Nogomet

Salah je zaradi Mourinha pri Chelseaju jokal: Neusmiljeno ga je napadal

London, 17. 02. 2023 15.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

John Obi Mikel je bil nogometaš Chelseaja v času, ko je bil glavni trener Jose Mourinho, člana londonskega kluba pa sta bila tudi danes ena najboljših nogometašev na svetu Mohamed Salah in Kevin De Bruyne. Zgodbi obeh nogometašev sta se v Londonu zaključili klavrno, velik razlog, zakaj se je to zgodilo, pa je po mnenju Mikela tudi odnos Mourinha do igralcev.

John Obi Mikel je bil član Chelseaja od leta 2006 do 2017. V tem času je bil Mohamed Salah Chelseajev igralec od leta 2014 do leta 2016. V resnici je za ta klub igral zgolj v letu 2014, ko je prestopil iz Basla. Takrat je bil njegov trener Jose Mourinho, ki je v sezoni 2014/2015 tudi osvojil naslov prvaka Premier lige. Kljub klubskemu uspehu v tem času odnos Salaha in Mourinha po besedah Mikela nikoli ni bil pretirano pozitiven.

Na koncu je Salah pod vodstvom portugalskega trenerja v dresu modrih odigral borih 18 tekem, na katerih je dosegel zgolj dva gola. Sledili sta obdobji pri Fiorentini in Romi, na koncu pa najuspešnejše obdobje v Liverpoolu, kjer Salah blesti še danes. Mikel je do odnosa med Mourinhom in Salahom prišel s pomočjo italijanskega stratega Carla Ancelottija, ki je bil njegov trener v Londonu od leta 2009 do leta 2011. "Moj najljubši trener pri Chelseaju je bil Carlo Ancelotti. Njegov način komunikacije z igralci je tako miren, nikoli ni dvignil glasu. Svoje sporočilo je posredoval na drugačen način. Drugi trenerji se derejo nate," je trenutnega trenerja Real Madrida opisal nekdanji vezist.

Mohamed Salah
Mohamed Salah FOTO: AP

"Mourinho je bil popolnoma drugačna 'žival'. Ko je Mourinho pred začetkom drugega polčasa pred prihodom v slačilnico odšel na stranišče, sem se ga bal. Zagotovo sem se ga bal. On je tako posredoval svoje sporočilo," je strahospoštovanje do trenutnega trenerja Rome opisal Mikel. "Spomnim se, kaj je storil Mohamedu Salahu. Mislim, da je na neki tekmi igral slabo in Mourinho je prišel v slačilnico in ga napadel, neusmiljeno ga je napadel. V drugem polčasu je jokal v slačilnici," je dodal o odnosu Mourinha in Egipčana. "Jokal je in Mourinho mu ni pustil, da odide na igrišče v drugem polčasu. Zamenjal ga je. Lažje bi ga bilo zgolj zamenjati in mu reči, da ni igral dobro," je o pristopu Mourinha dejal Mikel, ki je bil njegov varovanec, ko je Portugalec Chelsea vodil prvič in drugič.

Tudi Kevin De Bruyne je igralec, ki pod taktirko Mourinha ni zablestel v dresu Chelseaja: "Kevin je bil vedno sramežljiv fant, vedno je bil ločen od drugih in slabe volje. Nikoli nisi mogel izvleči ničesar iz njega. Ko pa ga zdaj gledam, kako igra, je to pravi užitek." 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dr.Rugelj
17. 02. 2023 19.05
+7
Muri je itak vedno bil in bo ostal precenjen trener , če že ne nesposoben,..
Eastman
17. 02. 2023 18.44
+6
A lahko prosim članke, ki vam jih prevaja Google vsaj malce lektorirate... Kakšen stavek je to: "Mikel je do odnosa med Mourinhom in Salahom prišel s pomočjo italijanskega stratega Carla Ancelottija, ki je bil njegov trener v Londonu od leta 2009 do leta 2011." ... kakšnega odnosa?
Hachi
17. 02. 2023 17.51
+2
Kake bedarije pišete! Kevin je sel iz Chelseaja, ker se je ubadal non stop s poskodbami. Ko se je koncno nekako porihtal, je pred sezono na pripravah v ZDA igral precej in odlicno. Veliko se je od njega pričakovalo,a zal je na pripravah spet prisla poskodba kolenskih vezi in spet daljsa odsotnost, to pa je pomenilo, da modri nimajo vec potrpljenja za Kevina. Salah se pa nima kaj pritozevati. Igral je precej, zacenjal tekme, a je na desnem krilu bil popolnoma izgubljen. Dejansko ni bil sposoben STOP znaka preigrati. Prisel je kot igralec, ki bo prodoren, a od tega ni bilo nic, zato je bila njegova minutaza vedno manjsa. Redkokateri igralec pri Chelseaju lahko krivi klub, da ni dobil priloznosti! A je Torres tudi malo igral, pa Werner, pa Kezman, ... Na vsak nacin so v klubu zeleli, da bi se razigrali. Kezman ne vem kolk casa ni zmogel zabiti gola za modre, da so mu potem dali streljat penal, da bi se kot vrhunski napadalec iz nizozemske lige koncno prebudil, pa se to je zastreljal. A Costa je bil tudi zapostavljen s strani trenerjev? Ne pisite neumnosti, ce se vec kot ocitno ne spoznate na zadeve.
Sortegilio
17. 02. 2023 17.10
+8
Mourinho glavni kricec da ade Bruyne pa Salah nista pri Chelseaju ostala. Drugi klubi zanjejo,kar je Chelsea sejal.
Ezkijel Bluff
17. 02. 2023 17.27
+3
No no Chelsea ni nikoli nič sejal… ker tak umetni klub nima občutka za nič .