Nogomet

Salah: Igrati za Real ali Barcelono? Kdo ve ...

Liverpool, 19. 12. 2020 07.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Najboljši egiptovski nogometaš zadnjih let Mohamed Salah se je v daljšem pogovoru za madridski časnik As dotaknil številnih aktualnih tem. Spregovoril je tudi o svojem statusu v Liverpoolu, pričakovanjih za drugo polovico sezone, v kateri bodo rdeči iz Anfielda naskakovali vse mogoče lovorike, o legendarnem Diegu Armandu Maradoni in še čem.

Mohamed Salah v dozdajšnjem delu sezone vnovič spominja na starega dobrega Salaha, ki je v predlanski sezoni 2018/19, v kateri je moštvo Liverpoola na impresiven način pokorilo vso nogometno Evropo s slavjem v elitni Ligi prvakov, dosegal zadetke kot za šalo.

V zanimivem intervjuju za ugledni španski časnik As se je najboljši egiptovski nogometaš zadnjih let razgovoril o številnih aktualnostih, povezanih z novo nogometno realnostjo. Uvodoma je 28-letnik izrazil zadovoljstvo ob zadnji prvenstveni zmagi na derbiju kroga proti v tej sezoni odličnemu Tottenhamu. "Ta zmaga je prišla v najboljšem mogočem trenutku za nas, saj smo pred tem nanizali nekaj tekem, na katerih nismo bili strelsko učinkoviti. Igra je že bila na visoki ravni, posest žoge odločno v našo korist, a manjkala je boljša realizacija priigranih priložnosti. S to zmago nad odličnim rivalom smo največjim konkurentov poslali jasno sporočilo, kaj je naš glavni cilj sezone," o pomembnosti osvojenih treh točk v dvoboju proti zasedbi, ki jo s trenerske klopi odlično vodi portugalski trenerski mag Jose Mourinho, pravi Salah, ki ravno v Tottenhamu vidi enega od največjih tekmecev za končno zmagoslavje v angleški Premier League.

'Spursi' (za zdaj) največji konkurenti
"Ne razumeti napak, toda 'Spursi' so od vseh največjih konkurentov - vsaj v tej prvi tretjini sezoni - pokazali največ. Zavedamo se, da nas čaka še veliko zahtevnih preizkušenj; tu so še domača pokalna tekmovanja in Liga prvakov, ki je prav tako eden od pomembnejših ciljev v sezoni. Skratka, dolga pot je še pred nami, ki pa se je veselimo iz dneva v dan. Vsaka tekma prinaša nekaj novega in predvsem številne priložnosti, da pokažemo in dokažemo, da smo vsem osvojenim lovorikam navkljub v zadnjih letih še vedno lačni velikih zmag in lovorik," poudarja kapetan egipčanske nogometne izbrane vrste, ki je na vprašanje o svoji prihodnosti v mestu Beatlov ponudil politično korekten odgovor.

Mohamed Salah (na sliki v sredini) verjame, da Liverpool lahko ubrani naslov angleškega državnega prvaka.
Mohamed Salah (na sliki v sredini) verjame, da Liverpool lahko ubrani naslov angleškega državnega prvaka. FOTO: AP

Prihodnost na Anfieldu (izključno) v rokah kluba
"Na Anfieldu uživam že nekaj let. Moštvo je odlično in konkurenčno vsem ostalim iz najvišjega kakovostnega razreda. Podaljšal sem pogodbo do konca sezone 2022/23, a to še ne pomeni, da jo bom oddelal do konca. Moja prihodnost je bolj ali manj v rokah kluba, ki se bo izjasnil o tem vprašanju. Sam se ne obremenjujem s to temo, saj je moja edina dolžnost, da iz tekme v tekmo prikazujem najboljše mogoče predstave in s tem prispevam svoj delež k uspehom kluba. To je zame najpomembnejše. Nikoli nisem lovil posamičnih lovorik, čeprav tudi te godijo, a niso tako pomembne kot tiste klubske. Najlepši občutek je, ko se lahko s soigralci veseliš nečesa pomembnega. Velikega, če želite. Kot je bila, denimo, predlanska zmaga v Ligi prvakov," se najlepšega trenutka v dozdajšnjem delu kariere spominja egiptovski nogometni bog.

Godita zanimanji Reala in 'Barce'
O tem, da je Salah v zadnjih letih postal eno od najbolj vročih imen na vsakokratni 'podivjani' nogometni tržnici, smo na naši spletni strani pisali že večkrat. Kar potrjuje tudi nogometaš sam.

