
+1
Klub z največ prihodki je trenutno Barcelona.
samomojemnenje
01. 09. 2020 21.41
+2
Morda Nemška liga nima toliko atraktivnih klubov in toliko zvezdnikov, je pa zato bolj dinamična, borbena, z veliko tekanja in borbenega duha, kar je nenazadnje letos dokazal tudi Bayern in seveda tudi Leipzig in tudi BvB, ki je potem izpadla proti finalistu PSG in še to so se Francozi izvlekli skozi šivankino oko. Torej Angleška je najbolj atraktivna, z največ derbiji, sledijo Nemška in Španska, mogoče že drugo leto Nemška zasenči Špansko, potem pa sledijo Italijanska in Francoska.
Frel
02. 09. 2020 10.11
+0
od leta 2000 dalje: Nemčija 3 (3x Bayern), Italija 3 (Inter 1, Milan 2), Portugalska 1 (Porto), Anglija 4 (Liverpool 2, United 1, Chelsea 1), Španija 10 (Barca 4, Real 6).
samomojemnenje
02. 09. 2020 10.59
+2
Cripstoned alias Frel...Govora je bilo o ligah, ne o tem kdo je osvojil CL. In o tem, da španska liga zadnja leta stagnira. Za osvojitev GL se ti mora vse poklopiti. Pa če že hočeš, letos je Barca komaj šla mimo Napolija in fasala proti Bayernu. Real je izpadel proti Cityju, ki ga je potem izločila sedma ekipa francoskega prvenstva, tako da CL ni merilo o moči nacionalnih lig.
modelx
01. 09. 2020 15.57
+2
menda mc nima dovolj denarja, tudi če barca pristane na 100mio keša. lani naj bi imeli 120 mio plusa, letos ga ni kljuba, ki ne bi naredil minusa, torej mc nima niti 100mio prostega denarja. ponujajo 2 mlada igralca, od udarnih pa nočejo slišati, da bi jih vključili v ponudbo. poleg tega je medna to pep povedal tudi messiju in mu svetoval, da naj ostane. Zato se messi tako drži svojega prepričanja, da je prost igralec.
metallica-one
01. 09. 2020 16.32
+8
Mc bo ze spet nekaj improviziral in obšel ffp kot ga je do sedaj. So dokazali oni poštenjaki iz švice da denar je sveta vladar in se da vse uredit . Tukaj je Uefa potegnila kratko napram arabski iznajdljivosti. City ma goro denarja in ce bo Barca pustila Messija ga bo vzel brez da se bo oziral na ffp. Se mu pac ne rabi.
modelx
01. 09. 2020 19.43
+0
ampak čefo jih bo 1x po p... in jim tudi naftni denar ne bo pomagal.
samomojemnenje
01. 09. 2020 15.14
+7
Iz nogomanie....Nizozemska reprezentanca je pod vodstvom Ronalda Koemana obudila stari blišč, nastopila na finalni tekmi lige narodov proti Portugalski, sestavila pa je reprezentanco, ki se je na evropsko prvenstvo podajala z velikimi ambicijami. Nizozemci imajo znova izvrstno ekipo, ki kar kipi od mladosti, talenta in potenciala – Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Donny van de Beek, Georginio Wijnaldum, Memphis Depay, Frenkie de Jong so predstavniki generacije, od katere na Nizozemskem pričakujejo veliko. Pomemben akter je bil tudi selektor Koeman, čigar odhod je bil za člane nizozemske reprezentance precej boleč. "Razočarani smo, ker nas je zapustil tako izjemen selektor, vendar mu vsi iz srca privoščimo. Prepričan sem, da bi vam tako povedal kateri koli igralec v moštvu. Voditi Barcelono so bile njegove velike sanje. Živimo v nenavadnih časih, ne moremo stoodstotno vedeti, ali se bo evropsko prvenstvo odvilo … Če se pojavi takšna priložnost, jo lahko razumem. Jaz ga nisem skušal prepričati v ostanek. To se je na obzorju kazalo že dalj časa, resda pa nismo pričakovali, da se bo vse odvilo tako hitro," je povedal branilec Virgil van Dijk.
