Nogomet

Salah in egiptovska nogometna zveza spet na nasprotnih bregovih

Liverpool, Kairo, 27. 08. 2018 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Napadalec Liverpoola in nogometne reprezentance Egipta Mohamed Salah je z objavo na družbenih omrežjih vnovič obudil spor z Egiptovsko nogometno zvezo, ki se sicer vleče že nekaj mesecev. Tokrat je Salah rojake obtožil, da si za reševanje nesoglasij sploh še niso vzeli časa.

Mohamed Salah

Prerekanje med Mohamedom Salahom in Egiptovsko nogometno zvezo (EFA) se je začelo že spomladi, na površje pa je priplavalo ob najbolj neprimernem trenutku ‒ med svetovnim prvenstvom v nogometu, kjer so Egipčani izpadli že po skupinskem delu. Po povratku iz Rusije so se v javnosti pojavila celo ugibanja o tem, če bo najboljši strelec minule sezone v Premier League in član Liverpoola sploh še kdaj oblekel reprezentančni dres.

"Nekaj običajnega je, da nogometna zveza poskuša rešiti težave njenih igralcev, da se lahko počutijo dobro, a v bistvu je to, kar vidim, ravno nasprotno," se je Salah zdaj odzval prek Twitterja in nadaljeval: "Nekaj običajnega je, da ignorirajo moja sporočila in sporočila mojega odvetnika. Ne vem, čemu vse to? Mar nimate časa, da bi nama odgovorili?!"

Vmešal se je tudi znani poslovnež
EFA se je v izjavi za javnost odzvala z besedami, da se bodo o Salahovih zahtevah pogovarjali v ponedeljek. Agent 26-letnega zvezdnika Ramy Abbas je prav tako prek Twitterja razkril, da njegov varovanec zahteva zagotovila glede nemotenega bivanja v domovini med reprezentančnimi akcijami in tudi zagotovilo, da EFA nikoli več ne bo kršila pravil glede uporabe Salahove podobe oziroma trženja le-te.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kar je preveč, je preveč," je čivknil Abbas. Salahove besede imajo v Egiptu seveda velik pomen, saj ga imajo rojaki za narodnega heroja. Eden najslavnejših poslovnežev v državi, Naguib Sawiris, je v vroči razpravi na spletu pozval k odstopu vodilnih pri EFA.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spor telekomunikacijskih pokroviteljev
"To, da tako ravnajo z egiptovsko figuro, kakršna je Mohamed Salah, ki je dvignil ime države na nepredstavljiv način, se ne bi smelo zgoditi ... Odstopite in nas odrešite po tem velikem polomu," je na Twitterju zapisal Sawiris. 

Egiptovska reprezentanca je na SP v Rusijo poletela z letalom, ki je bilo brez njegove vednosti "okrašeno" s podobo Salaha. Takrat se je začel spor med nogometašem, EFA in pokroviteljem WE, saj ima Salah sklenjeno pogodbo s podjetjem Vodafone, velikim telekomunikacijskim tekmecem WE.

Na udaru kritik zaradi Kadirova
Med nastopanjem v Rusiji se je vse skupaj še zakuhalo zaradi obiskov kontroverznega čečenskega voditelja Ramzana Kadirova, ki se je v Groznem, kjer so Egipčani pripravljali na tekme skupinskega dela, večkrat fotografiral s Salahom in mu podelil tudi "častno državljanstvo". Salah se je zaradi fotografij s Kadirovom, ki ga bremeni več obtožb grobega kršenja človekovih pravic, znašel na udaru kritik. 

Egipčane bo sicer v naslednji kvalifikacijski ciklus popeljal izkušeni mehiški strokovnjak Javier Aguirre, ki bo ekipo vodil že proti Nigerju na prvi tekmi v lovu na vozovnice za Afriški pokal narodov. Salah je sicer zabil edini gol sobotne ligaške tekme z Brighton & Hove Albionom in svojemu Liverpoolu pomagal do nove zmage in prvega mesta na lestvici Premier League.

LIVERPOOL

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.