"Zavedam se, da me v svojih vrstah želijo videti tudi nekateri najboljši klubi na svetu. Med katere seveda spada tudi 'moj' Liverpool. Toda če me zdaj vprašate, za koga bi raje igral - Barcelono ali madridski Real -, vam pravega odgovora v tem trenutku ne morem ponuditi. (smeh) Oba kluba pripadata najvišjemu razredu svetovnega klubskega nogometa - bogati zgodovina in tradicija, osvojene lovorike, ugled v svetu, vpliv največjih zvezdnikov na mlade ljudi dovolj zgovorno priča o veličini teh dveh velikanov ... Je pa, kot sem že dejal, vse odvisno od vodstva Liverpoola, ki drži ključe moje prihodnosti v svojih rokah," se Mohamed Salah morebitne selitve na Santiago Bernabeu ali Camp Nou, če bi seveda prišlo do resnejših pogajanj, ne bi branil. 

Mohamed Salah (na sliki desno) v družbi klubskih soigralcev Sadia Maneja (št. 10) in Dioga Jote (št. 20).
Mohamed Salah (na sliki desno) v družbi klubskih soigralcev Sadia Maneja (št. 10) in Dioga Jote (št. 20). FOTO: AP

"Veste, če bi mi nekdo pred 10 ali 15 leti dejal, da bom igral za enega od najbolj prepoznavnih in priljubljenih klubov na svetu, bi pomislil, da se mu je zmešalo. (smeh) Nikoli nisem preskakoval stopničk v svojem nogometnem razvoju: vselej sem sledil notranjemu glasu, ki me do sedaj še ni pustil na cedilu. Moji osebni cilji so povezani tudi z egipčansko izbrano vrsto, s katero si želim odmevnejšega rezultata. Morda že na naslednjem svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer želimo pustiti vidnejši pečat. Bomo videli," v smehu pravi Salah, ki se je ob koncu dotaknil smrti legendarnega argentinskega virtuoza Diega Armanda Maradone

'Maradona je bil zunaj vseh okvirjev.'
"Ko govorimo o tako velikem nogometašu, je težko najti ustrezne besede, s katerimi bi opisali vse, kar je dosegel na svoji izjemni poklicni poti. Bil je vzor mnogim nogometašem, vključno z menoj. To, kar je Maradoni uspevalo na zelenici, je le še redkim pred njim. Bil je velemojster svojega posla, njegova ljubezen do nogometa je bila brezmejna, zato je bil tako zelo uspešen. Vse nas je njegova prezgodnja smrt močno šokirala in prizadela. Saj ste sami videli, kako se je ves svet odzval na to tragično novico. To je življenje, a spomin na njegovo nogometno virtuoznost bo ostal večen," je zaključil napadalec 'redsov'.   