User416781
01. 09. 2020 15.31
+16
...saj tisti, ki vihajo nos nad metodami Koemana, se naj pozanimajo, kaj je Guardiola naredil, ko je prevzel Barco leta 2008...čistko. Šla je večina, vključno s takratnim zvezdnikom in ljubljencem navijačev, Ronaldinhom. In je na koncu nastala ena od najbolj blestečih zgodb v zgodovini nogometa. Ampak očitno se po novem za glavne navijače štejejo neki mladinci, ki so dejansko navijači Messija...
modelx
01. 09. 2020 15.44
-4
fučpetarda: sem že napisal, da pep ni naredil čistke, ker so igralci, ki jih ti misliš bili odstreljeni pred tem in oni, katere misliš, da je pripeljal so bili v a ekipi vsaj 6 let, messi pa že 2.
User416781
01. 09. 2020 15.56
+9
Hm. A res? Očitno bolj slabo poznaš zadeve. A sem kje zapisal, da je vse zbrisal? Saj tudi sedaj ne bodo vsi šli - ker se mi ne da, ti bom kopiral kar iz wiki (upam, da razumeš angleško)................Upon being appointed, Guardiola said that Ronaldinho, Deco, Samuel Eto'o and others were not part of his plans for the coming season. By the time of the announcement, he had already offloaded full back Gianluca Zambrotta to Milan, attacking midfielder Giovani dos Santos to Tottenham Hotspur and midfielder Edmílson to Villarreal. Deco went to Chelsea while Ronaldinho joined Zambrotta in Milan. Lilian Thuram was initially set to join Paris Saint-Germain on a free transfer, but the discovery of a heart condition put a stop to the move, and the veteran retired to tend to his health. Oleguer signed with Ajax, Santiago Ezquerro was released by Barça and Marc Crosas was sold to Celtic. The fate of Eto'o took much of the summer to unravel, with the Cameroonian linked with several clubs, but Guardiola finally declared that he would stay after his dedication in training and participation in the pre-season. In association with Barcelona Director of Sport Txiki Begiristain, several new signings were made by Guardiola – Dani Alves and Seydou Keita arrived from Sevilla; Martín Cáceres from Villarreal by way of Recreativo de Huelva; Gerard Piqué returned from Manchester United; and Alexander Hleb was signed from Arsenal. Henrique was also signed from Palmeiras, but was immediately loaned out to Bayer Leverkusen. Along with the new signings, Guardiola promoted canteranos Sergio Busquets, Pedro and Jeffrén to the first-team squad.
Kollerik
01. 09. 2020 16.33
+0
Ta teorija bi veljala, če ne bi zraven "vihali nos" tudi takšni kalibri, kot jeTito Vilanova in Chares Puyol. InMenda ga ne vihajo kar tako, tja v tri dni, ali pa je le nekaj gnilega v tem odnosu prave + trenerja do ekipe?
Kollerik
01. 09. 2020 16.33
-2
metallica-one
01. 09. 2020 16.40
+5
Peropetarda....ja takrat je bila mocna generacija La Masie in Pep je tocno vedel cesa so sposobni ker jih je prej imel pod sabo. Franka je odnesla slačilnica in sicer zelo mocni trio Roni Deco in Etoo. Pep je temu naredil konec in je vpeljal svojo La Masio v prvi plan . Roni zame en najboljsih igralcev ,naravni talent in je nogomet igral iz užitka je pac dal prednost zuranju. Zal mu kot Decu ni ostalo druge kot zapusti Barco. Etoo se je se nekaj kregal eno leto potem pristal na klopi in ko je videl da je vrag s Pepom odnesel šalo je spet pridno treniral in postal spica ki jo iščeš. Tako da se strinjam s tvojim mnenjem o pepu in njegovi avtoriteti.
