Nogomet

Chelsea šokiral Guardiolovo četo, L'pool pred ključnim spopadom z Napolijem na vrhu

Bournemouth, 08. 12. 2018 20.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Liverpoola so v 16. krogu angleške Premier League s 4 : 0 slavili na gostovanju v Bournemouthu. S tem so nanizali še 13. zmago v angleškem prvenstvu in se povzpeli na prvo mesto ligaške lestvice, potem ko je na derbiju kroga Chelsea z 2 : 0 premagal zasedbo Manchester Cityja. Blestel je Mohamed Salah, ki je vknjižil prvi hat-trick sezone. Še posebej lep je bil njegov tretji zadetek.

Mohamed Salah je v tej sezoni do te tekme v Premier League nanizal sedem zadetkov, nikoli pa ni uspel mrežo nasprotnika zatresti več kot enkrat. To mu je uspelo na tekmi proti Bournemouthu, kjer se je izkazal s tremi zadetki. Formo je Egipčan očitno ujel v najboljšem možnem trenutku, saj Liverpool v torek na domačem Anfieldu čaka odločilna tekma Lige prvakov proti Napoliju (s prenosom na Kanalu A in VOYO ob 20.45).

Salah je blestel na stadionu Vitality.
Salah je blestel na stadionu Vitality. FOTO: AP

Mrežo domačinov na stadionu Vitality je Salah načel v 25. minuti, ko je bil na pravem mestu po strelu Roberta Firmina z razdalje. Domači vratar Asmir Begović je žogo odbil v polje, to pa je Egipčan pospravil v nebranjeni del mreže Bournemoutovih vrat. Tudi pri drugem zadetku je sodeloval Firmino. Ta je našel Salaha skoraj na sredini igrišča, nato pa je Liverpoolov napadalec vse opravil sam. Med tremi branilci domačih je uspel najti prostor za strel in presenetil Begovića za vodstvo redsov z 2 : 0. Tretji gol so si domači zabili sami, ko je branilec Steve Cook nespretno poslal žogo v lastno mrežo. Salah je v 77. minuti zabil še tretji zadetek, ta pa je bil prava mojstrovina. Žogo je dobil, ko je branilec okroglo usnje preslabo izbijal pred njim, nato pa je dvakrat polegel Begovića in se razveselil prvega hat-tricka sezone. Liverpool je prišel do trinajste zmage v sezoni, v Premier League ob treh remijih tako ostaja še neporažen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

STATISTIKA 

Konec niza neporaženosti za Manchester City, usoden Chelsea
Nogometaši Chelseaja so poskrbeli za prvi poraz varovancev Pepa Guardiole v tej sezoni angleške Premier League. Z 2:0 so na domačem Stamfordu slavili po zaslugi zadetkov N'gola Kanteja in Davida Luiza.

City bi lahko prišel do vodstva v deveti minuti, ko se je pred Kepo Arrizabalago znašel Raheem Sterling, a se je španski vratar izkazal z obrambo. Dobrih dvajset minut kasneje bi lahko precej bolje zaključil gostujoči ofenzivni vezist Leroy Sane, ki s preskromnim strelom ni povzročil pretiranih preglavic Kepi. Kdor ne da, dobi in iz prve prave priložnosti so udarili nogometaši Chelseaja. V 45. minuti se je s krasno podajo med tremi nogometaši sinjemodrih izkazal Eden Hazard, natančen strel pod prečko pa je z roba kazenskega prostora poslal N’golo Kante.

Chelsea je dobil veliki derbi na Stamford Bridgeu.
Chelsea je dobil veliki derbi na Stamford Bridgeu. FOTO: AP

V drugem polčasu bi vodstvo Chelsea lahko že v 49. minuti povišal že po prostem strelu Williana, a se je z obrambo izkazal gostujoči vratar Ederson. Na drugi strani je dobro prosti strel v 57. minuti izvedel tudi Kyle Walker, a je bil tudi tokrat na mestu španski vratar Kepa. Dvajset minut kasneje pa so znova pičili varovanci Maurizia Sarrija. Kot je izvajal Hazard, z glavo pa je iz težkega položaja zadel David Luiz. Brazilec je poskrbel za vodstvo modrih z 2:0. Častni zadetek bi v sodnikovem dodatku za sinjemodre lahko dosegel Gabriel Jeseus, a se je po strelu Brazilca z roba kazenskega prostora z novo krasno obrambo izkazal Kepa. 

STATISTIKA

Rdeči vragi prekinili sušno obdobje brez zmage
Manchester United je prišel do visoke zmage nad zadnjeuvrščenim Fulhamom (4 : 1). Rdeči vragi so prekinili serijo treh zaporednih remijev in vknjižil še sedmo ligaško zmago. Zadetke za zmago varovancev Joseja Mourinha so prispevali Ashley Young, Juan Mata, Romelu Lukaku in Marcus Rashford. Z zmago so vragi prekinili serijo brez ligaške zmage, ki je trajala več kot mesec dni. 

STATISTIKA

Do zmage je prišel tudi Arsenal, a so se za njo morali topničarji pošteno potruditi. Za tri točke proti Huddersfieldu, ki je trenutno na mestih, ki vodijo v drugo ligo, je s krasnim zadetkom poskrbel urugvajski vezist Lucas Torreira. Ta je s škarjicami z bližine izkoristil iznajdljivo podajo Pierra-Emericka Aubameyanga in v 83 minuti pospravil žogo za hrbet Jonasa Lossla.

STATISTIKA

Izidi:
Bournemouth - Liverpool 0:4 (0:1)
Arsenal - Huddersfield 1:0 (0:0)
Burnley - Brighton 1:0 (1:0)
Cardiff - Southampton 1:0 (0:0)
Manchester United - Fulham 4:1 (3:0)
West Ham - Crystal Palace 3:2 (0:1)
Chelsea - Manchester City 2:0 (1:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
09. 12. 2018 14.09
+5
vedel sem da bo chelsea zmagal....stavil single in dobil malo vec kot dvojno....guardiola lahko porabi se milijardo pa nikoli ne bo imel to kar ima sari....pojedel ga je takticno...guardiola je mislil da se bo chelsea branil in tu se je opekel....kante in hazard vceraj vrhunsko....bravo..
Trend01
08. 12. 2018 20.42
+11
Šokiral? Kako M.G., bolj malo tekme spremljaš in njih postave? Edino nevarno je, da ne bi tale zmaga preveč "Blues-om" zdaj v glavo stopila. V takšnih taktičnih tekmah se šele vidi genialnost manjkajočega De Bruyna. On je tisti, ki dela razliko. Ter seveda manjko Agüera. S tema dvema je City povsem druga ekipa. Ter tudi; nobena ekipa ne more v nedogled zmagovati. Sploh, če je na drugi strani več kot motiviran "gostitelj". Pa Sarri je Guardiolo taktično pojedel. Prvi polčas v drugi prestavi in s skoraj bunker pozicijo. Po "lucky" golu pa "letenje" po igrišču. In le tako lahko Chelsea premaguje boljše od sebe. Da pusti dušo na igrišču. Bravo Londončani; dobro so odigrali. Taktično v nulo!
tedoVV2HCmedo
08. 12. 2018 17.08
-22
Liverpoolov napad je predvidljiv. Vezisti vedno podajo Salahu.
Netajkun
08. 12. 2018 18.24
+23
Mirhollio
08. 12. 2018 21.44
+3
Kauc strokovnjak. No fajn. Super da si delil svojo genialnost z nami...
KavčStrokovnjak
09. 12. 2018 08.50
+3