Nogomet

Salah (spet) pokazal veliko srce: nagrado predal soigralcu

Bournemouth, 09. 12. 2018 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Egiptovski zvezdnik Liverpoola Mohamed Salah je po najboljši strelski predstavi sezone v Premier League in zmagi s 4 : 0 nad Bournemouthom nagrado za najboljšega posameznika tekme predal soigralcu Jamesu Milnerju. Anglež je na južni obali odigral 500. tekmo v Premier League, Salah pa mu je pripravil precejšnje presenečenje.

Salah (na fotografiji) je drugič v karieri, ko gre za tekme na Otoku, zabil (vsaj) tri gole.
Salah (na fotografiji) je drugič v karieri, ko gre za tekme na Otoku, zabil (vsaj) tri gole. FOTO: AP
Torkovo tekmo zadnjega kroga skupinskega dela Lige prvakov med Liverpoolom in Napolijem, ki bo odločala o napredovanju v osmino finala, si boste lahko ob 20.40 ogledali na Kanalu A in VOYO.

Mohamed Salah se je v karieri že nekajkrat izkazal za nogometaša z velikim srcem, tako pa je bilo tudi po ligaški tekmi v Bournemouthu, kjer je bil s tremi goli prvi junak zmage Liverpoola s 4 : 0. Toda egiptovski reprezentant, ki ga že v torek čaka ena najpomembnejših tekem z Napolijem v Ligi prvakov (prenos bo na Kanalu A in VOYO), je nagrado sredi pogovora za Sky Sports potisnil v roke soigralca Jamesa Milnerja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot je povedal Salah, se je želel tako pokloniti jubilejnemu 500. nastopu Milnerja v Premier League, čeprav si je za svoj drugi hat-trick v dresu Liverpoola (prejšnjega je začinil s še enim golom) prav Afričan zaslužil večino čestitk.

'Upam, da bova skupaj kaj osvojila'
"Ni slab način, niti slučajno (da sem spet med strelci, op. a.)," je za Sky Sports dejal Salah. "Na vrhu lestvice, danes sem zabil trikrat, nismo dobili gola. To je vse, kar lahko danes rečem. Moja pričakovanja so bila zelo visoka. A vem tudi, da so pričakovanja vseh drugih glede mene zelo visoka. Kot sem prej rekel, najpomembnejša stvar je, da smo na vrhu lestvice in da zmagamo vsako tekmo. Moram čestitati njemu (Milnerju, ki je med dajanjem izjave stal poleg njega, op. a.). Gre za izjemno kariero. Danes si jo zasluži. Za njim je izjemna kariera, zato upam, da bova skupaj kaj osvojila. A tega ne bom sprejel."

SALAH

Bournemouthov strateg Eddie Howe je po tekmi dejal, da je Salah zanj eden najboljših nogometašev na svetu. S to oceno se je pričakovano strinjal tudi Liverpoolov Jürgen Klopp, ki je svojega varovanca tudi pohvalil, da pri drugem golu ni padel, čeprav ga je z očitnim prekrškom poskušal ustaviti Steve Cook.

Klopp: Ne vem, če bi takšna gola zabilo veliko igralcev
"Mislim, da je Eddie Howe eden najboljših trenerjev, ki sem jih kadarkoli srečal, če sem povsem pošten. Kako lahko torej rečem karkoli drugega?" je na novinarski konferenci godel zadovoljni Klopp. "Karkoli storiš na nogometni tekmi, potrebuješ nekoga, da to zaključi, 'Mo' pa je pri njegovih dveh golih v drugem polčasu storil nekaj preprosto izjemnega. Ne vem, če bi v tem trenutku veliko igralcev zabilo takšna gola," je prepričan Klopp.

"Prvi je v bistvu prekršek, a želi zabiti gol, zato stoji na svojih nogah in ga zabije. Ni bil najbolj navdušujoč zaključek, a rekel bi, da je bilo precej presenetljivo. Tretji gol prav tako, kako si jo je namestil, to je bilo dobro. Glede tega, da je ostal na nogah, pa ne bi smel biti presenečen nihče. Njegova želja po doseganju golov je jasna, za nas pa je to zelo dobro. Slišal sem, da je bil pri prvem golu prepovedan položaj, preden začnejo ljudje kaj govoriti ... A res je bilo briljantno to, kar je storil, všel mi je ta miselnost."

'Fantje se borijo za vsak jard'
Nemec je seveda izjemno zadovoljen po najboljšem začetku sezone v zgodovini kluba, ki je na 16 ligaških preizkušnjah osvojil kar 42 točk in po zaslugi poraza Manchester Cityja pri Chelseaju (0:2) zavzel vrh lestvice.

TEKMA

"Mislim, da sem pred nekaj leti rekel, da moramo spisati našo lastno zgodovino. Pomembno je, a ni najpomembnejša stvar na svetu, da presežemo rekord izpred 30 let ali karkoli. Stvar je v tem ,da si želimo biti kar se da uspešni. Nihče ne ve, kaj to pomeni, to prvenstvo je tako težko igrati. Nekajkrat sem rekel: 42 točk. Ponavadi sem jih imel toliko aprila, zdaj je december. To je ogromno. To je izjemno, fantje pa si zaslužijo vse pohvale za to, ker se borijo za vsak jard," je pristavil Klopp.

LIVNAP

LESTVICA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KavčStrokovnjak
10. 12. 2018 10.20
-5
Zaradi takšnih potez si po mojem Mo avtomatsko brezpogojno zasluži zlato žogo.
mptour
10. 12. 2018 07.37
+12
Kdaj bo Modrič to naredu?
George12
09. 12. 2018 22.09
+3
Link: youtu.be/9RSreRNYEfE Pri 5:37 dejansko reče "fight for each yard". Kakšen bi potem moral biti slovenski prevod? Imamo kilograme, to drži, ampak izjava je izjava :) Ali je bolje da napišejo "borijo se za 0.9144 metrov"?
KavčStrokovnjak
10. 12. 2018 10.21
+2
A je to retorično vprašanje? A ni samoumevno glede na to da imamo metrični sistem? Moram napisat ali tudi črkovat? "dejansko" bi adekvaten prevod bil; "Potrebno se je borit za vsak meter".
fcliverpool1
09. 12. 2018 17.37
+43
Velik igralec ,te geste ne premore vsak hvala Salah YNWA ..
KavčStrokovnjak
10. 12. 2018 10.22
-2
Paradox
09. 12. 2018 17.33
+15
'Fantje se borijo za vsak jard', da je Klopp izrekel besedo "jard"? Ali 24ur samo copy/paste v Google translate iz ameriških medijev?
Ata_Smrk
09. 12. 2018 17.19
+38
egipcan. tam, doma, je skoraj kot nogometni faraon. drugace pa raztura. borec... lepo.
MarKav
09. 12. 2018 20.22
-7
Lahko vidiš, da obstajajo tudi drugi ljudje, ki so dobri, lahko pa vidiš samo sebe in nisi sposoben (bivšemu) soigralcu čestitati za priznanje ...