Nogomet

Saj ni res, pa je: Adriana poškodoval navijač, bo branil 35-letnik?

Liverpool, 16. 08. 2019 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Liverpoolov vratarski glavobol se nadaljuje, potem ko je Jürgen Klopp pred drugo ligaško preizkušnjo nove sezone razkril, da je novinec Adrian, junak nedavnega superpokalnega obračuna s Chelseajem, poškodovan. Španca naj bi nehote v gleženj udaril eden od navijačev, ki mu je ob Špancu na zelenici zdrsnilo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Ob zmagi nad Chelseajem Liverpoolčani plačali visoko ceno
    02:23
    Iz 24UR: Ob zmagi nad Chelseajem Liverpoolčani plačali visoko ceno
  • Posnetek vdora navijača, ki je med proslavljanjem nogometašev Liverpoola trčil z vratarjem Adrianom
    00:53
    Posnetek vdora navijača, ki je med proslavljanjem nogometašev Liverpoola trčil z vratarjem Adrianom

Nogometaši Liverpoola so superpokalni obračun v Istanbulu proti Chelseaju odigrali z novincem med vratnicama. Španec Adrian je spisal izjemno zgodbo in po tem, ko je namesto poškodovanega Alissona Beckerja vskočil že na uvodni tekmi Premier League z Norwich Cityjem, je za aktualne zmagovalcev Lige prvakov debitiral še na evropskih zelenicah in bil v sredo junak svojega moštva po izvajanju enajstmetrovk.

Posnetek s tribune prikazuje navijača, ki je z nogama silovito priletel v skupino nogometašev Liverpoola: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Adrian je ob zmagi nad Chelseajem sicer blestel že v rednem delu in kasnejšem podaljšku, nato pa jo je med proslavljanjem naslova očitno skupil, ko je nesrečno trčil z enim od navijačev. Jürgen Klopp je razkril, da je zaradi udarca v gleženj njegov nastop na tekmi pri Southamptonu ta konec tedna pod vprašajem, to pa pomeni, da bi lahko priložnost dobil 35-letni veteran Andy Lonergan, ki se je prav tako šele pred kratkim pridružil rdečim, s katerimi je poleti sicer že treniral. Lonergan bi po podatkih Opte pri 35 letih in 302 dneh starosti postal najstarejši Anglež, ki bi debitiral v Premier League v 21. stoletju.

Adrian (na fotografiji) proslavlja po zmagi nad Chelseajem.
Adrian (na fotografiji) proslavlja po zmagi nad Chelseajem. FOTO: AP

Gleženj mu je otekel
"Navijač je nekaj preskočil, zdrsnilo mu je in brcnil ga je v njegov gleženj," se je dogodka spominjal Klopp. Vse skupaj naj bi se zgodilo takrat, ko so nogometaši Liverpoola z nemškim trenerjem na čelu pritekli v objem vratarju, ki je ubranil odločilni peti strel v seriji napadalcu Tammyju Abrahamu.

"Danes sem govoril z njim (Adrianom, op. a.) in rekel je, da je veliko boljše, a moramo počakati in videli bomo," je na novinarski konferenci v Liverpoolu presenetil Klopp. "To je noro. Radi imamo naše navijače, o tem ni dvoma, a če bi lahko prenehali s tem ... Igrali smo proti (Manchester, op. a.) Cityju in nekdo je tudi takrat pritekel na zelenico. Pri Norwichu je bil prav tako nekdo. To ni smešno. Kot dekle v finalu Lige prvakov, zaslužila je veliko denarja. Kaj moremo?"

Lonergan je pripravljen
Klopp je še povedal, da je Lonergan, ki je že v Istanbulu sedel na klopi, pripravljen za nastop, če tri leta mlajši Adrian res ne bi mogel nastopiti, medtem ko naj bi se prvi vratar in eden od junakov minule sezone Alisson zaradi poškodbe mečne mišice vračal še vsaj nekaj tednov. Težave z zapestjem je imel tudi dosedanji tretji vratar, 20-letni Caoimhin Kelleher, zato se je Klopp s sodelavci tudi odločil podpisati pogodbo z Lonerganom, ki je nazadnje branil v tretji ligi za Rochdale.

"Andy Lonergan trenira s Kelleherjem in imamo ju na razpolago, če bi se morali odločiti," je še povedal Klopp. "Teden pred Adrianom je Lonergan že treniral z nami. Bomo videli. Kelleher ima potencial, a ni še stoodstoten."

VERJETNOST

TEKMA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
20. 08. 2019 09.22
Morda to v resnici sploh ni bil navijač liverpoola....
cripstoned
16. 08. 2019 18.14
+2
vsemogocni navijaci liverpoola...malo za hec...
adidasler
16. 08. 2019 14.22
+7
v bistvu je varnostnik navijaca vrgel iz ravnotezja ko ga je poskusal zaustaviti. totalno nesrecno
JOSEPH HAYDN
16. 08. 2019 13.58
+15
Tragi-komično vseeno pa čimprejšnje okrevanje Adrian
TheNormalOne
16. 08. 2019 13.20
+17