Nogomet

Manchestrski derbi pripadel sinje-modrim, Chelsea in Arsenal zgolj do točke, zmaga Liverpoola

Liverpool, Manchester, London, 11. 11. 2018 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V 12. krogu angleškega prvenstva so bile vse oči usmerjene v Manchester, kjer sta se udarila mestna tekmeca City in United. Zmage so se veselili sinje-modri, ki so utrdili svoj položaj na vrhu lestvice (3:1). Tri točke proti Fulhamu sta Liverpoolu priskrbela Mohamed Salah in Xherdan Shaqiri (2:0). Tekma med Chelseajem in Evertonom pa se je končala brez zadetkov (0:0), Arsenal pa si je v zadnjih minutah zagotovil točko proti Wolves (1:1).

Nogometaše Manchester Uniteda je po zahtevnem gostovanju v Torinu, kjer so zadali dragocen poraz Juventusu, čakal nov preizkus. Na Etihadu so se v manchestrskem derbiju pomerili z Cityjem, aktualnim prvakom, ki tudi v novi sezoni velja za enega glavnih favoritov. City je med tednom z visokih 6:0 zmlel Šahtar.

Bobby Charlton in Mike Summerbee sta se pred tekmo poklonila padlim v prvi svetovni vojni.
Bobby Charlton in Mike Summerbee sta se pred tekmo poklonila padlim v prvi svetovni vojni. FOTO: AP

Rdeči vragi na derbiju niso morali računati na Paula Pogbaja, ki je na tekmi z Juventusom staknil udarec, namesto njega je priložnost v začetni enajsterici dobil Maurane Fellaini. Po poškodbi se je vrnil Romelu Lukaku, a obsedel na klopi za rezerviste, zraven Alexisa Sancheza, ki je mesto v prvi postavi prepustil Marcusu Rashfordu.

Začetek tekme je pripadel sinje-modrim. Fernandinho je z natančno podajo zaposlil Bernarda Silvo, slednji pa je poslal močan udarec proti vratom Davida de Gee, a se je žoga odkotalila mimo desne vratnice. Trud domačih, ki so bili podjetnejši v uvodnih minutah se je obrestoval že v 12. minuti, z leve strani je podajo pred vrata poslal Raheem Sterling, tam jo je prestregel Silva in jo podal nazaj Davidu Silvi, ki je zatresel mrežo vragov. Domači so bili nevarni tudi v nadaljevanju polčasa. Po podaji Silve je do priložnosti prišel Sergio Aguero a zatresel le zunanji del mreže.

Argentinec je moral za zadetek počakati do drugega polčasa, natančneje do 48. minute. Po dvojni podaji z Riyadom Mahrezom je poslal žogo med rokami de Gee naravnost v mrežo. Deset minut po prejetem zadetku pa so se med strelce vpisali tudi varovanci Joseja Mourinha. Romelu Lukaku, ki je vstopil v 57.minuti, je stekel proti vratom Edersona, ta pa ga je s prekrškom zaustavil in sodnik je pokazal na belo točko. Anthony Martial ni izpustil priložnosti, z natančnim strelom v desni zgodnji kot je zmanjšal zaostanek Uniteda.

Manchester City je z novo zmago utrdil svoj položaj na vrhu prvenstvene lestvice.
Manchester City je z novo zmago utrdil svoj položaj na vrhu prvenstvene lestvice. FOTO: AP

City se je odzval s strelom Fernandinha v spodnji levi kot, a je de Gea z izjemno požrtvovalno obrambo preprečil novo veselje domačih. Mourinho je v ogenj poslal strelca s Torina Juana Mato in Sancheza. V 82. minuti se je sinje-modrim ponudila nova priložnost, a jo je z nenatančnim strelom zapravil Ilkay Gundogan, ki je vstopil namesto Aguera. Zato pa se je nemškemu reprezentantu sreča nasmehnila štiri minute kasneje, ko se je po podaji Silve znašel na štiri oči z gostujočim čuvajem mreže in še povišal prednost Cityja ter sinje-modre s tremi točkami obdržal na vrhu lestvice. 