User416781
01. 09. 2020 17.22
+0
No, da bi ravno v tistih letih vstopila neka huda generacija iz La Masie, se ne spomnim. Seveda pa je v vsaki generaciji Barce kakšen produkt iz te šole...in tako so takrat bili ekipi že igralci, kot so Messi (bolj na začetku svoje poti) in takrat že uveljavljeni Iniesta in Xavi...
User416781
01. 09. 2020 17.29
+1
@kolerik - take pripombe pa so vedno bile, pod vsakim trenerjem in predsednikom. Meni se zdi v redu, da želi Koeman postaviti čisto vse znova, ker Barca to potrebuje. Dajmo počakat, da vidimo kako bo to izgledalo na igrišču. Ja, ni prav, da Messi odhaja na tak način, ampak je pa čas da gre. Očitno pa sam želi oditi na tak način, saj se mi zdi, da nima cohones, da pove predsedniku v obraz, da ima dovolj. In sedaj je na sestanek poslal očija. Oglasila pa sta se, zanimivo, le Suarez in Vidal, ki jima je tudi na igrišču Messi serviral žoge. Messi je tudi pripomogel k razdorom v ekipi. Kako bi se tebi zdelo, da se ti uresniči želja in zaigraš za Barco...ampak potem ugotoviš, da slučajno nisi všeč (pazi, zato ker se on ni strinjal s tvojim prihodom) največjemu zvezdniku v klubu, ki je slučajno Messi? A bi igral samozavestno, bi imel voljo do igre...(Griezmann)...?
samomojemnenje
01. 09. 2020 18.05
+3
Griezmann je igral, kot se reče, v krču. Stalno je pogledoval proti Messiju, kaj bo Messi rekel. Tudi nekajkrat, ko je bil v poziciji, da strelja, je na silo iskal messija in mu podajal, čeprav je bil sam v lepši poziciji.
Kollerik
01. 09. 2020 19.14
+2
Vsaka medalja ima dve plati, tako tudi tale okoli Messija in Suareza. Ti omenjaš drugo plat, ki tudi dosti drži. Za Griezmanna so res že ptički čivkali, da ga Leo ne mara, že zaradi tega ne, ker so ga pripeljali namesto njemu tako ljubega Neymarja. To drži. Kot tudi drži, da je Valverde z neprimernim igralnem mestu in nazadnje z čedalji manjšo minutažo v igri blokiral Coutinha. Zdaj se bodo vsi lahko na novo sprostili in igrila na nek nov način, brez za Barco dlje časa tako izrazite "Messidependence".
BellaCiao
01. 09. 2020 15.02
+6
Barcelona niti senca kluba Mes que un Club....od legende, se lahko poslovi na dostojanstven način!
User416781
01. 09. 2020 15.36
+7
...če se pa legenda ne želi posloviti na dostojen način...vse pa tudi ne morejo kar požreti...
Kollerik
01. 09. 2020 17.20
+5
Messi po moje že ve, zakaj se poslavlja na takšen način. Nabirati se je moglo že dolgo.
User416781
01. 09. 2020 17.34
+1
Če se je nabiralo dolgo, bi dal odpoved junija. Ne dela pa s tem usluge niti sebi niti klubu.
borjac
01. 09. 2020 14.59
+7
Messi je sedaj izredno pameten in pravi kaj vse je on napravil za Barcelono itd. , pozabil pa je kaj vse je Barcelona naredila za njega, ko je imel 14 let je samo Barcelona verjela v njega, kupovali so zanj zelo drage rasne hormone, ker je Messi imel probleme z rastjo, in vzeli so ga v svojo nogometno šolo, sedaj se napihuje z milijoni, hoče oditi brez odškodnine itd., kar se tiče poštenosti, pri vseh milijonih ki jih ima je še državo opeharil za davke, mislim da, če ne bi Messi imel razumevajočih ljudi v Barci, bi sedaj z harmoniko igral tango na kakšnem mostu v Buenos Airesu.