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

edenhazard
23. 12. 2020 09.31
Res ne razumem zakaj bi nekdo sel v real ali pa barco sedaj. Trenutno te dva kluba nista kar sta bila nekaj let nazaj, potem pa je tukaj se korona zaradi katere sta kluba v velikih izgubah .Da o ravnanju z nogometasi sploh ne govorim. Ce so pametni bodo ostali kjer so vsi ti ki rinejo v Španijo
sp9s
19. 12. 2020 18.17
+1
v tem trenutku lpool boljši od obeh
Roglič šampion
19. 12. 2020 15.35
+4
danes 2 gola plus asistenca. 13 golov v premier ligi letos. Odlicno salah, spet
Konan
19. 12. 2020 15.37
-2
Kollerik
19. 12. 2020 17.12
-3
Mazda, nikar tako naglas, bo spet priletel od nekod kak razjarnik 😁
resnicaosvobaja
19. 12. 2020 14.48
-2
Cripsi se ti zdi, da je Vinko postal pomemben člen Reala tisti trenutek, ko je Benzema sklenil, da mu ne bodo več podajali
realmadrid the best
19. 12. 2020 14.11
+1
Salah bi bil realu še kako dobrodošel
slo_veter
19. 12. 2020 15.36
+2
malce spominja na Messi .. ko prodre iz desne v levo nad 16 m prostor. .ima pa malce problem ko je res gužva.. takrat pa je Mane boljši. Današnja tekma pokazala kvalitete obeh ..
slo_veter
19. 12. 2020 15.39
+2
gledam zastojn Premier L. preko nekega arabskega kanala .. to je noro .. 10 min po vsaki tekmi samo Salah Salah Salah ... Salah .. In to v svetu miljard in 200 milj ljudi, in tma je Salah pravo "božanstvo".
cripstoned
19. 12. 2020 10.36
-1
rajsi saneja kot salaha...salah je prekrhek igralec za laligo...pravtako pri liverpoolu kaze svoj pravi obraz...on lahko solira medtem ko zameri saneju ko mu ne poda...zdaj se je spravil se na kloppa ko ga je zamenjal zaradi preslabe igre....pravtako tako ga boli uspeh dioga jote ki ga je v svoji krstni sezoni povsem zasencil...zdaj pa je aktiviral svojo pr ekipo da na taksen nacin pred januarskim transferskim rokom opozirjo ostale klube da je salah naprodaj....salah v psg pojdi tam je mesto za taksne...
samomojemnenje
19. 12. 2020 10.47
+5
Nebulozar Cripstoned spet pada v svoji dvojnosti in piše, da je Salah prekrhek za LaLigo. Medtem, ko vehementno ponavlja, da Messi ni za Premier ligo, ker bi tam naj bile močne obrambe, naj bi se igralo bolj "moško". In Salah igra v tej "moški" ligi. Imam občutek, da v svoji razdvojenosti pri Cripstonedu leva polovica možganov ne ve, kaj počne desna polovica.
User416781
19. 12. 2020 11.25
+6
Prekrhek igralec za La Ligo? A ti sploh veš kakšen nogomet se igra v angleški ligi? Pojma nimaš o čem pišeš.
hrvat_Ante
19. 12. 2020 11.30
+8
User513426
19. 12. 2020 13.45
+2
hotel je napisati SANJE pa je črko pojedu, kot malo dete. upsss saj je malo dete
Roglič šampion
19. 12. 2020 14.36
+0
jota zasencil salaha? saj ne da je salah najboljsi strelec premier lige z 11 goli, dosegel pa je se 3 gole v ligi prvakov in je prvi strelec in igralec liverpoola. Pa kaj teb ni jasno cripstoned. In sane? Sane je igralec bayerna, ne liverpoola. Dej, z vsako izjavo dokazujes, da nimas pojma. Ne delaj se strokovnjaka, ker nisi. Mal preveri preden kaj napises, da se ne bos sramotiv z vsako izjavo
Roglič šampion
19. 12. 2020 14.39
+1
sploh je pa zadnje 4 sezone salah ves cas najboljsi strelec redsov. Zadnja leta ves cas eden najboljsih igrakcev na svetu
Konan
19. 12. 2020 15.38
-1
Whippet
19. 12. 2020 09.41
-6
kdo je to? glede na vso pozornost ko mu jo namenjate je nek hud dohtar al pa znanstvenik... Aja ne, sam neko žogo brca, kr neki
slo_veter
19. 12. 2020 09.44
+2
ja Whippet nekdo ki samo žogo brca.. in ga pozna večina sveta. Za Arabce pa predsednik in prerok v enem :) tako da njegova tržna vrednost 100mil ++ drugače pa nogometaš, ki ti popoldan, no za pikico boljši.
slo_veter
19. 12. 2020 09.39
+4
bomo videli ob 13:30 so v Londonu in nasproti Crystal Palace (zaprta obrambna postavitev) . Sicer sem LIV fan samo letos še marsikaj ne špila tako kot bi moralo.
Klavdij Volk
19. 12. 2020 10.13
+5
Vse ekipe,ki igrajo bunker mi gre na bruhanje.Še posebej italijanske ekipe i reprezentanca.
Kollerik
19. 12. 2020 11.47
-2
Glede na prejšnja leta, ko res niso bili s temi svojimi bunkerji zanikamor, so danes boljši
cripstoned
19. 12. 2020 09.25
-18
sebicnezi in zahrbtnezi stran od reala... real je prevelik klub za salaha...
Fuzbaler
19. 12. 2020 09.38
+8
Mislim, da bi bil še kako vesel, če bi realu uspelo pripeljati Salaha namesto kakšnega Jovića.
Kollerik
19. 12. 2020 09.52
+4
hahahahaha, spet original cripsizem za zabavo :))
265004
19. 12. 2020 09.59
+1
crisp se strinjam....Hazard,Jovič in Vinko-trije mušketirje+crisp je štiriperesna deteljica.....
cripstoned
19. 12. 2020 10.33
+1
hazard, jovic in vinko so kljub temu osvojili nekaj....kaj so pri barceloni osvojili coutinho, grizman in de jong...skoraj polovico milijarde vredni igralci?
User416781
19. 12. 2020 11.29
+4
Hazard je igral koliko tekem doslej? Jović igra vsako tretjo tekmo nekaj minut. Vinko ko pa pride na igrišče pa včasih ne veš, če igra za svojo ekipo ali za nasprotnika.
cripstoned
19. 12. 2020 12.08
-4
zaradi mene ce se hazarda in jovica jutri proda...vinkota pa kar na miru pustit...fant je in bo pomemben clen real madrida se naprej...
Konan
19. 12. 2020 13.13
+3
Naš krhin je tudi bil prvak pa je na klopi sedel haha, ej kripl kripasti
Kollerik
19. 12. 2020 13.37
-1
Ti pa imaš "pojma". Smo videli kako dober je ta tvoj vinko, ja. Rudonja Real Madrida...
User513426
19. 12. 2020 13.50
+0
ejga crisp, a si ziher da je vinko fant. na terenu mi večinoma deluje ko izgubljena punčka
Roglič šampion
19. 12. 2020 14.45
+1
zakaj je salah sebicnez, zahrbtnez? Kdo si ti, da bos sodil kaksen clovek je? Ga poznas cripsi?