TEKMA

Everton odščipnil točki modrim
Nogometaši Chelseaja so na Stamford Bridge gostili Everton. Modri so bili večji del tekme podjetnejši, že v prvem polčasu so po zaslugi Marcosa Alonsa nevarno ogrozili vrata Jordana Pickforda, a so le ta ostala zapečatena. Tako je bilo tudi v drugem polčasu, ko je izjemno priložnost za vodstvo zapravil Willian. Slednji je pred vrati gostov našel nekaj prostora za strel, a je žoga le za las zgrešila levo vratnico.

Zadetek Alvara Morate, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja, razveljavljen.
Zadetek Alvara Morate, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja, razveljavljen. FOTO: AP

Že v naslednjem napadu je bil nevaren Eden Hazard, čigar žoga se je odbila od enega izmed branilcev, a to Pickforda ni zmedlo in v zadnjem trenutku je žogo preusmeril čez prečko. Nekaj minut za tem je Everton rešila vratnica, ki jo je po lepi napadalni akciji zatresel prav Alonso, v 72. minuti pa se je mreža Pickforda le zatresla, a je sodnik zadetek razveljavil, v prepovedanem položaju je bil Alvaro Morata

Potem, ko je Fulhamu uspelo zatresti mrežo domačih, a je bil zadetek Aleksandra Mitrovića zaradi prepovedanega položaja razveljavljen, so se varovanci Jürgena Kloppa odzvali s protinapadom, po katerem se je med strelce vpisal Salah. Redsi so bolje vstopili tudi v drugi polčas in že v 53. minuti povišali vodstvo po zadetku Shaquirija. Po lepem predložku Andrewa Robertsona pred vrata Rica je z volejem zaključil švicarski reprezentant ter s tem še potrdil nove tri točke domačega moštva. 

TEKMA

Priložnost je vse od prve minute dobil tudi Fabinho.
Priložnost je vse od prve minute dobil tudi Fabinho. FOTO: AP

Redsi do novih treh točk proti Fulhamu
Nogometaši Liverpoola so po bolečem porazu v Beogradu celili rane v angleškem prvenstvu. Na Anfieldu je gostoval klub z dna lestvice Fulham, ki mu doslej v sezoni niti enkrat ni uspelo ohraniti nedotaknjeno mrežo. Nič kaj drugače ni bilo tudi tokrat. Redsi so bili podjetnejši vse od začetka polčasa, kot prvi je proti vratom nevarno ustrelil Xherdan Shaquiri, ki je sicer izpustil gostovanje pri Crveni zvezdi, a je žoga le za las zgrešila desno vratnico.

Dobro razpoložen je bil tudi najboljši strelec angleške Premier League minule sezone Mohamed Salah, a je njegovo veselje dvakrat s požrtvovalno obrambo preprečil Sergio Rico. Zato pa je bil gostujoči čuvaj mreže popolnoma nemočen v 41. minuti, ko je Egipčan le uspel kronati premoč redsov.

TEKMA

Izid 12. kroga Premier League: 

Manchester City - Manchester United 3:1 (1:0)
Silva 12., Aguero 48., Gundogan 86.; Martial 58./11m

Arsenal - Wolves 1:1 (0:1)
Mkhitaryan 86.; Cavaliero 13.

Chelsea - Everton 0:0

Liverpool – Fulham 2:0 (1:0)
Salah 41., Shaquiri 53.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mpk2
11. 11. 2018 21.02
+8
Tudi če bi Pogba igral ne bi bilo nič bolje... ded naj si frizure dela pa bo to to... Ni mi jasno zakaj Mata se vedno ne igra več, ko pa vedno znova dokazuje da je najboljši centralni oz. nasploh v Unitedu
Fuzbaler
11. 11. 2018 20.04
+15
City za 3 klase boljsi nasprotnik,pa se zdelo se je da niso sli napouno.
Anticripstoned
11. 11. 2018 19.51
+20
Pep spet ponižal Jožeta...prej ga je z Barco tolkel zdej s cityjem.
ehjaehja
11. 11. 2018 20.33
-9
krnekilojz
11. 11. 2018 21.17
+9
Anticripstoned
11. 11. 2018 22.39
+6
zapiralec to je tekma city united...najdi si strokovno pomoč
FCBarcaa
11. 11. 2018 18.10
+3
Shaqiri in ne Shaquiri
MKII
11. 11. 2018 16.28
+6
Allez Allez 👍♥️❤️